MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ YARIŞMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
Advertisements

4 DAKİKA ZAMAN CEZASI HANGİ DURUMLARDA VERİLMELİDİR. Aynı Anda Birden Fazla Hata 16:12 Oyun yeniden başlatılmadan önce sporcu veya idareci art arda veya.
Türkiye Futbol Federasyonu
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
HAKEMLERİN RESMİ EL İŞARETLERİ
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
«KASTAMONU MASA TENİSİ OYNUYOR» PROJESİ
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 28 Kasım YIL SONU HAKEM SEMİNERİ – İstanbul, 28 Kasım 2010 Sezon Değerlendirmesi Salih Nathur İl Temsilcisi.
VOLEYBOL Kuralları.
AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
MASA • Uzunluk 2.74 m • Eni m • Dikdörtgen
MASA TENİSİ.
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
MAÇ PROTOKOLÜ.
OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
MÜSABAKA ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
MAÇ PROTOKOLÜ.
TVF-MEB Bugün bir çok ülkede sporu daha geniş bir tabana yaymak,
10 MART 2007 ANKARA ATLETİZM GÖZLEMCİ SEMİNERİNE KATILAN TÜM ATLETİZM HAKEMLERİNE BAŞARILAR DİLERİM. MEHMET TERZİ ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANI.
31 Mayıs 2002 Tercüme : Ertan Patır Yeni Servis Kuralı Geleceğe doğru pozitif bir adım.
1. DÖNEM BEDEN EGTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
BASKETBOL OYUN KURALLARI
Hentbol Oyun Kuralları
SAHILLER MASA TEN İ S İ İ LE Ş ENLEN İ YOR PROJES İ » Kastamonu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
SAĞLIK KURULU RAPORU Doç. Dr. Nevin Atalay Güzel
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «TOPAÇ OYUNU»
HAKEM GELİŞİM KAMPLARI -I-
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «MENDİL KAPMACA OYUNU»
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «YAĞ SATARIM BAL SATARIM OYUNU»
HEPİMİZ OYNUYORUZ.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «TOMBİK ( DALYA-YEDİ KİREMİT ) OYUNU» OYUN KURALLARI.
Badminton Nedir?.
HAYDİ GELİN ÇOCUK OLALIM
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
YIL SONU HAKEM SEMİNERİ İstanbul, 16 Kasım 2015 İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul, 16 Kasım 2015 YIL SONU HAKEM SEMİNERİ.
OYUN KURALLARI.
HENTBOL.
Masa Tenisi.
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
SPOR DALLLARINDA KULLANILAN ONDALIK KES İ RLER VE BU DALLARIN TANIMI.
MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ VOLEYBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ VOLEYBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI
I. Bölüm FUTBOL OYUN TEKNİKLER * FUTBOL (Toplu) OYUN TEKNİKLERİ:
BAHAR ŞENLİKLERİ. 4x400 BAYRAK YARIŞLARI SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI PENALTI ATIŞLARI MASA TENİSİ TURNUVASI HEMSBALL TURNUVASI SATRANÇ.
Sporlar Voleybol Futbol Basketbol Tenis. Spor İle İlgili Bilgi Öğrenmek İçin Evet’e Basın Çıkmak İçin HAYIR’A BASIN.
VOLEYBOL OYUN KURALLARI
MÜSABAKA CETVELİ DOLDURMA TALİMATI
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler. Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
Oyun Kuralları Değişiklikleri
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
MASA TENİSİ OYUN KURALLARINI ÖĞRENELİM
Uşak İl Hakem Kurulu
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
ISPARTA İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Kural - 6 Diğer Hakemler.
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
Oyuncuların Giysi ve Gereçleri
Kural – 1 Oyun Alanı.
Kural - 7 Maçın Süresi.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Futbolda en çok karşımıza çıkan kurallar
Sunum transkripti:

MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ 2010-2011 YARIŞMA YILI 1. HAKEM TOPLANTISI VE EĞİTİM SEMİNERİ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ 19 MAYIS S POR KOMPLEKSİ ATATÜRK SPOR SALONU 26 AĞUSTOS 2010 masatenisi06.com

ANKARA MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ masatenisi06.com BU ÇALIŞMANIN HER AŞAMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE, KATILIMINIZ NEDENİ İLE SİZLERE masatenisi06.com TEŞEKKÜR EDER.

YUNUS AKGÜL GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRÜ

AHMET SAĞLAM GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ

OKTAY ÇİMEN MASA TENİSİ FEDERASYONU BAŞKANI

ERSEN KINAYYİĞİT ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU ASBAŞKANI

ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİSİ KENAN ASİL MASA TENİSİ ANTRENÖRÜ ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİSİ

ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL TEMSİLCİSİ YARDIMCISI HÜSEYİN ÖZALP ULUSLAR ARASI MASA TENİSİ HAKEMİ MASA TENİSİ İL TEMSİLCİSİ YARDIMCISI

ANKARA MASA TENİSİ İL SPOR TEMSİLCİLİĞİ İL HAKEM KURULU KENAN ASİL İl Hakem Kurulu Başkanı Uluslararası Hakem ABDULKADİR YILMAZ İl Hakem Kurulu As Başkanı KAMİL AYTİŞ İl Hakem Kurulu Üyesi AYSEL ARISOY İl Hakem Kurulu Yazmanı Ulusal Hakem ZİYA ÇALIŞIR İl Hakem Kurulu Üyesi Ulusal Hakem CENGİZ KOCAOĞLU İl Hakem Kurulu Üyesi Ulusal Hakem

GİRİŞ Bu seminerdeki anlatım, kuralların genel tekrarından çok yarışmalarda görülen farklı ve değişik uygulamaların giderilmesi ile hakemlerin yarışma yönetimine bir tek biçim getirilmesi üzerinde durulacaktır.

Başhakem kimdir, nasıl olunur, nasıl seçilir, nasıl atanır Başhakem kimdir, nasıl olunur, nasıl seçilir, nasıl atanır? Atanan başhakem nasıl karar verir? Başhakem kararları çok tartışılmalı mı, kararlarının yorumlanması nasıl olur? Her hakem olabilir mi? Başhakem, Yarışmalarda en üst derece ve kategoride olan saygın, bilgi, beceri, deneyim ve en kısa sürede en doğru kararı verebilme gibi özellikleri olan üst düzey ve derecede hakemler arasından seçilmelidir. Anlaşmazlıklarda sadece, dil sorununun çözümünde tercümanın yardımcı olmasına izin vermelidir. Bireysel maçta sporcunun, takım maçında kendi takım kaptanının desteklemediği bir konu için oyuncunun itirazını dikkate almamalıdır.

BAŞHAKEM Bir bütün olarak her yarışma için bir başhakem atanır. Tek yetkili olarak, yorumdan kaynaklanan sorunları karara bağlamak ve yarışmaların ilgili kural ile yönetmeliğe göre yapılmasını sağlamak amacı ile salonda bulunmak zorundadır. Atanan Başhakem vekili, Başhakemin yokluğunda onun adına hareket eder. Yarışma alanına gelişlerinden, ayrıldıkları ana kadar, SPORCULAR başhakemin denetimi ve karar yetkisi altında olacaklardır. (3.3.1.6)

HAKEM Her maça, asıl görevi rallinin sonucuna ve olguya karar vermek olan bir hakem ve yardımcı hakem atanır. İlke olarak, hakem ve yardımcı hakemin kuralların dışında karar verme ve açıklama yapma yetkisi yoktur. Hakemin ağ ile aynı hizada, tek maçları için masa yanından oturması, Çift maçları için ayakta durması gerekir. Oyuncular, oyun alanına gelişlerinden, ayrıldıkları ana kadar hakemin denetimi ve karar yetkisi altında olacaklardır. (3.3.2.8)

OYUN BAŞLANGICI Yarışmalarda salondaki; Yer, Isı, Işık, Pano, Masa, Ağ Takımı ve Sayı tabelası ile benzeri değişik yarışma araç ve gereçlerinin denetimi Başhakem tarafından yapılmaktadır. Yarışma hakemleri; görevli olduğu oyun alanındaki araç ve gereçleri yarışmadan önce gözden geçirmeli, uygun olmayanların gerekli düzeltmelerini yapmalı, düzeltme yapılamadığı durumlarda konu Başhakeme iletilmelidir.

SERVİS Servis atanın serbest elinin açık ve düz olması; topu yukarıya doğru atarken falso vermemesini sağlamaktır. (2.6.1) Servis kuralının uygulanmasında; hakem topun serbest olarak avuç içinde durması konusunda dikkatli olmalı, serbest elin tam ve düz olması gibi ayrıntılarla daha az ilgilenmelidir.

SERVİS Servis atışı ile ilgili kuralın uygulanmasında amaç; servisi atanın, karşılayanın, hakem ile yardımcı hakemin servisin tamamında topu görebilmesinin sağlanmasıdır. Top, kesinlikle servisin başlangıcında oyun yüzeyi seviyesinin üstünde ve uç çizgisinin gerisinde olmalıdır. Servisin kurallara uygunluğu ve servis atmanın sorumluluğu sporcuya aittir. Oyuncu her kural dışı servis atışında cezalandırılmalıdır.

SERVİS Hakem İstisna olarak; servisinin kurallara uymadığından şüphelendiği ancak, emin olmadığı bir oyuncuyu aleyhine sayı vermeden uyarabilir. Bir maç boyunca sadece bir uyarı verilebilir.

OYUN VE OYUNCU Bir maç, herhangi bir tek sayıdaki setin çoğunluğunun kazanılmasıyla ile; Bir set, her iki oyuncu yada çift 10 sayıya ulaşmamış olmak koşulu ile ilk önce 11 sayıya ulaşan oyuncu veya çift tarafından kazanılır. Her iki oyuncu veya çiftin 10'ar sayıya ulaşmaları halinde seti, ilk önce iki sayılık üstünlüğe ulaşan oyuncu yada çift kazanır.

OYUN VE OYUNCU Oyun giysisi, kolsuz veya kısa kollu forma, şort yada etek, çoraplar ve spor ayakkabılarından oluşacaktır. İlave giysiler Başhakem iznine bağlıdır. Forma ana rengi oynanan topun renginden farklı olacaktır.

ÖĞÜT Bireysel yarışmalarda; oyuncular yarışmadan önce hakeme bildirilen belirli bir kişiden, takım yarışmalarında herhangi bir kişiden, öğüt alabilirler. Ferdi yada takım yarışmalarında oyuncular, izin verilen duraklamalar dışında sesli, sessiz yada işaretle öğüt (taktik) alamazlar.

DAVRANIŞ BİÇİMLERİ Yarışmalarda idareci, öğütçü ve sporcular; centilmenlik dışı, uygunsuz ve spor ahlakına uymayan davranışlardan kaçınmalıdır. Hakem Yarışmanın hangi evresinde olursa olsun gerekli uyarıları yapmalı, kart veya kartları kullanmalıdır. Kartlar kime gösterildiği izleyenler tarafından da ayırt edilebilecek şekilde gösterilmelidir.

DAVRANIŞ BİÇİMLERİ Öğütçü ile sporculara gösterilen kartlar, aynı Bireysel ve Takım Yarışmaları için geçerlidir. Hakemler, kart görenleri takım yarışması boyunca izlemelidir. Cezalandırılan yada oyundan ihraç edilen ilgililer ve oyuncularla ilgili bilgiler, yarışma kağıdına yazılmalıdır.

DAVRANIŞ BİÇİMLERİ Let Sayı Sıra sende Net

ARA VE DURAKLAMA Oyuncular oyun alanına geldiğinde raket denetimi ve kur’a atışı yapılmalı, 2 dakikalık alışma süresi başlatılmalıdır. Oyuncular yada takım kaptanları; her Yarışmada, bir defa, bir dakikaya kadar mola (ara) alabilirler. Oyuncular, setler arasında 1 dakikalık arada ve Molada oyun alanı dışına çıkamazlar.

ARA VE DURAKLAMA Oyuncular, havlu ile kurulanmak amacı ile her 6 sayıda bir olmak üzere çok kısa, yarışma sırasındaki yaralanmalı sakatlık nedeniyle Başhakemin izniyle en çok 10 dakika duraklama yapabilirler. Kanamalı yaralanmalarda kan lekeleri temizlenmeden oyun başlatılmamalıdır.

salonda bulunamamıştır YARIŞMANIN YAPILAMAMASI VEYA TAMAMLANAMAMASI Yarışma saatinde salonda bulunamamıştır Hakem İmza KAPTAN İMZA

Yarışma saatinde oyun alanında bulunamamışlardır. YARIŞMANIN YAPILAMAMASI VEYA TAMAMLANAMAMASI Yarışma saatinde oyun alanında bulunamamışlardır. Hakem İmza Hakem İmza imza

YARIŞMA SİSTEMLERİ ELEME GRUPLAMA TEKLİ ELEME İKİLİ ELEME İLERLEYEN ELEME GRUPLAMA

ÖN ELEME YARIŞMALARI ANA TABLODAKİ YER SAYISINDAN DAHA FAZLA KATILIMCI OLMASI HALİNDE, EN KUVVETLİ YARIŞMACILAR DOĞRUDAN ANA TABLOYA ALINIRKEN, DİĞERLERİNİN BİR ÖN ELEMEDEN GEÇMESİ İSTENİR.

GURUP SIRALAMASININ BELİRLENMESİ KATILIMCILAR A B C D PUAN SIRALAMA   1 - 3 3 - 0 4 3 3 - 1 3 - 2 0 - 3 5 2 2 - 3 1

ÖN ELEME YARIŞMALARI

ÖN ELEME YARIŞMALARI

ÖN ELEME YARIŞMALARI

ÖN ELEME YARIŞMALARI

KUR’A YENİLEME 3 eksik oyuncu Kuranın yenilenmesi gerekir

KUR’A YENİLEME 3 eksik oyuncu var ama kur’a yenilenmez

MAÇLARIN NUMARALANDIRILMASI

HAKEM GÖREV PROGRAMI

VE…. ANKARA İL HAKEM KURULU 2010– 2011 YARIŞMA YILI 1 VE…. ANKARA İL HAKEM KURULU 2010– 2011 YARIŞMA YILI 1.HAKEM EĞİTİM SEMİNERİ SONA ERMİŞTİR KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Aradığınız tüm bilgilere erişimin adresi, Masatenisi06.com