Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRGİZTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRGİZTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 KIRGİZTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR ve HEDEF YATIRIMLAR 2010 / 2015 YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

2 2010 – 2011 İŞLETMEYE ALINAN TESİSLER
Lojman Tesisleri: Cengiz Aytmatov Kampüsü’nde, 61 Daireli Blok Lojman, toplam m² lik alan olarak, 2010 Şubat ayı itibari ile işletmeye alınmıştır. Bu tesis, 61 adet norm donanımlı daireden müteşekkil, merkezi ısıtma sistemli olarak halen İdari personel hizmetinde işletilmektedir. Cengiz Aytmatov Kampüsü’nde, 5 Müstakil Lojman tesisleri, toplam m² lik alan olarak, Rektörlük talimatı ile, müstakil lojman formatından revize edilerek, ilgili Fakülte’lere hizmet eden ek tesisler haline getirilmiş 2010 Şubat ayı itibari ile hizmetine açılmıştır: Bu yatırımlar, 61 Daireli Blok Lojman ve 5 Müstakil Lojman projemiz olarak, toplamda m² lik tesis alanla, ,97 USD fiyata gerçekleştirilmiştir.

3 61 DAİRELİ LOJMAN TESİSİ ŞUBAT 2010 İTİBARİ İLE HİZMETE SUNULAN TESİSTE, OKUTMANLAR ve İDARİ PERSONEL AİLELERİ İLE BİRLİKTE İKAMET ETMEKTEDİRLER.

4 MÜSTAKİL FAKÜLTE HİZMET BİNALARI
MEDİKO SOSYAL GÜZEL SANATLAR KONSERVATUVAR TURİZM BÖLÜMÜ EK TESİSİ TÜRK UYGARLIKLARI

5 KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ MERKEZİ
Prefabrik Hafif Çelik Yapı Çalışmalarımız 5 ADET FAKÜLTE LABORATUVARI-TEKNOLOJİ MERKEZİ: Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi, Cengiz AYTMATOV Kampüsü dahilinde, Ziraat Fakültesi Teknoloji Merkezi, Veteriner Fakültesi Teknoloji Merkezi, Fen Fakültesi Teknoloji Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi Teknoloji Merkezi, Konservatuvar Teknoloji Merkezi bağımsız 5 adet binadan oluşan Teknoloji Merkezi, merkezi ısıtma – havalandırma – data/network v.b. alt yapı ile donatılmış, m² lik kapalı alanı ile, 10 Kasım 2011 tarihi itibari ile ilgili Fakülte hizmetlerine sunulmuştur. Toplamda 2.689,382,89 USD maliyetle, yapısı itibari ile de, prefabrik Hafif Çelik yapı sistemi sayesinde, Üniversitemiz öğrencilerin, pratik eğitimlerine yönelik ihtiyacını biran önce gidermek üzere, pratik olarak gerçekleştirilmiş, hizmete hazır hale getirilmiştir.

6 TEKNOLOJİ MERKEZİ LABORATUVAR TESİS ÖRNEĞİ - ÖRNEK SINIF ve ÖRNEK LABORATUVAR -

7 2012 YILINDA HİZMETE AÇILACAK TESİSLER
Öğrenci Yurdu, Yemekhane(Sosyal Tesisler) ve Kapalı Spor Salonu Tesisleri : 2011 yılında, Yemekhane Binası inşaatına hız verilmiş, bu tesisin, 800 kişilik Yemekhane amacı ile birlikte, Turizm Bölümlerimize eğitim amacıda taşıyacak şekilde ve de modernize edilmiş bir tesis m² alanda olacak şekilde, revizyon iş ve işlemleri tamamlatılarak, tarihinde hizmete açmak azmi ve gayreti içerisindeyiz. 2011 yılında, 520 kişilik Yurt Binası inşaatına da hız verilmiş, =572 öğrenci kapasiteli olacak şekilde, sosyal alanları genişletilmiş ve ihtiyacı olan gerekli alt yapısına kavuşturulmuş olarak, modern bir yapı şeklinde, m² toplam alanda, tarihinde hizmete açmayı hedeflemekteyiz. Spor Salonu Binası inşaatına 2011 sonu ve 2012 yılı başı itibari ile hızla başlanmış, daha modern ve fonksiyonel olacak şekilde revizyonlar ve yeni proje ve fizibilite çalışmaları da yapılarak, m² toplam alanda, tarihinde hizmete açmayı hedeflemekteyiz. Bu yatırımlar için, şu ana kadar ,55 USD harcama yapılmıştır tarihi itibari ile tamamlanması planlanan bu üç yatırımımıza, ilave işlerle ve alt yapıları ile birlikte, USD harcama yapılacağı öngörülmektedir.

8 520 KİŞİLİK ÖĞRENCİ EVİ -YURT(06. 12
520 KİŞİLİK ÖĞRENCİ EVİ -YURT( ) – ESKİ KİŞİLİK ÖĞRENCİ EVİ -YURT ( ) – YENİ HALİ

9 572 KİŞİLİK ÖĞRENCİ EVİ –YURT BİNASI 30.06.2012 HEDEFİMİZ

10 800 KİŞİLİK YEMEKHANE SOSYAL TESİSLER İÇİN 30.03.2012 HEDEFİMİZ
SOSYAL TESİSLER-YEMEKHANE ( ) – ESKİ SOSYAL TESİSLER-YEMEKHANE ( ) – YENİ HALİ 800 KİŞİLİK YEMEKHANE SOSYAL TESİSLER İÇİN HEDEFİMİZ

11 2012-2015 YILLARI İÇİN PLANLANAN İŞLER
Mühendislik, Ziraat ve Veterinerlik Fakülte Binaları İnşaatı Çalışmaları : Mühendislik, Ziraat ve Veterinerlik Fakülte Binaları inşaatları yeni yatırımı olarak, tarihinde ihalesini gerçekleştirdiğimiz, USD bedelle, sözleşmesini yapmak üzere olduğumuz yeni fakülte binalarından, 13.463,35 m² lik, Mühendislik Fakültesi Binası, 8.300,50 m² lik, Ziraat Fakültesi Binası ve 14.328,15 m² lik, Veterinerlik Fakülte Binası olmak üzere, toplam m² lik Fakülte binaları inşaat işlerini ise, en geç 2014 yılı sonunda, tamamlayarak, Üniversitemiz ve Ülkelerimiz hizmete hazır hale getirmek için çalışmaktayız. Ayrıca, Lojman Tesisi kuzey cephesinde ve Fakülteler batısında modern ve üniversitemize yakışır peyzaj alanları oluşturmak, Bişkek halkına da açık olacak şekilde, kampüs alanı ana kapısına ve ana yollar yakın Cami ile birlikte İlahiyat Fakülte Binası yapmayı ve yeni güncel Gen-Plan çalışmalarımızı zenginleştirerek, muhtemel yeni diğer yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam etmekteyiz.

12 2014 YILI SONUNA TAMAMLAMAYI PLANLADIĞIMIZ 13
2014 YILI SONUNA TAMAMLAMAYI PLANLADIĞIMIZ ,35 m² MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

13 2014 YILI SONUNA TAMAMLAMAYI PLANLADIĞIMIZ 8
2014 YILI SONUNA TAMAMLAMAYI PLANLADIĞIMIZ ,50 m² ZİRAAT FAKÜLTESİ

14 2014 YILI SONUNA TAMAMLAMAYI PLANLADIĞIMIZ 14
2014 YILI SONUNA TAMAMLAMAYI PLANLADIĞIMIZ ,15 m² VETERİNERLİK FAKÜLTESİ


"KIRGİZTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları