TÜRKİYE’DE MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
TR 2008 IB EN 04 “MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ”
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Atıkların Karayolunda Taşınması Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT)
HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Prof. Dr. Ali YILMAZ DOĞAL KAYNAKLARIN İŞLETİLMESİ SÜRECİNDE ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİNİN.
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI YETERLİK BELGESİ TEBLİĞİ UYGULAMALARI Erdal SARAÇOĞLU.
TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
2010 Yılı Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Faaliyet Raporu.
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE ONAYI GENELGESİ
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
ÇEVRE GÖREVLİSİ Halil İbrahim YÖRÜBULUT Çevre Denetimi Şube Müdürü
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
ÇEVRE İZNİ ÇEVRE İZİN VE LİSANSI
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tehlİkelİ Atiklarin Taşinmasi
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ARAZİ TOPLULAŞTIRMADA ÖN ETÜD RAPORLARININ HAZIRLANMASI VE ÖNEMİ
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ (ÇED) ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü Redife YAŞAR Çevre Mevzuatı ve.
GEMİ ATIKLARI YÖNETİM “ATIK KABUL TESİSLERİNDE LİSANS UYGULAMALARI”
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Sanayide Ambalaj Atık Yönetimi Zeki TERZİOĞLU Ziraat Mühendisi Çevre ve Orman Bakanlığı İSKENDERUN OSB 02 Aralık HATAY.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI 1.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI 1.
ENTEGRE KATI ATIK T.C. OSMANİYE KATI ATIK BERTARAF VE ALTYAPI
İZMİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Gülin ERDAL Musa ATASEVER Durdu BAĞCI
KOCAELİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

TÜRKİYE’DE MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü TÜRKİYE’DE MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ Mehmet AKA Maden Mühendisi 21 Ocak 2011

Çevre Kanunu Mevzuat Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği (1991) Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği (2005) Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik (2008) Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik (2010) İnert Maden Atıklarının Alan Islahı, Restorasyon, Dolgu Maksadıyla Kullanımı veya Depolanmasına İlişkin Genelge (2010) Maden Atıklarının Düzenli Depolanması ve Diğer Düzenli Depolama Tesislerinin Teknik Düzenlemesine İlişkin Genelge (2011)

Çevre Kanunu Atık, herhangi bir faaliyet sonucunda oluşan, çevreye atılan veya bırakılan her türlü maddeyi tanımlar. Bakanlıkça Çevre İzin/Lisans verilen tesislerde ve ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlarda bertaraf Adli ve idari nitelikli para cezaları

Atık Yönetimi Hiyerarşisi En Öncelikli Seçenek ÖNLEME AZALTMA TEKRAR KULLANIM GERİ DÖNÜŞÜM ENERJİ GERİ KAZANIMI BERTARAF En Son Seçenek

Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Madde 2: c) Taş ocağı faaliyetleri ile mineral kaynakların aranması, çıkarılması, işlenmesi ve depolanması sonucu oluşan atıkları, kapsamaz. Ancak, Maden Atıkları, Ek-IV Atık Listesinde (01) “Madenlerin aranması, çıkarılması, işletilmesi, fiziki ve kimyasal işleme tabi tutulması sırasında ortaya çıkan atıklar” başlığı altında tanımlanmış ve sınıflandırılmıştır. Burada tanımlanan atık kodları Avrupa Atık Kataloğu ile bire bir aynıdır.

Madenlerin Aranması, Çıkarılması, İşletilmesi, Fiziki ve Kimyasal İşleme Tabi Tutulması Sırasında Ortaya Çıkan Atıklar 01 01 Maden kazılarından kaynaklanan atıklar 01 01 01 Metalik maden kazılarından kaynaklanan atıklar 01 01 02 Metalik olmayan maden kazılarından kaynaklanan atıklar 01 03 Metalik Minerallerin Fiziki ve Kimyasal Olarak İşlenmesinden Kaynaklanan Atıklar 01 03 04* Sülfürlü cevherlerin işlenmesinden kaynaklanan asit üretici maden atıkları A 01 03 05* Tehlikeli madde içeren diğer maden atıkları M 01 03 06 01 03 04 ve 01 03 05 dışındaki diğer maden atıkları 01 03 07* Metalik minerallerin fiziki ve kimyasal işlenmesinden kaynaklanan tehlikeli maddeler içeren diğer atıklar 01 03 08 01 03 07 dışındaki diğer tozumsu ve pudramsı atıklar 01 03 09 01 03 07 dışındaki alüminyum oksit üretiminden çıkan kırmızı çamur 01 03 99 Başka bir şekilde tanımlanmamış atıklar Atık Listesinde (A) işaretli atıklar, EK-III B’de yer alan tehlikeli atık konsantrasyonuna bakılmaksızın tehlikeli atık sınıfına girer. (M) işaretli atıkların tehlikelilik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılacak çalışmalarda, EK-III A’da listelenen özelliklerden H3-H8 ile H10 ve H11 ile ilgili değerlendirmeler, EK-III B’de yer alan konsantrasyon değerleri esas alınarak yapılır.

Madenlerin Aranması, Çıkarılması, İşletilmesi, Fiziki ve Kimyasal İşleme Tabi Tutulması Sırasında Ortaya Çıkan Atıklar (devamı) 01 04 Metalik Olmayan Minerallerin Fiziki ve Kimyasal İşlemlerinden Kaynaklanan Atıklar 01 04 07* Metalik olmayan minerallerin fiziki ve kimyasal işlenmesinden kaynaklanan tehlikeli maddeler içeren atıklar M 01 04 08 01 04 07 dışındaki atık kaya ve çakıl taşı atıkları 01 04 09 Atık kum ve killer 01 04 10 01 04 07 dışındaki tozumsu ve pudramsı atıklar 01 04 11 01 04 07 dışındaki potas ve kaya tuzu işlemesinden kaynaklanan atıklar 01 04 12 01 04 07 ve 01 04 11 dışındaki minerallerin yıkanması ve temizlenmesinden kaynaklanan ince taneli atıklar ve diğer atıklar 01 04 13 01 04 07 dışındaki taş yontma ve kesme işlemlerinden kaynaklanan atıklar 01 04 99 Başka bir şekilde tanımlanmamış atıklar 01 05 Sondaj Çamurları ve Diğer Sondaj Atıkları 01 05 04 Temizsu sondaj çamurları ve atıkları 01 05 05* Yağ içeren sondaj çamurları ve atıkları 01 05 06* Tehlikeli maddeler içeren sondaj çamurları ve diğer sondaj atıkları 01 05 07 01 05 05 ve 01 05 06 dışındaki barit içeren sondaj çamurları ve atıkları 01 05 08 01 05 05 ve 01 05 06 dışındaki klorür içeren sondaj çamurları ve atıkları 01 05 99 7

Depolama Sahası (Atık Barajı) Aşamaları Üst Örtü Teşkili Atık Üst Drenaj Sistemi Jeomembran & Jeotekstil Kil (10-9 m/s geçirimlilik) Alt Drenaj Sistemi

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre yapılması zorunlu değildir. Bununla beraber, yeraltı su seviyesinin yüksek olduğu sahalarda yapılması kaçınılmazdır. Depo tabanında meydana gelebilecek olası sızıntıların tespit edilmesi açısından önemli bir sistemdir.

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi kazı çalışması

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi kazı çalışması ve Perfore boru

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi boru hattı çakıl kaplaması

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi Jeosentetik drenaj tabakası serilmesi

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi Jeosentetik drenaj tabakası serilmesi

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi Jeogrid Jeotekstil

Depolama Sahası Alt Drenaj Sistemi Üst drenaj sistemi toplama havuzu Alt drenaj sistemi toplama havuzu

Depolama Sahası Kil Katmanı

Depolama Sahası Jeotekstil & Jeomembran Düzenli Depolama Tesislerinde Kullanılan Sızdırmaz Malzemeler İle İlgili Standartlar STANDARD NO STANDARDIN ADI TS EN 13257 Jeotekstiller ve Jeotekstille İlgili Mamuller-Katı Atık Depolama Alanlarında Kullanım İçin Gerekli Özellikler TS EN 13257/AC Jeotekstiller ve Jeotekstille İlgili Mamuller - Katı Atık Depolama Alanlarında Kullanım İçin Gerekli Özellikler TS EN 13257/ A1 TS EN 13493 Geosentetik Bariyerler - Katı Atık Depolama ve Bertaraf Etme Yerlerinde Kullanım İçin Gerekli Özellikler Jeomembran delik testi: Elektrik akımı yöntemi ile yapılarak olası sızıntı noktaları belirlenir

Depolama Sahası Jeotekstil & Jeomembran Jeosentetik Kil Kilin eğime bağlı olarak serilmesi mümkün olmayan yan yüzeylerde kullanılmalıdır.

Depolama Sahası Jeotekstil & Jeomembran Jeosentetik Kil

Depolama Sahası Üst Drenaj Sistemi Jeomembran Drenaj kanalları Jeosentetik Drenaj Tabakası Üst drenaj sistemi toplama havuzu

Depolama Sahası Üst Drenaj Sistemi Sızıntı Suyu Toplama Havuzu

Depolama Sahası Üst Drenaj Sistemi – Kuru Atık Depolama

Depolama Sahası Kuşaklama Kanalları

Depolama Sahası (Atık Barajı) ADT Göleti Spigotlar İlk Çökelme Göleti

Düzenli Depolama Sahası (Atık Barajı vd.) Yasal İzin Süreci ÇED Süreci Uygulama Projesi İnşaat Denetimi Onay Belgesi GFB Lisans ÇED SÜRECİ Yeni Başvuru veya Kapasite Artışı ÇED Yönetmeliği’nde son yapılan değişiklik ile; Maden atıklarının depolanması alan ve kapasite şartına bakılmaksızın ÇED’e tabidir.

Düzenli Depolama Sahası (Atık Barajı vd.) Yasal İzin Süreci ÇED Süreci Uygulama Projesi İnşaat Denetimi Onay Belgesi GFB Lisans UYGULAMA PROJESİ Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre hazırlanır( Ayrıca 2011/6 sayılı Düzenli Depolama Tesisi Uygulama Projeleri Hazırlanmasına İlişkin Genelge ve 2011/12 sayılı Maden Atıklarının Düzenli Depolanması ve Diğer Düzenli Depolama Tesislerinin Teknik Düzenlemesine İlişkin Genelge) Su Yapıları Denetim Yönetmeliği kapsamında yeterlilik almış firmalar (SYDF) ile sözleşme (3 nüsha) yapılır SYDF’nin onayladığı proje 1 nüsha olarak nihai onay, Sözleşme(1 asıl) bilgi için ÇED Yeterlilik Belgesine haiz ya da Bakanlıkça yetkilendirilmiş Çevre Danışmanlık firmaları tarafından Bakanlığa sunulur Proje Bakanlıkça onaylanırsa inşaat sürecine başlanılır.

Düzenli Depolama Sahası (Atık Barajı vd.) Yasal İzin Süreci ÇED Süreci Uygulama Projesi İnşaat Denetimi Onay Belgesi GFB Lisans İNŞAAT DENETİMİ İnşaatın uygulama projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığı SYDF tarafından denetlenir Bakanlığın belirlediği periyotlarda denetleme raporu SYDF tarafından Bakanlığa sunulur Projede değişiklik olması durumunda değişiklik SYDF tarafından değerlendirilerek Bakanlık onayına sunulur.

Düzenli Depolama Sahası (Atık Barajı vd.) Yasal İzin Süreci ÇED Süreci Uygulama Projesi İnşaat Denetimi Onay Belgesi GFB Lisans DÜZENLİ DEPOLAMA ONAY BELGESİ Nihai Denetleme Raporu ve İşletme Planı (2010/16 sayılı Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmeliğe İlişkin Genelge eki) Düzenli Depolama Onay Belgesi için Bakanlığa sunulur.

Düzenli Depolama Sahası (Atık Barajı vd.) Yasal İzin Süreci ÇED Süreci Uygulama Projesi İnşaat Denetimi Onay Belgesi GFB Lisans GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik gereğince Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne başvurulur. 1 Yıl süreyle geçerlidir.

Düzenli Depolama Sahası (Atık Barajı vd.) Yasal İzin Süreci ÇED Süreci Uygulama Projesi İnşaat Denetimi Onay Belgesi GFB Lisans ÇEVRE LİSANSI GFB süresinde izleme raporları ve kapatma planı ile Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne başvurulur. 5 Yıl süreyle geçerlidir.

Mevcut Sahaların İyileştirilmesi İyileştirme Planı Onay Belgesi GFB Lisans İYİLEŞTİRME PLANI ADDY Geçici Madde-2 uyarınca mevcut düzenli depolama sahalarına (Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve/veya Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak inşa edilmiş ve işletmedeki) ait iyileştirme planları Bakanlığa sunulur. Uygun olmayan sahalar için iyileştirme planı sunulmaz ve Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kapatma planı ve iş termin planı hazırlanarak Bakanlık onayına sunulur.

Mevcut Sahaların İyileştirilmesi İyileştirme Planı Onay Belgesi GFB Lisans ONAY BELGESİ VEYA SAHA KAPATMA Bakanlıkça inceleme neticesinde uygun bulunan sahalara onay belgesi verilir. (İyileştirme planındaki bütün hükümlerin yerine getirilmesinden sonra) Uygun bulunmayan sahalar için Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kapatma planı ve iş termin planı hazırlanarak Bakanlık onayına sunulur.

Mevcut Sahaların İyileştirilmesi İyileştirme Planı Onay Belgesi GFB Lisans GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik gereğince Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne başvurulur. 1 Yıl süreyle geçerlidir.

Mevcut Sahaların İyileştirilmesi İyileştirme Planı Onay Belgesi GFB Lisans ÇEVRE LİSANSI GFB süresinde izleme raporları ve kapatma planı ile Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne başvurulur. 5 Yıl süreyle geçerlidir.

İnert Maden Atıklarının Alan Islahı, Restorasyon, Dolgu Maksadıyla Kullanımı veya Depolanmasına İlişkin Genelge Genelgenin Kapsamı; 3213 sayılı Maden Kanununun 2 nci Maddesi altında; II. Grup madenler olarak tanımlanan mermer, dekoratif taşlar, traverten, kalker, dolomit, kalsit, granit, siyenit, andezit, bazalt ve benzeri taşlar mineral kaynakların aranması, çıkarılması ve işlenmesi, IV. Grup madenler altında yer alan Kaolen, Dikit, Nakrit, Halloysit, Endellit, Anaksit, Bentonit, Montmorillonit, Baydilit, Nontronit, Saponit, Hektorit, İllit, Vermikülit, Allofan, İmalogit, Klorit, Sepiyolit, Paligorskit (Atapuljit), Loglinit ve bunların karışımı killer, Refrakter killerin aranması ve çıkarılması,

Genelgenin Kapsamı (devam) Alan ıslahı, Restorasyon veya dolgu maksatlı, Düzenli depolama tesislerinde inşaat maksatlı kullanımı, Depolanması

Mermer Atığı

Mermer Atığı

Mermer Atığı

Maden Atıkları Kontrolü Yönetmeliği Yönetmelik çalışmaları devam etmekte olup, 2012 yılı sonunda yayımlanması planlanmaktadır. Yönetmelik ile gelecek düzenlemeler; Atık karakterizasyonu belirleme değişikliği İnert atık tanımı (AB üye ülkeleri, inert atık listeleri, pasa, dekapaj, kalsit, mermer vb.) Pasa yönetimi

TEŞEKKÜRLER Mehmet AKA Maden Mühendisi E-posta : mehmet.aka@csb.gov.tr Web : www.atikyonetimi.cevreorman.gov.tr