HAYVAN HASTALIK VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI ve

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Advertisements

Dr.Habip MURUZ Hayvan Sağlığı Şube Müdürü SAMSUN
This project is produce with the financial assistance of EU
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
KUDUZ HASTALIĞINA KARŞI HAVADAN AŞILAMA
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KONJUKTİVAL ANTİBRUCELLA AŞILAMALARI
HALK ELİNDE HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ II
1 “Program,Bütçe,Personel,Araç,Ekipman, İl Müdürlüklerine verilen diğer işler, Mevzuat,Eğitim-Yayım Zorluklar,Darboğazlar,Öneriler” Cengiz TAŞ Hayvan Sağlığı.
Küçükbaş Hayvancılık Projesi (Kuzu Üretimi)
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
TÜRKVET KAYIT SİSTEMİNDEKİ AKSAKLIKLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
T.C DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
“Program,Bütçe,Personel,Özlük hakları,Araç,Ekipman,İl Müdürlüklerine verilen diğer işler,Mevzuat,Eğitim-Yayım,Fiili hizmet,Döner Sermaye iş programları,
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
ANAÇ MANDA BUZAĞI . ANAÇ KOYUN-KEÇİ DESTEKLEMESİ
KOYUN KEÇİ BİLGİ SİSTEMİ (KKBS)
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KUMRU İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLĞÜ
KONJUKTİVAL ANTİBRUCELLA AŞILAMALARI
TÜRKİYE DAMIZLIK KOYUN-KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİKLERİ 2013 İSTİŞARE TOPLANTISI.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A.Desteklemeler: 1. Mazot Desteği: 1880 Başvuru alındı.
2012 YILINA AİT ÖZET SUNU T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI
HALK ELİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
Hayvan Kayıt Sistemi (TÜRKVET)
HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
DESTEKLEMELER Cihangir Gültekin GÜMÜŞTEPE
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
GIDA TARIM ve HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
GIDA TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ ŞEMDİNLİ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
* AB UYUM SÜRECİNDE HAYVANCILIĞIN SORUNLARI ve MEVCUT TABLO *Bu sunu, sadece Tarım Bakanlığının açıklamalarının yer aldığı kaynakta gösterilen basın haberinin.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
18-35 yaş grubu kadınlar için kızamıkçık aşısı uygulaması
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
1 SULUOVA KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 09/01/2013.
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
MOHTİ TARIM OSMAN KALAYCI SERBEST TARIM DANIŞMANI ZİRAAT MÜHENDİSİ
Hayvan Sağlığı ve Karantina
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
HastalIktan Arİ İşletmeler ve OnaylI Çİftlİkler
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Keban İlçe Müdürlüğü
Oksijenin Yurdu Fındık, Kivi ve Bal Diyarı BRİFİNG
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
T.C GİRESUN VALİLİĞİ TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ 2007 YILI HAYVAN HASTALIK ve ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI UYGULAMA PRENSİPLERİ Cengiz TAŞ Hayvan Sağlığı Şube.
F GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Bitkiler * Fidelerin en elverişli dikim tarihinin saptanabilmesi için Antalya Meteoroloji İstasyonuna ait 30 yıllık bir süre içerisinde Mart ayında.
Türkiye de hayvan refahı ile ilgili yasal düzenlemeler
Bitkiler * Fidelerin en elverişli dikim tarihinin saptanabilmesi için Antalya Meteoroloji İstasyonuna ait 30 yıllık bir süre içerisinde Mart ayında.
Sunum transkripti:

HAYVAN HASTALIK VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI ve T.C. GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GİRESUN İL MÜDÜRLÜĞÜ Hayvan Sağlığı,Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü 2013 YILI HAYVAN HASTALIK VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI ve HAYVAN KAYIT SİSTEMİ ÇALIŞMALARI HİZMETİÇİ EĞİTİM VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 5 Mart 2013

Toplantı gündemi 2013 Yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı Genel ve Özel Esaslar (Şap, Brusella, Kuduz, PPR Aşılama Kampanyaları ve Kene Mücadelesi Çalışmaları) Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların Kayıt Altına Alınması ve TÜRKVET/KKKS Güncelleme Çalışmalarının Planlanması ve Değerlendirilmesi

2013 / 05 no’lu Genelge’lerinde belirtilen usül ve 2013 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele, Hayvan Hareketlerinin Kontrolü ve Hayvan Kayıt Sistemi çalışmaları; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 2013 / 04 no’lu ve 2013 / 05 no’lu Genelge’lerinde belirtilen usül ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

Şap Aşılama Programı İlimiz programa alınmamıştır. Ancak Genel Müdürlüğümüz den bir miktar programlı aşı temin edilmiş olup, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimiz de genel aşılama yapılacaktır Kene mücadelesi de eşzamanlı yürütülecektir. Dereli ilçemizin yayla kesimindeki köylerinde, diğer ilçelerimizde ise muhtemel mihrak çıkması durumunda stratejik aşılama yapılacaktır.

Brusella S-19 Konjuktival Aşılama Programı İlkbahar dönemi Brusella S-19 konjuktival aşılama programı, şap aşılaması yapılmayan ilçelerimizde yürütülecektir. ( 25 Mart - 25 Mayıs ) 3 aydan büyük dişi sığırlar aşılanacak olup, gebe olmaları veya 3 aylıktan küçük olduğu için aşılanamayan hayvanlar ise sonhahar kampanya döneminde aşılanacaktır. (15 Eylül - 15 Kasım ) Dişi sığırların hayatları boyunca iki defa aşılanmış olmaları hedeflenmektedir. Erkek sığırlara brusella aşısı yapılmamaktadır.

Brusella Rev-1 Konjuktival Aşı. Programı 2012 yılında çeşitli nedenlerle aşılama programını gerçekleştiremeyen ilçeler, ilkbahar döneminde Brusella Rev-1 konj. aşılamasını yapacaklardır.Gebe hayvanlar aşılanmayacaktır. ( 25 Mart - 25 Mayıs ) Tüm ilçelerimizde 2013 İlkbahar döneminde çeşitli nedenlerle aşılanamayan küçükbaş hayvanlar ise gebeliğin olmadığı dönemlerde nokta sürü çalışması şeklinde aşılanacaktır. Dişi küçükbaş ve damızlık erkek küçükbaş hayvanların hayatlarında bir defa brusella aşısı ile aşılanmış olmaları hedeflenmektedir.

Kuduz Aşılama Programı Tüm ilçelerde kedi-köpeklere yönelik olarak Kuduz Aşılama Kampanyası 4 Mart- 3 Mayıs tarihleri arasında yürütülecektir. Tüm köy ve mahallere muhtarlıklara önceden haber vermek suretiyle aşılama için gidilecek olup, mahallinde tutanakta tanzim edilecektir. İl Özel İdare kaynaklarından temin edilecek ücretsiz kuduz aşısı kullanılarak; mihraklardaki büyükbaş hayvanlar tedbiren aşılanacaktır.

Koyun-Keçi Vebası (PPR) Programı Daha önce çeşitli nedenlerle aşılanamayan hayvanlar ile 2013 yılında yeni doğan hayvanlardan 3 aylık yaşa erişenler aşılanacaktır. Kampanya tüm ilçelerimizde 1 Eylül – 30 Kasım tarihleri arasında yürütülecektir. Küçükbaş hayvanların hayatlarında bir defa PPR aşısı ile aşılanmış olmaları hedeflenmektedir. Hayvan sevklerinde de zorunlu bir aşıdır.

Küpeleme ve Güncelleme Çalışmaları Büyükbaş hayvanlar (20 günlükten küçük) 2013 yılı için yapılan protokol çerçevesinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından küpelenerek, TÜRKVET sistemine kaydedilecektir. İl/İlçe Müdürlüklerimiz 2013/04 no’lu Genelge çerçevesinde ve risk analizi bazında küpeleme çalışmalarını kontrol ve denetleyecektir. Küçükbaş hayvanlar (6 aylıktan küçük) ilkbahar ve sonbahar döneminde yürütülen aşılama kampanyaları esnasında İlçe Müdürlüklerimiz tarafından küpelenerek, KKKS’ye kaydedilecektir. TÜRKVET ve KKKS düzenli olarak güncellenecektir.

Son söz : Sağlıklı Hayvan Güvenli Gıda Sağlıklı İnsan Sabırla dinlediğiniz için teşekkürler… Cengiz TAŞ Hayvan Sağlığı,Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü