Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TVF-MEB Bugün bir çok ülkede sporu daha geniş bir tabana yaymak,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TVF-MEB Bugün bir çok ülkede sporu daha geniş bir tabana yaymak,"— Sunum transkripti:

1 TVF-MEB Bugün bir çok ülkede sporu daha geniş bir tabana yaymak,
Yetenekli sporcuları erken yaşlarda tesbit etmek, Başarılı sporcular yetiştirmek, Ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmek için erken yaşlarda beden eğitim çalışmaları sistemli bir şekilde yapılıyor. Kurumlar arası ortak pojeler verimliliği daha da arttırıyor(MEB-TVF)

2 oyun oynamak istemeleri
Çocuklar birbirlerinden boy, kuvvet, vücut şekli, entellektüel düzeyleri bakımından farklı olsalar da tüm çocuklarda ortak olan iki özellik vardır: oyun oynamak istemeleri ve oyundan zevk almaları

3 Mini voleybol yetişkin voleybolunun küçültülmüş bir şekli değildir.
Çünkü; herşeyden önce çocuklar yetişkinlerin minyatürü değildir. Çocuklar dünyayı, çevresinde olup bitenleri, olayları ve olguları yetişkinlerden farklı algılar ve yorumlar. Onların yetişkinlerden farklı apayrı bir dünyaları vardır.

4 Bir çocuğun ihtiyaçları
Oyun doğal bir durumdur Çocukların hareket etmeye ihtiyaçları vardır Çocuklar geliştikçe sosyal odakları kişiselden gruba doğru değişir Çocuklar başarıyı tecrübe etmekten hoşlanırlar

5 AMAÇLAR Okullardaki voleybol uygulamasını arttırmak
Mini Voleybol’un ülke genelinde yaygınlaşmasını sağlamak ve oyuncuların sayısını arttırmak En iyi beden eğitimi öğretmenlerini ve antrenörleri sporumuza katmak Ulusal düzeyde Voleybol’un gelişimini sağlamak.

6 Çocukları seviyor musunuz?
Çünkü ilköğretim yaşlarındaki onlarca çocuk çalışmalar sırasında haylazlıklar yapabilecekler. Onlara kızmadan, sesinizi yükseltmeden sevgiyle, sabırla yaklaşabilecek misiniz?

7 MV uygulanan okullardaki durum
Okul öğretmenleri ve yöneticilerinin öğrencilerdeki değişimle ilgili raporuna göre: Öğrencilerde daha iyi davranış, Sağlık konusuna daha fazla dikkat, Aile üyeleriye daha iyi ilişki, Zararlı alışkanlıklardan uzak kalmak, ve çalışmalarada devamlılık.

8 TVF; MV kitabı, topları, Kolay kurulan voleybol filesi
ANKARA ADANA ANTALYA BURSA DİYARBAKIR İSTANBUL İZMİR ESKİŞEHİR ERZURUM SAMSUN TOKAT TRABZON

9 YARIŞMA MİNİ VOLEYBOLU
OYUN KURALLARI Yarışma Mini Voleybolu Takımları, 4 ü yedek olmak üzere 8 oyuncudan oluşur ve oyun alanında aşağıda belirtilen sistemle yer alır. *Oyuncuların forma numaraları 1 den 8 e kadardır. *Oyuna başlayacak ilk 4 oyuncunun forma numaraları 1 den 4 e kadar olmak zorundadır. *Değişme sırası bekleyen yedek oyuncular 5 ten 8 e kadar sıralanırlar.

10 * Oyunun başladığı andaki yerleşim planı itibarı ile sahaya diziliş; oyuncular bir tam tur döndükleri zaman ilk değişecek oyuncu 1 numaralı olacak şekilde düzenlenir. Değişmeler sahanın arka tarafından yapılacağı için 1 numaralı oyuncu servis atarak başlar;bir tam tur dönülüp servis atma sırası yeniden 1 numaralı oyuncuya geldiğinde bu oyuncu oyundan çıkıp bekleme sırasının sonuna geçerken 5 numaralı oyuncu oyun alanında 1 numaralı oyuncudan boşalan yeri alarak servis atar. Servis karşılayan takım, başlangıçta bir tur sabit kalarak oyuna başlar.

11 * Her serviste saat yönünde dönmek koşulu ile oyuncu değişiklikleri hakemden izin almaksızın 2 numaralı oyuncu ile 6 numaralı oyuncunun, 3 numaralı oyuncu ile 7 numaralı oyuncunun ve 4 numaralı oyuncu ile 8 numaralı oyuncunun değişmesi ile kendiliğinden devam eder. * Oyun başlamadan önce belirlenen değişme sırasına antrenör hiçbir şekilde müdahale edemez; sırası gelen oyuncunun yerine bir diğerini oyuna sokamaz, veya kenara çıkma sırası gelen oyuncuyu sahada tutamaz. * Sahada yer alacak ilk 4 oyuncu, her maçta farklı olmak zorundadır.(1 günde 2 maç oynatılabilecektir.) *Sakatlık veya hastalık hallerinde antrenörün kadro değişikliği talebine saha da görevli sağlık elemanının onayı ile izin verilir. * Libero uygulamasına izin verilmez.

12 Aşağıdaki durumlarda rakip takım sayı alır.
* Bir takım değişme hatası yaptığında * Bir takımın herhangi bir oyuncusu topu iki elle tutarak durduğunda veya bu şekilde taşıdığında * Bir takımın herhangi bir oyuncusu fileye tutunduğunda veya şeklini bozacak şiddette temas ettiğinde * Smaç servis attığında * Antrenör, sporcusuna kızarak yada kızgın jest ve mimikler sergileyerek hitap ettiğinde *Antrenör hakem kararına itiraz ettiğinde veya tepki gösterdiğinde

13 *Bir takımın herhangi bir oyuncusu, diğer takımın oyuncularını sinirlendirecek, incitecek, üzecek jest ve mimikler sergilediğinde yada karşı takımın oyuncularına bu amaçla seslendiğinde * Hücum vuruşlarında ön bölge arka bölge sınırlaması uygulanmaz. * 3 pas yapma zorunluluğu vardır. Karşı sahadan gelen top; manşet parmak pas veya smaçla karşı alana gönderilemez. Ancak blok yapılarak veya smaç müdafaasından karşı alana tek vuruşla geçen top normal oyun kuralları içerisinde bir hareket olarak değerlendirilir.

14 Oyun Süresi: File Yüksekliği: Top Ağırlığı: Oyun Sahası Ölçüsü:
* Oyun; toplam 3 set olmak üzere kazanılmış 2 set üzerinden oynanır. * 1 set 21 sayı üzerinden oynatılır. Setlerde 1-1 lik eşitlik halinde 15 sayılık netice seti oynatılır. * 1 günde en fazla 2 yarışma yaptırılabilir. * Takımların her sette 1 mola hakkı vardır. File Yüksekliği: 2.05 m Top Ağırlığı: 200 gr Oyun Sahası Ölçüsü: Yarı sahası 6x6 metre, tam sahası 6x12 metre

15 2M Yarışma Mini Voleybolunda Oyun Alanında İlk Diziliş 1 H 8 7 6 4 3 2
5 5 1 2 3 4 6 7 H 8 1

16 ŞENLİK MİNİ VOLEYBOLU

17 * Şenlik mini voleybolunda kazanmak teşvik edilemez.
* Bütün katılımcılar eşit derecede ödüllendirilir. *Şenlik mini voleybolu kız erkek karışık oynanabilir. * Şenlik mini voleybolunda çocukların kas ve fizik yapıları tam oluşmadığı göz önüne alınarak üstten servis atılmasına izin verilmez. * Şenlik mini voleybolunda; antrenör molası yalnızca sporcularda görülebilecek moralsizlik, *Cesaretini kaybetme yada gönülsüzlük durumlarında alınabilir. * Şenlik mini voleybolu günde toplam 60 dakikayı geçmeyecek sürede ve 10 ar dakikalık bölümler halinde oynanır. (10 dakikalık süre katılan takım sayısı,tesislerin kapasitesi ve organizasyon süresine göre değiştirilebilir.)

18 * Şenlik mini voleybolunda file yüksekliği 2 metre dir.
* Şenlik mini voleybolu 3 asil 3 yedek oyuncu olmak üzere toplam 6 oyuncudan oluşur. * Şenlik mini voleybolunda da oyuncu değişimi; yarışma mini voleybolundaki kurallarla aynı yapılır. * Şenlik mini voleybolu yarı sahası 4,5x4,5 metre, tam sahası 9x4,5 metre veya yarı sahası 4,5x6 metre, tam sahası 9x6 metre olarak düzenlenebilir. * Şenlik mini voleybolunda file yüksekliği 2 metre dir. * Şenlik mini voleybolunda top ağırlığı 90 gr dır * Mini voleybol maçlarında sertifikalı hakemlerin yanı sıra organizasyonda doğuracağı olumlu etki dikkate alınarak milli takım antrenörleri,milli takım sporcuları,federasyon başkanı,kurul ve alt kurul başkanları ve diğer medyatik kişiler hakemlik yapabilir.

19 Oyun alanında ilk diziliş ve oyuncu değişiklikleri
ŞENLİK MİNİ VOLEYBOLU Oyun alanında ilk diziliş ve oyuncu değişiklikleri H 1 6 1 3 4 5 2 2 5 4 3 1 6 1


"TVF-MEB Bugün bir çok ülkede sporu daha geniş bir tabana yaymak," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları