Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU"— Sunum transkripti:

1 FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU

2 Fulbright Burslarından Kimler Yararlanabilir?
Öğrenciler (Yüksek Lisans ve Doktora) Öğretim Üyeleri Kamu görevlileri (Humphrey Bursları) Öğretmenler Diğer

3 Öğrenci Bursları Hakkında Bilgi
Burslar klinik tıp dalları (doktorluk, diş hekimliği, hemşirelik, veterinerlik ve klinlik psikoloji) hariç her alana açıktır. Yüksek Lisans ve Doktora burslarına başvuran öğrencilerin son başvuru tarihinde 30 yaşından büyük olmaması ve 29 Temmuz 2005’de başvurduğu zaman lisans eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir.

4 Fulbright Master / Doktora Bursları
Yüksek Lisans ve Doktora burslarına başvuranlarının not ortalaması 4.00 üstünden 3.00, 100 üzerinden 75 olması gerekmektedir.

5 İş Tecrübesi Gerektiren Bölümler
İşletme (MBA) dalında başvuru yapan adayların en az 1 yıllık iş tecrübesi olması gerekmektedir.

6 Kimler Başvuramaz Yüksek lisans veya lisans düzeyinde kültürel değişim programları dışında ABD’ de eğitim görmüş öğrencilerin Fulbright burslarına başvurabilmesi için yurda kesin dönüş tarihinden en az üç yıl geçmiş olması gerekmektedir.

7 Başvuru Şekli 29 Temmuz 2005 tarihine kadar adresinden indirdikleri başvuru formunu doldurup, gerekli belgelerle birlikte Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara ofisine ulaştırarak. Online başvuru yaparak ve gerekli belgeleri Komisyonumuza son başvuru tarihine kadar ulaştırarak.

8 Gerekli Belgeler Tamamlanmış başvuru formu
Üniversite diploması veya mezuniyet belgesi Ders ve notları gösteren belge (Transkript) Dört referans mektubu (Kapalı zarf içinde) Öğrencinin doktora öğrencisi olduğunu belirten resmi bir belge Nüfus cüzdanı fotokopisi TOEFL, GRE veya GMAT sınav sonuçları

9 Gerekli Sınav Puanları
TOEFL: Matematik Fen Bilimleri,Mühendislik, Sosyal ve Beşeri Bilim Dalları için en az 230 İngiliz Dili, İngiliz Dili Bilimi ve İngilizce Öğretim Dalları için en az 250

10 GRE Sözel ve sayısal bölümlerden alınan puanların toplamı;
Mühendislik, Matematik ve Fen bilimleri dalları için 1000 Sosyal ve Beşeri bilim dalları için 950 Güzel sanatlar (Müzik, Resim ve Heykel) ve Spor dalları için 900

11 GMAT GMAT en az 600 puan olması gereklidir.
Not:Burslara başvurabilmek için Ocak 2004 tarihinden sonra alınan sınav sonuçları geçerlidir.

12 Başvuruların Değerlendirilmesi
Başvuran adaylar karma burs kurulu tarafından Eylül 2005 tarihinde Ankara’da İngilizce olarak yapılacak mülakata davet edilirler.

13 Doktora Sonrası Araştırma Bursları Başvuru Koşulları
Tıp, veterinerlik, eczacılık, hemşirelik, psikoloji dallarında klinik alanlarda projeler desteklenmemektedir. Bunun dışında her alan için açıktır Başvuru tarihinde üç yıllık doktor olmak İyi derecede İngilizce bilmek, Araştırma projesine başlamış ve Türkiye’de yapılabilir kısmını bitirmiş olmak, Sağlıklı olmak, Doktorasını ABD’de yapanların Türkiye’ye dönüş tarihinden itibaren az 5 yıl geçmiş olması gerekir Araştırma için 6 ay veya daha çok ABD’de bulunanların kesin dönüşlerinden 3 yıl geçmiş olması,

14 Doktora Sonrası Araştırma Bursları Başvuru Şekli
Son Başvuru Tarihi: 29 Temmuz 2005 Başvuru formu ve ayrıntılı bilgi web sayfamızdan alınabilir Araştırma Projesi 3 adet referans mektubu, Kurumdan izin belgesi, Doktora diploma fotokopisi Nüfus kağıdı fotokopisi,

15 Araştırma Bursunun Özelliği
Geçim ve araştırma masraflarını karşılar Araştırma bursu verildikleri yıl için geçerlidir ertelenemez Süresi en az 6 aydır Karşılıksızdır

16 Seçim Şekli Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından görevlendirilen uzmanlar, başvuranın Araştırmanın uygulanabilirliği Amaca uygunluğu Araştırmacının akademik durumunun uygunluğu Araştırmanın ABD’de yapılması gerekliliği gibi açılardan projeleri değerlendirir.

17 Uzman Değerlendirme Raporu Sonucu
Kesin seçim Aralık ayı sonunda Fulbright Eğitim Komisyonu Yönetim Kurulu tarafından onaylanır.

18 Türkiye-ABD Kültürel Mübadele Komisyonu Öğretmen Bursları
Öğretmen Değişim Programı çerçevesinde ABD’de görev yapmak üzere her yıl 4-5 Orta ve Lise seviyesinde öğretmen değişimi yapılmaktadır.

19 BAŞVURULARDA ARANAN NİTELİKLER
Öğretmenin Türkiye’deki okulu gelecek Amerikalı öğretmene kalacak yer sağlar Öğretmenler çok iyi derecede İngilizce bilmelidir İngilizce, İngilizce Fen (Biyoloji, Fizik, Kimya), İngilizce Matematik veya eğitimi İngilizce olan bir dersin en az 3 yıllık öğretmeni olmak gereklidir Dört yıllık üniversite mezunu olması şarttır Öğretmen okulu tarafından aday gösterilmelidir

20 DİĞER BURSLAR Yabancı Dil Asistanları (FLTA):
Türkiye’de üniversitelerde İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde okutman veya araştırma görevlisi olan ve bölümleri tarafından aday gösterilen kişiler bir akademik yıl ABD’de bir üniversitede Türk Dili ve Kültürü öğretmek üzere görevlendirilirler. Kendi dallarında da dönem başı 2 ders alabilirler. Kısa Süreli Amerikan Etüdleri Programları: Yaz döneminde ABD’de üniversite kampüslerinde 6 haftalık değişik konularda organize edilen programlardır. Kamu Görevlilieri (Humphrey)

21 Humphrey Bursları En az beş yıl kamu görevi yapmış ve halen kamu kuruluşlarından birinde yetkili bir konumda yönetici veya planlamacı olarak bulunan alanı ile ilgili öğrenim, pratik çalışma ve araştırma yapmak isteyen kamu görevlilerine verilir.    

22 Burs Verilecek Konular
. Tarım Ekonomisi ve Tarımsal Kalkınma Kitle İletişimi ve Gazetecilik Madde Bağımlılığıyla Mücadele, Tedavi ve Korunma Yöntemleri Ekonomik Kalkınma Eğitim Planlaması ve Yönetimi Bankacılık ve Finans HIV/AIDS ile Mücadele Politikaları ve Korunma Yöntemleri İnsan Kaynakları Yönetimi Hukuk ve İnsan Hakları Doğal Kaynaklar ve Çevre Yönetimi Kamu Politikası Analizi ve Kamu Yönetimi Teknoloji Politikası ve Yönetimi İnsan Kaçakçılığının Önlenmesine Yönelik Politikalar ve Uygulamaları Şehir ve Bölge Planlama

23 Burs Başvuru Şartları Türk vatandaşı olmak
Üniversite veya dört yıllık bir yüksek okul mezunu olmak Son başvuru tarihinde 45 yaşından büyük olmamak TOEFL sınavından 197 veya üzerinde puan almış olmak En az beş yıl kamu görevi yapmış olmak ve halen kamu kuruluşlarından birinde yetkili bir konumda yönetici veya planlamacı olarak bulunmak Son beş yılda 6 ay veya daha fazla süreyle yurdışında bulunmamış olmak.

24 Fulbright Bursları Vize Koşulları
Fulbright Burslarından yararalananlar J -1 vizesi alırlar, Exchange Visitor Vizesinin burs bitiminde Türkiye’ye dönme zorunluğu vardır.

25 Fulbright Eğitim Komisyonu
Daha Fazla Bilgi için Fulbright Eğitim Komisyonu Şehit Ersan Cad. 28-4 06680 Çankaya – Ankara Tel: (312) ve (312) Faks: (312)


"FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları