BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
Advertisements

Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ ŞEMASI
Nevşehİr Ünİversİtesİ
ÇIRAKLIK EĞİTİMİYLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
FULBRIGHT. FULBRIGHT BURSLARI Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora Tezi Araştırma Doktora Tezi.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ KABULÜ.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
AB Şubat 2002 Selçuk Üniversitesi1 IEEE/ACM Bilişim Ders Programı Önerisi ve Haliç Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Atilla ELÇİ Bilgisayar Müh. Bölümü.
Türkiye ve Dünyada Mühendislik Yönelimleri
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği. Sınavlar: Bir dersin yarıyıl sonu veya yılsonu sınavına girebilmeniz için; a) O derse kaydınızı yaptırmış olmanız,
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ÇIRAKLIK PROGRAMLARI VE UYGULAMALARI
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
İlk oturumda, adaylar Temel Yeterlilik Testi’ni alacaklardır
ENSTİTÜLER Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitüsü
Kurumlararası Yatay Geçiş
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
Bora UZUN Bilgi Teknolojisi
Sunum transkripti:

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ İŞLETME BİLİŞİM SİSTEMLERİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Programın Amacı: Günümüz işletmelerinin başlıca rekabet avantajlarından biri olan bilişim sistemlerinin yönetimi ve/veya geliştirilmesi yetkinliklerine sahip profesyoneller yetiştirmektir.

Mezunlar için Kariyer Fırsatları: Bilişim Sistemleri Kaynaklı İş Dönüşümü E-İş Geliştirme ve Yönetimi Stratejik Bilişim Sistemleri Planlaması Bilişim Sistemleri Geliştirme Bilişim Sistemlerinde Danışmanlık Bilişim Teknolojileri Yönetimi Veritabanı Geliştirme ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Tabanlı İşletme Çözümlerinin Tasarımı

Programa Kimler Katılabilir? Programa lisans eğitimini “Yönetim Bilişim Sistemleri” dışında herhangi bir alanda tamamlamış olan kişiler başvurabilir. Programa başvuracak adayların İngilizce yeterliliklerini ve ALES veya GRE veya GMAT sonuçlarını belgelemeleri gerekmektedir.

Programın Yapısı: Programın süresi 1 yıldır. Program, Güz, Bahar ve Yaz dönemlerine paralel üç dönemde tamamlanacaktır. Program en fazla 6 dönemde tamamlanmalıdır. Programdan mezun olunabilmesi için en az 15 dersin ve 30 kredinin başarıyla tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu 15 dersin 10’u kredili derslerden (her biri 3 kredilik 8 zorunlu ve 2 seçmeli ders), 1’i kredisiz seminer dersinden, 3’ü kredisiz yönlendirmeli okuma dersinden ve 1’i kredisiz proje dersinden oluşmaktadır. Programa kayıtlı her katılımcı Güz (1.) ve Bahar (2.) dönemlerinde 4'er adet kredili ders ile 1’er adet kredisiz yönlendirmeli okuma dersi alacaktır. Yaz (3.) döneminde ise, her katılımcı 2 adet kredili seçmeli ders, 1 seminer dersi, 1 kredisiz yönlendirmeli okuma dersi ve 1 proje dersi alacaktır. Yaz döneminde alınan dersler haftada 6'şar saat, seminer dersi ise 4 saat olarak verilecektir. 1. ve 2. dönemlerde eğitimin 9 ders saati hafta içi üç gün 18:30 - 21:30 saatleri arasında, geriye kalan 3 ders saati Cumartesi günleri 9:30 - 12:30 saatleri arasında tamamlanacaktır. 3. Yaz döneminde ise 12 ders saati hafta içi dört gün 18:30 - 21:30 saatleri arasında geriye kalan 4 ders saati Cumartesi günleri 9:30 - 13:30 saatleri arasında tamamlanacaktır.

Ders Programı: Güz Bahar Yaz BIS 511 (3) BIS 512 (3) Seçmeli (3)

Zorunlu Dersler: BIS 511 Information Systems and Technologies (Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri) BIS 512 Database Management Systems (Veritabanı Yönetim Sistemleri) BIS 513 Business Strategies (İşletme Stratejileri) BIS 514 Information Systems Development (Bilişim Sistemleri Geliştirme) BIS 515 Information Systems Application Tools and Techniques (Bilişim Sistemleri Uygulama Araçları ve Teknikleri) BIS 516 E-Business Management (E-İş Yönetimi) BIS 517 Analytical Decision Making (Analitik Karar Verme) BIS 518 Information Technology Management and Strategy (Bilişim Teknolojisi Yönetimi ve Stratejisi) BIS 579 Seminars in BIS (İşletme Bilişim Sistemleri Seminerleri) BIS 591-592-593 Directed Readings in MIS (İBS’de Yönlendirilmiş Okumalar) BIS 594 Project (Proje)

Seçmeli Dersler: BIS 541 Data Mining and Knowledge Acquisition (Veri Madenciliği ve Bilgi Kazanımı) BIS 542 Principles of Operating Systems (İşletim Sistemleri İlkeleri) BIS 543 Financial Information Systems (Finansal Bilişim Sistemleri) BIS 544 Supply Chain Management (Tedarik Zinciri Yönetimi) BIS 545 Advanced Web Application Development (İleri Düzey Örün Uygulaması Geliştirme) BIS 546 Customer Relationship Management (Müşteri İlişkileri Yönetimi) BIS 547 Evaluation of Information Technology Investments (Bilişim Teknolojisi Yatırımlarının Değerlendirilmesi) BIS 548 Information Technology Project Management (Bilişim Teknolojisi Proje Yönetimi) BIS 549 Object Oriented Analysis and Design with UML (UML ile Nesne Yönelimli Çözümleme ve Tasarım) BIS 550 New Organizational Approaches and Technology (Yeni Örgütsel Yaklaşımlar ve Teknoloji) BIS 551 Statistical Decision Making (İstatiksel Karar Verme) BIS 552 Business Data Networks (İşletme Veri Ağları) BIS 553 Information Systems Security (Bilişim Sistemleri Güvenliği) BIS 580 – 589 Special Topics in BIS (İşletme Bilişim Sistemlerinde Özel Konular)

Programa Başvuru Koşulları: Yönetim Bilişim Sistemleri dışında bir lisans diploması almış olmak. Lisans eğitimini en az 2.00/4.00 veya denk bir genel not ortalaması ile bitirmiş olmak. Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (ALES'den) EA puan türünde en az 65, GRE’den 660 veya GMAT'den en az 480 almak. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı, TOEFL, IELTS veya bunlara denkliği YADYOK tarafından onaylanan bir sınavdan yine YADYOK tarafından yeterli sayılan bir not almış olmak. Kayıt İşleri Müdürlüğü'nce istenen diğer belgeleri teslim etmek.

Kayıt İşleri Müdürlüğü’nce İstenen Belgeler: Dört yıllık not belgesi (aslı) İki adet tavsiye mektubu Çıkış belgesinin veya diplomanın onaylı fotokopisi Disiplin sicilini gösterir belge İngilizce bildiğine dair belge ALES sınav sonuç belgesi (veya GRE, GMAT) Başvuru harcının ödendiğine dair banka dekontu. (Başvuru ücreti başvuru döneminde belirlenecektir.) Başvurular ve kayıtlar Boğaziçi Üniversitesi Kayıt İşleri Müdürlüğü’nce alınacaktır http://www.registrar.boun.edu.tr/

Kabul Süreci: Başvuru şartlarını eksiksiz yerine getiren adaylar akademik takvimde belirtilen süre içinde yazılı sınav ve mülakata alınacaklardır. Yapılacak yazılı sınavda adayın bilişim sistemlerinin işletmelerde kullanımı hakkındaki genel kültürünün ve bu alana yatkınlığının öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Bu adaylar, GNO, ALES/GRE/GMAT ve mülakatları göz önüne alınarak sıralanırlar ve en fazla kontenjan sayısı kadar uygun özellikte öğrenci programa kabul edilir.

Kayıt Süreci: Programa kabul edilenler ön koşul derslerinden muafiyet sınavlarına (2 adet) girerler. Başarılı olanlar doğrudan programın 1. dönemine başlarlar. Olamayanlara öncelikle ilgili önkoşul ders(ler)i verilir. Programa kesin kayıtlar Boğaziçi Üniversitesi’nin kayıt döneminde alınır. Programın ücreti 30 kredi için 15.000 YTL (KDV dahil) (2010-2010 akademik yılı) olup, ödeme her dönem alınan kredi tutarına göre yapılacaktır.