 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOKLU ZEKA ÇEŞİTLERİ
Advertisements

MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Her ş eyden önce kendinize güven duyun. "Yetersiz oldu ğ um için ba ş arılı olamam" gibi dü ş üncelerle de ğ erlendirmelere.
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
VELİLERE REHBERLİK.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
HOŞGELD İ N İ Z MEHMET YILMAZ REHBER Ö Ğ RETMEN Dünyanın en güzel bebeği bir tanedir. O da bütün annelere aittir Çin Atasözü.
Ne Olmak Istiyorsun? BY: TELIANE BAKALA Benim adım Teliane, soyadım Bakala. Ben 18 yaşındayım Ben Amerikalıyım.
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
Çocuk bugünün yarını, yarının umududur…
Olumlu Disiplin Yöntemleri
İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği Programı
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
NOT TUTMA TEKNİKLERİ Not tutma: Bir konuşmacıyı ya da dersi dinlerken, okurken, gözlem yaparken,düşünürken, dinleyiciye/öğrenciye sunulan mesajı yeniden.
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
Uzaktan Eğitim Kuramları
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
SINIF YÖNETİMİ ÇOCUK EĞİTİMİ “ÇOCUĞUN RUHSAL GELİŞİMİ”
ARILARIN MATEMATİĞİ.
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
4/A SINIFI 1. VELİ TOPLANTISI
KIRIK, ÇIKIK , BURKULMALAR VE İLK YARDIM
Master in Advanced European and International Studies.
6-7 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 1.sınıf velilerine tavsiyeler
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
COMENIUS COMENIUS ÇOKLU OKUL ORTAKLI Ğ I. BOZOK ORTAOKULU.
DRAMA.
EKO OKULLAR PROJESİ.
Hazırlayan: SERDAR ÜNLÜCÖMERT EGİAD ORTAOKULU
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
ÇOCUKLA İLETİŞİM KURMAK
ÇOCUKLARIMIZ VE SINAV. SINAV KAYGISI Daha önce öğrenilen bilgi Başarısızlık korkusu Sınav anı SINAV KAYGISI.
ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınav Dönem Ve Tarihi Mazeret Sınavı Tarihi Sınav Sonuçlarının İlanı I. Dönem Kasım 2014.
ÖZGÜVENLİ GELECEK.  Projenin temel amacı;  Ö ğ rencilerimizi topluma faydalı,çevreye duyarlı,sevgiyi ve saygıyı kendine ilke edinmi ş  Kendine güveni.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
Girne Orta Okulu Rehberlik Servisi
DEDEMAN İ LKOKULU Dyned kurulumu. 1.ADIM CD bilgisayara takılınca otomatik kur seçene ğ i gelmelidir.E ğ er gelmezse kurulum CD sinin içinde ki dosyalardan.
ANLATIMA HAZIRLIK.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
Çoklu Zekâ Kuramının Öğrenme-Öğretme Süreçlerine Yansıması.
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
Arkada ş lık İ hsan Ça ğ an ÇEMREK Mehmet Akif İ nan İ lkokulu 2/D Sınıfı Ö ğ rencisi Ö ğ retmen:Bayram Derin.
KİŞİSEL GELİŞİM. İnsanın amacı yaşadığı sürece yaptığı olumlu davranışlar,düşünceler ve hareketler sonucunda kendine,sosyal hayata en önemlisi İnsanlığa.
DERSLERE NASIL ÇALIŞMALISINIZ? NASIL BAŞARILI OLURSUNUZ?
ATA İLKOKULU 1/A SINIFI BİRİNCİ DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Büyük Fasulye Yarı şı Ünite Ürün Dosyası Sunumu. Ünite Özeti Büyük Fasülye Yarışı devam etmektedir! En uzun fasülyeyi yetiştirme yarışı farklı okullardaki.
Uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklar nihayet tatile girdi. Ancak sınavlar, dersler, erken kalkma gibi birçok zorluğun geçici bir süreyle.
UEFA KURSLARI BAŞARILI ANTRENÖRLÜK İÇİN 50 ÖNERİ BAŞARILI ANTRENÖRLÜK İÇİN 50 ÖNERİTFF-TÜFAD ZORUNLU ANTRENÖR GELİŞİM SEMİNERİ 15 HAZİRAN 2016 İZMİR COŞKUN.
TEOG.
2. YANLIŞ ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
AD ve SOYAD : Batuhan Ş AHBAZ NUMARA : 7164 KONU: Erwin Schrödinger.
Aile Eğitim Semineri HOŞ GELDİNİZ
ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU VE BAŞARILI OLMASI İÇİN…
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
YAZI KARAKTER ANAL İ Z İ GOTHAM FONT:. Gotham, yirminci yüzyılın ba ş larındaki en ba ş arılı yazılardan biridir. Gotham, oldukça yüksek x uzunlu ğ una.
Sunum transkripti:

 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ

 Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş arılı olamadıklarını söyleriz.  Neden mi?

 Biz anne ve babalar çocuklarımızı birer bilgisayar makinası gibi dü ş ünüyor; Matematik, Türkçe, İ ngilizce, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler vb tüm derslerden ba ş arılı olmasını bekliyoruz. Dahası, tüm derslerden ba ş arılı olanlara zeki ö ğ renci diye övüyor, derslerin bir kısmından ba ş arılı olamayanları ise haksızca ele ş tiriyoruz.

*Her çocuk bir di ğ erinden hem fıtrat hem de zeka olarak farklı yaratılmı ş tır. Bilim adamları ‘Çoklu Zeka Teorisi’ ile çocuklarımızın zekasının tek tip olmadı ğ ını sekiz(8) tip zeka oldu ğ unu söylüyorlar. Bütün çocuklarımızda, do ğ u ş tan bu sekiz tip zekanın de ğ i ş ik seviyelerde bulundu ğ u, Ancak küçük ya ş lardan itibaren bu zekaların geli ş tirilebilece ğ ine dikkat çekiyorlar. *Önemli olan çocuklarımızın ne kadar zeki oldukları de ğ il, hangi konuda zeki olduklarıdır.

*Öncelikle en ba ş ta,ö ğ rencimizin ula ş ılabilir bir hedefi olmalıdır. *Bu hedefe ula ş mada kendine güveni tam olmalıdır. *Plânlı ve verimli çalı ş malıdır. *Zamanını verimli kullanmalıdır. *Dersin okulda ö ğ renilece ğ i bilincini ta ş ımalı ve ö ğ retmenlerini iyi dinlemelidir. *Okuma alı ş kanlık ve zevkini kazanmı ş olmalıdır. *Hedefi olan çalı ş kan ö ğ renciler ile arkada ş lıklar kurmalıdır. *Bo ş zamanlarını sosyal etkinliklere katılarak de ğ erlendirmelidir. *Televizyonda her programı seyretmek yerine kendisi için faydalı olabilecek programları izlemelidir.

1.Çalı ş maya istekli ba ş lanmalıdır. 2.Çalı ş ma ortamı hazırlanmalıdır. 3.Çalı ş ma için plân ve program yapmak. 4.Ö ğ renci ders çalı ş maya ba ş larken 5N formülünü uygulamalıdır. Neyi ö ğ reniyorum?(Konu) Niçin ö ğ reniyorum?(Amaç) Nasıl ö ğ renece ğ im?(Yöntem) Nelerle ö ğ renece ğ im?(Kaynak Araç-Gereçler) Ne kadar ö ğ rendim?(De ğ erlendirme) 5.Ö ğ renci çalı ş tı ğ ı konu ile ilgili olarak mutlaka özet çıkarmalıdır. 30 dakika ÇALIŞMA 10 dakika TEKRAR 10 dakika DİNLENME

*Öncelikle, sevgi ve saygıya dayalı aile içi sa ğ lıklı ili ş kiler kurun. *Çocu ğ unuza güvendi ğ inizi hissettirin. *Çocu ğ unuzu yermeyin, aksine övün, sürekli olumlu mesajlar verin. Asla bir ba ş kasıyla kıyaslamayın *Çocuklara uygun bir çalı ş ma ortamı hazırlayın. *Çocu ğ unuzun ö ğ retmeni ile iyi ili ş kiler kurun. *Çocu ğ unuzun yanında asla maddi ve manevi sorunları konu ş mayın. *Çocu ğ unuzun kapasitesinin çok üzerinde ba ş arılar beklemeyin. *Belli aralıklarla mutlaka aile toplantıları yapın,çocukların dü ş üncelerini dinleyin.

Çocu ğ umuzun ileride nasıl bir insan olmasını istiyorsak, öyle anne –baba olmalıyız.

*Veli toplantıları sadece ö ğ rencinin ders notlarının ö ğ renildi ğ i ve de ğ erlendirildi ğ i veli-ö ğ retmen görü ş mesi de ğ il, tek tek ö ğ renci sorunlarının tespit edilip, çözüm yollarının üretildi ğ i bir toplantı oldu ğ unu hatırlatır, bilgilerinize arz ederim.