Y URTDI Ş I B URS O LANAKLARI.  BÖLÜM I : E ğ itim Bursları  BÖLÜM II: Ara ş tırma Bursları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

ÖYP YAZIŞMALARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
JEAN MONNET BURS PROGRAMI
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
İNTERNET ADRESLERİ.
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
INTERNET ve AĞLAR.
Leonardo Da Vinci Programı
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
DAÜ Do ğ u Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi KKTC Dekan Prof. Dr. Hasan AMCA Aralık
Erciyes Üniversitesi Vakfınca 1 Ocak 2006 Tarihinden İtibaren Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Çalışmalara Verilecek Maddi Desteklerle İlgili İlkeler Doç.
Lisansüstü Öğrenim ve Akademik Kariyer Üzerine
FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
Mali İstatistik Kullanım Alanları
FULBRIGHT. FULBRIGHT BURSLARI Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora Tezi Araştırma Doktora Tezi.
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
BİLİM İNSANI DESTEKLEME
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
YEŞİLAY İNDİRİM KARTI ile, Bir İlk’te hep birlikte…
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
 15 Türk Dili Yaz Kursu Bursu  4 Yüksek Lisans (Master ve Doktora)  2 Araştırma.
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
Eğitim Bursları Jean Monnet Bursları (AB)
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Master in Advanced European and International Studies.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Japon Üniversitelerinde İngilizce Eğitim İmkanı
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
İNTERNET.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
Y URTDI Ş I B URS O LANAKLARI.  BÖLÜM I : E ğ itim Bursları  BÖLÜM II: Ara ş tırma Bursları.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Safiye BAYRAKTAR. Fransız iktisatçı ve maliyeci Milletler Cemiyeti genel sekreter yardımcılığına atandı Avrupa birliği fikri.
Kamu/Özel Sektör/YMM Alanında Tam Uzmanlaşmış Kadro Kalite Denetimi Tecrübe Ve Deneyimlerle Dolu Bir Profesyonel Geçmiş Güçlü Referanslar Müşteri.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İÇ SINAVI.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
MÜDÜR YÖNETİM KURULU YÜKSEKOKUL KURULU MÜDÜR YARDIMCISI
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Aziz Sancar’ın Hayatı.
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Sunum transkripti:

Y URTDI Ş I B URS O LANAKLARI

 BÖLÜM I : E ğ itim Bursları  BÖLÜM II: Ara ş tırma Bursları

BÖLÜM I : E ğ itim Bursları  Jean Monnet Bursları (AB)  Erasmus Ö ğ renci De ğ i ş imi Bursları (AB)  TEV Bursları (AB)  British Council Chevening Bursları ( İ ngiltere)  Deniza ş ırı Ö ğ renci Bursları ( İ ngiltere)  Alman Akademik De ğ i ş im Servisi Bursları – DAAD (Almanya)  Fransa BE Master ve Mühendislik Ö ğ renimi Bursları (Fransa)  Fransa BE Ortak Doktora Bursları (Fransa)  Alexander S. Onassis Vakfı E ğ itim Bursları (Yunanistan)  Fullbright Ö ğ renim Bursları (ABD)  İ kili Kültür Anla ş maları Çerçevesinde Verilen Ö ğ renim Bursları

Jean Monnet Bursları (AB) Avrupa Birli ğ i ile Türk Hükümeti’nin ortakla ş a verdi ğ i burslardır. Program resmi, kamu ve özel sektör ile üniversitelerin katılımını te ş vik etmektedir.  Alanlar: - - Ortak Tarım Politikası- Bölgesel ve Dı ş Politika - Ekonomi ve Para Birli ğ i- Adalet ve İ çi ş leri - Devlet Rekabeti ve Yardımlar- Mali Denetim - Endüstri, Toplum ve İ stihdam Politikası- Ki ş i, Sermaye, Mal ve Hizmetlerin Dola ş ımı - KOB İ ’ler   Kapsam: € aylık ödenti- Çalı ş ma ziyaretleri - Gidi ş -dönü ş yol ücreti- E ğ itim için gerekli olan kitaplar - Tez hazırlama ve basımı   Ko ş ullar: - 40 ya ş ından küçük olmak- En az 2.50/4.00 veya 63/100 not ortalamasına sahip olmak - İ yi derecede İ ngilizce biliyor olmak- Bir kuruma ba ğ lı adaylar için kurumdan yazılı onay almak - İ ki dereceli sınav sisteminde ba ş arılı olmak  Son Ba ş vuru Tarihi : Eylül  Detaylı Bilgi İ çin:

Erasmus Ö ğ renci De ğ i ş imi Bursları (AB) Hedef kitlesi lisans ö ğ rencileridir ay süre ile verilir.   Kapsam: € aylık ödenti - Kayıt ücretleri   Ko ş ullar: - De ğ i ş imin gerçekle ş ece ğ i iki ülke arasında anla ş ma yapılmalıdır. - Anla ş ma taraflarından biri AB üyesi olmalıdır.  Son Ba ş vuru Tarihi: Mart  Detaylı Bilgi İ çin:

TEV Bursları (AB) İ ngiliz Hükümeti ile ortak yürütülen Mastera yönelik bir burs programıdır. Bursiyerler e ğ itimlerini tamamlayıp geri döndüklerinde kendilerine ödenen mebla ğ ı geri ödemekle yükümlüdür.  Alanlar: - - Elektrik Elektronik Mühendisli ğ i- Endüstri Mühendisli ğ i - Bilgisayar Mühendisli ğ i- Çevre Mühendisli ğ i - Moleküler Biyoloji ve Genetik- Ş ehir ve Bölge Planlama - Uluslararası İ li ş kiler   Ko ş ullar: - T.C. Vatanda ş ı olmak ve 30 ya ş ından küçük olmak - En az 3.00/4.00 veya 75/100 not ortalamasına sahip olmak - Master programının gerektirdi ğ i yabancı dili ö ğ renimini sürdürebilecek düzeyde biliyor - Bu ö ğ renimi ailenin gelir ve imkanlarıyla yapamayacak durumda olmak  Son Ba ş vuru Tarihi: Kasım  Detaylı Bilgi İ çin:

British Council Chevening Bursları ( İ ngiltere) En az iki yıl i ş deneyimi gereklidir.  Alanlar: - - Avrupa Çalı ş maları- Ekonomi ve Avrupa Entegrasyonu - Gazetecilik ve Medya Çalı ş maları- Avrupa ve Uluslararası Hukuk - İ nsan Hakları- Çevre Çalı ş maları - Be ş eri Bilimler- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İ li ş kiler  Son Ba ş vuru Tarihi: Eylül  Detaylı Bilgi İ çin:

Deniza ş ırı Ö ğ renci Bursları ( İ ngiltere) Bir İ ngiliz üniversitene lisansüstü çalı ş ma yapmak üzere kabul edilmi ş olan (deniza ş ırı – AB üyesi olmayan ülkelerden) ö ğ rencilere yöneliktir. 12 ay süre ile verilir. Ö ğ rencinin ba ş arı durumu göz önüne alınarak 3 yıla kadar uzatılabilir.   Kapsam: - Deniza ş ırı ülke üniversite kayıt ücreti ile AB üyesi ülke kayıt ücreti arasındaki farkı kar ş ılar.   Ko ş ullar: - Bir üniversitenin lisansüstü programına kabul edilmi ş olmak gerekir. - Ba ş vurular, kabul edilen üniversiteye yapılır ve bu üniversite eliyle Burs Komisyonu’na iletilir.  Son Ba ş vuru Tarihi: Ş ubat  Detaylı Bilgi İ çin:

Alman Akademik De ğ i ş im Servisi Bursları DAAD (Almanya) Lisans, yüksek lisans ve doktora ö ğ rencilerini kapsar.  Alanlar: - - Tarım ve Ekoloji- Ekonomi ve Kamu Yönetimi - Mimarlık ve İ n ş aat- Be ş eri Bilimler - Sanat ve Sanat Çalı ş maları- Hukuk - Biyo Bilimler- Dil Bilimleri - Tıp/Halk Sa ğ lı ğ ı- Do ğ a Bilimleri - Mühendislik Bilimleri- Sosyal Bilimler - Jeobilimler- Sosyal Bilimler - Matematik/Bilgisayar Mühendisli ğ i- Spor Bilimleri İ lgili web sayfasındaki burslar üç kritere göre belirlenir: - Çalı ş ılmak istenen konu - Vatanda ş ı olunan ülke - Çalı ş manın statüsü (lisans, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası)  Detaylı Bilgi İ çin:

Fransa BE Master ve Mühendislik Ö ğ renimi Bursları (Fransa) Master veya uluslararası mühendislik diploması sahibi olmak için verilen burslardır.   Kapsam: - - Ya ş am giderleri - Sosyal sigorta - Kayıt ücretleri   Ko ş ullar: - 4 yıllık bir üniversite mezunu olmak - En az 2.50/4.00 veya 63/100 not ortalamasına sahip olmak - 30 ya ş ından küçük olmak - Dersleri izleyebilecek düzeyde Fransızca biliyor olmak  Son Ba ş vuru Tarihi: Ş ubat  Detaylı Bilgi İ çin:

Alexander S. Onassis Vakfı E ğ itim Bursları (Yunanistan) Yüksek lisans ve doktora ö ğ rencilerine yöneliktir.  Alanlar: - - Be ş eri Bilimler- Ekonomi - Siyasal Bilimler- Mimarlık - Hukuk- Güzel Sanatlar   Kapsam: - - Burs, ba ş vuru amacı do ğ rultusunda de ğ i ş mekle birlikte 5 aydan 10 aya kadar bir süre için verilmektedir.  Son Ba ş vuru Tarihi: Ocak  Detaylı Bilgi İ çin:

Fullbright Ö ğ renim Bursları (ABD) Burslar klinik tıp dalları dı ş ında tüm alanlara açıktır. İş letme (MBA) dalında ba ş vuru yapan adayların en az 1 yıllık i ş tecrübesi olması gerekmektedir.   Ko ş ullar: - 30 ya ş ından küçük olmak - Lisans e ğ itimini tamamlamı ş olmak - En az 3.00/4.00 veya 75/100 not ortalamasına sahip olmak  Son Ba ş vuru Tarihi: Temmuz  Detaylı Bilgi İ çin:

İ kili Kültür Anla ş maları Çerçevesinde Verilen Ö ğ renim Bursları 47 ülke ile imzalanan Kültürel De ğ i ş im Programı çerçevesinde yabancı hükümetlerce - 36 adet lisansüstü bursu, - 11 adet lisans bursu, - 97 adet dil bursu verilmektedir. Her yıl üniversitelere ve ilgili kurumlara duyurulmakta ve seçimler Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı’nca olu ş turulan Karma Burs Komisyonları tarafından yapılmaktadır. Duyurular Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı internet sitesinde yayınlanmaktadır.  Detaylı Bilgi İ çin:

BÖLÜM II : Ara ş tırma Bursları  Jean Monnet Ara ş tırma Bursları (AB)  Erasmus Ö ğ retim Elemanı De ğ i ş imi Bursları (AB)  HPC-Europa Bursları (AB)  British Council Ortaklık Programı Bursları ( İ ngiltere)  Alman Akademik De ğ i ş im Servisi Bursları – DAAD (Almanya)  Alexander von Humboldt Vakfı Ara ş tırma Bursları (Almanya)  Fransa BE Doktora Sonrası Ara ş tırma Bursları (Fransa)  Fransa BE Üniversitelerarası İş birli ğ i Ara ş tırma Bursları (Fransa)  Alexander S. Onassis Vakfı Ara ş tırma Bursları (Yunanistan)  Fullbright Doktora Sonrası Ara ş tırma Bursları (ABD)  İ kili Kültür Anla ş maları Çerçevesinde Verilen Hükümet Bursları

Jean Monnet Ara ş tırma Bursları (AB) Avrupa Birli ğ i ile Türk Hükümeti’nin ortakla ş a verdi ğ i burslardır. Program resmi, kamu ve özel sektör ile üniversitelerin katılımını te ş vik etmektedir.  Alanlar: - - Ortak Tarım Politikası- Bölgesel ve Dı ş Politika - Ekonomi ve Para Birli ğ i- Adalet ve İ çi ş leri - Devlet Rekabeti ve Yardımlar- Mali Denetim - Endüstri, Toplum ve İ stihdam Politikası- KOB İ ’ler - Ki ş i, Sermaye, Mal ve Hizmetlerin Dola ş ımı   Kapsam: € aylık ödenti- Çalı ş ma ziyaretleri - Gidi ş -dönü ş yol ücreti- E ğ itim için gerekli olan kitaplar - Tez hazırlama ve basımı   Ko ş ullar: - 40 ya ş ından küçük olmak- En az 2.50/4.00 veya 63/100 not ortalamasına sahip olmak - İ yi derecede İ ngilizce biliyor olmak- Bir kuruma ba ğ lı adaylar için kurumdan yazılı onay almak - İ ki dereceli sınav sisteminde ba ş arılı olmak  Son Ba ş vuru Tarihi: Eylül  Detaylı Bilgi İ çin:

HPC-Europa Bursları AB üye ve aday ülkelerde ara ş tırma yapacak bilim adamlarına yöneliktir. İ talya, İ spanya, İ ngiltere, Hollanda, Fransa ve Almanya’daki ara ş tırma gruplarıyla i ş birli ğ ini öngörür. Yüksek performanslı bilgisayar kullanımına ihtiyaç duyan ara ş tırmacılar yararlanabilir.   Kapsam: - - Yüksek performanslı bilgisayar kullanımına eri ş im - Teknik destek ve danı ş ma hizmeti - Bilimsel i ş birli ğ i - Yol ve ya ş am giderleri - Lojistik ve idari destek  Son Ba ş vuru Tarihi: Mayıs/A ğ ustos/Kasım  Detaylı Bilgi İ çin:

British Council Ortaklık Programı Bursları ( İ ngiltere) İ ngiliz Hükümeti’nin British Council aracılı ğ ı ile verdi ğ i burslardır. - Avrupa Birli ğ i 6.ÇP Öncelikli Alanları üzerinde yo ğ unla ş ır. - Kalıcı i ş birliklerini hedefler. - Maksimum destek süresi 2 yıldır. - Doktora çalı ş maları, araç-gereç alımı, konferans vs. harcamaları desteklemez.   Ko ş ullar: - Konu 6. ÇP Öncelikli Alanlarıyla uyumu - Kurum saygınlı ğ ı - Süreklilik/uzun süreli i ş birli ğ i - Proje önerisinin tutarlılı ğ ı - Projenin Türkiye, İ ngiltere ve British Council öncelikleri ile uyumu  Detaylı Bilgi İ çin:

Alman Akademik De ğ i ş im Servisi Bursları – DAAD (Almanya) Her alandan ara ş tırmacılara açıktır.  Alanlar: - - Tarım ve Ekoloji- Ekonomi ve Kamu Yönetimi - Mimarlık ve İ n ş aat- Be ş eri Bilimler - Sanat ve Sanat Çalı ş maları- Hukuk - Biyo Bilimler- Dil Bilimleri - Tıp/Halk Sa ğ lı ğ ı- Do ğ a Bilimleri - Mühendislik Bilimleri- Sosyal Bilimler - Jeobilimler- Sosyal Bilimler - Matematik/Bilgisayar Mühendisli ğ i- Spor Bilimleri İ lgili web sayfasındaki burslar üç kritere göre belirlenir: - Çalı ş ılmak istenen konu - Vatanda ş ı olunan ülke - Çalı ş manın statüsü (lisans, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası)   Ko ş ullar: - Doktorasını tamamlamı ş olmak - Bir kuruma ba ğ lı olarak çalı ş ıyor olmak  Detaylı Bilgi İ çin:

Alexander von Humboldt Vakfı Ara ş tırma Bursları (Almanya) Tüm disiplinlerden ara ş tırmacılara yöneliktir aydan 24 aya kadar bir süre için ba ş vurulabilir.   Kapsam: - Yabancı dil ö ğ renim kursu ücretleri - Gidi ş -dönü ş yol ücreti - E ş ve çocuklar için ödenek   Ko ş ullar: - 40 ya ş ından küçük olmak - Doktorasını tamamlamı ş olmak - Uluslararası dergilerde makale(ler) yayınlamı ş olmak - Almanya’da ara ş tırma projesine destek olacak danı ş manın onayını almı ş olmak - İ yi derecede İ ngilizce ve/veya Almanca bilgisine sahip olmak  Detaylı Bilgi İ çin:

Fransa BE Doktora Sonrası Ara ş tırma Bursları (Fransa) Burslar doktora derecesine sahip olan ara ş tırmacılara yöneliktir. Yüksek Kürsüler ve Uluslararası Blaise PASCAL Kürsüleri olmak üzere iki tiptir.  Yüksek Kürsüler: - Ara ş tırmacı ve üst düzey ara ş tırmacı ö ğ retim üyelerinin kabul edildi ğ i - 3 yıl veya daha uzun süreli programdır.  Uluslararası Blaise PASCAL Kürsüleri: yıla yayılabilen 12 aylık ara ş tırma burslarıdır.  Detaylı Bilgi İ çin:

Fransa BE Üniversitelerarası İş birli ğ i Ara ş tırma Bursları (Fransa) Fransız ve Türk üniversiteleri arasındaki ili ş kileri geli ş tirmeyi ve iki ülke arasında geni ş bir i ş birli ğ i a ğ ı kurmayı amaçlar. - Bilimsel de ğ i ş im ve ortak ara ş tırma projelerinin geli ş tirilmesi - Avrupa bilimsel ara ş tırma ve teknolojik geli ş im programlarına katılım hazırlı ğ ı - Doktora ö ğ rencileri ve ara ş tırmacıların ortak e ğ itimini hedefler.   Kapsam: - Fransız ö ğ retim üyesi, ara ş tırmacı ve uzmanların kısa süreli Türkiye’de görevlendirilmesi (5-20 gün) - Türk ö ğ retim üyesi, ara ş tırmacı ve uzmanların Fransa’yı kısa süreli ziyaretleri (5-20 gün) - Türk ö ğ retim üyesi, ara ş tırmacı ve bilim adamları için Fransa’da orta uzunlukta burslar (1-4 ay)  Son Ba ş vuru Tarihi: Ekim  Detaylı Bilgi İ çin:

Alexander S. Onassis Vakfı Ara ş tırma Bursları (Yunanistan) Doktora derecesine sahip olan üniversite çalı ş anları, doktora sonrası ara ş tırma yapmak isteyenlere yöneliktir.  Alanlar: - Be ş eri Bilimler- Ekonomi - Siyasal Bilimler- Mimarlık - Hukuk- Güzel Sanatlar   Kapsam: - - Ba ş vuru amacı do ğ rultusunda de ğ i ş mekle beraber 1 aydan 10 aya kadar bir süre için verilmektedir.  Son Ba ş vuru Tarihi: Ocak  Detaylı Bilgi İ çin:

Fullbright Doktora Sonrası Ara ş tırma Bursları (ABD) Tıp alanları dı ş ında her alana açıktır.   Kapsam: - Geçim ve ara ş tırma masrafları kar ş ılanır. - Verildikleri yıl için geçerlidir, ertelenemez. - Süresi en az 6 aydır. - Kar ş ılıksızdır.   Ko ş ullar: - 3 yıllık doktora derecesine sahip olmak - İ yi derecede İ ngilizce bilmek - Ara ş tırma projesine ba ş lamı ş ve Türkiye’de yapılabilir kısmını bitirmi ş olmak - Doktorasını ABD’de yapanlar için en az 5 yıl önce Türkiye’ye dönmü ş olmak - Ara ş tırma için 6 ay veya daha uzun süre ABD’de bulunlar için en az 3 yıl önce kesin dönü ş yapmı ş olmak  Son Ba ş vuru Tarihi: Temmuz  Detaylı Bilgi İ çin:

İ kili Kültür Anla ş maları Çerçevesinde Verilen Hükümet Bursları 47 ülke ile imzalanan Kültürel De ğ i ş im Programı çerçevesinde yabancı hükümetlerce adet ara ş tırma bursu verilmektedir. Her yıl üniversitelere ve ilgili kurumlara duyurulmakta ve seçimler Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı’nca olu ş turulan Karma Burs Komisyonları tarafından yapılmaktadır. Duyurular Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı internet sitesinde yayınlanmaktadır.  Detaylı Bilgi İ çin:

T E Ş EKKÜRLER Orta Do ğ u Teknik Üniversitesi - Avrupa Birli ğ i Ofisi Tel: Fax: