Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

4/A SINIFI 1. VELİ TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "4/A SINIFI 1. VELİ TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 4/A SINIFI 1. VELİ TOPLANTISI
4/A SINIFI 1. VELİ TOPLANTISI

2 MOTİVASYON NEDİR? Motivasyon denince,sanki insanların üstüne serpildiğinde herkesin bir birine enerji ile,tılsımlı bir güçle yüklü hale geldiği ve verimli bir çalışma isteği ile dolduğu sihirli bir toz gibi bir şey düşünülür. Motivasyon bireyin harekete geçmesi ve belli bir hedefe varabilmesi için gerekli olan arzu ve isteğe sahip olmasıdır.

3 MOTİVASYON ZEKA KADAR ÖNEMLİDİR.
Yapılan araştırmalarda başarı ve zeka arasında % 45,başarı ve motivasyon arasında % 34 oranında bir korelasyon olduğu saptanmıştır.Bu da bize göstermektedir ki başarıya ulaşmak için motivasyon en az zeka kadar önemlidir.

4 MOTİVASYON SIFIR

5 Temel olarak motivasyonun iki seviyesi vardır.
1.Hayatta kalmak 2.Başarı İnsan hayatta kalmak için Beslenmeye, Barınmaya, Giyinmeye, Güvenliğe, ihtiyaç duyar.

6 Nasıl ders çalışayım şimdi ben?
Arkadaşlarım Maçta… Karnım Aç… Krampon İstiyorum… Annem bana bağırdı

7 TEMEL İHTİYAÇLARIMIZ GİDERİLİRSE
Bizler başarı, duygusal tatminler, kişisel gelişim, değerli olmak, kabul edilmek gibi diğer ihtiyaçların giderilmesine yöneliriz. Motivasyon özde insanların başarılı olmalarına, bu ihtiyaçlarını gidermelerine, kişisel tatmine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

8 ÇOCUKLARIMIZDA MOTİVASYON NASIL BAŞLIYOR
Bebekler ve küçük çocuklar merakla yol alır: Çevrelerini keşfetmek,onunla ilişkiye geçmek ve ona anlam kazandırmak için yoğun bir ihtiyaç duyarlar.Okul öncesi çocuğun motivasyonsuzluğundan şikayetçi olan ebeveynler çok nadirdir Ancak çocuklar büyüdükçe öğrenmeye dair isteklerinde azalma başladığı ne yazık ki sıklıkla görülür.

9 ÖĞRENMEK BİR İŞKENCE Öğrenmek genellikle zevk olmaktan çıkıp angarya halini almaya başlar.Öğrencilerin büyük bir kısmında başarı konusunda yoğun sorunlar görülmeye başlar.Gerçekte motive olmuş bir öğrenci yaptığı işi ‘’kendisi için,sağladığı zevk için,öğrenme olanakları ya da uyandırdığı başarı hissi için’’ yapar Motive olmamış bir öğrenci ise ‘’ödül sağlamak,aktivitenin dışındaki bir cezadan kaçınmak,not,etiket ya da öğretmenin onayını almayı’’hedefleyerek yapar.

10 DERS ÇALIŞMIYORSUN…. SINIFTAKİ EN GERİ ÇOCUK SENSİN…
DERS ÇALIŞMIYORSUN…. SINIFTAKİ EN GERİ ÇOCUK SENSİN…. SENDEN UTANIYORUM….

11 FIKRA Annem bana; Bak milletin çocukları hep yüz alıyor sen hep zayıf alıyorsun dedi. Bende anneme; Analar ne çocuklar doğuruyor sen de iş yok muş .Dedim yine terlik yedim.

12 ONA YARDIM EDİN Güçlü olduğu alanlarda onu YÜREKLENDİRİN. zayıflığı yenmesini öğretin. GÜLÜMSEYİN gülümsemek hem beyninizde hem bedeninizde olumlu bir enerji oluşturur ve sizden çocuğunuza doğru pozitif enerji yansıması sağlarsınız. İnandırmanın,İKNA etmenin gücü, korkutmanın gözdağı vermenin gücünden daha etkileyici ve uzun ömürlüdür. Genellikle başarılı ve katılımcı olan bir çocuk geri adım atarsa bunu FARKEDİN. (evde ve ya okulda bir sorun yaşıyor olabilir.Bu bir boşanma ve ya ölüm olayından ciddi bir hastalıktan,arkadaş ilişkilerinde sorunlar yaşamasından ve ya bir başka sorundan kaynaklanıyor olabilir.

13 ÇOCUKLARIMIZI TANIYOR MUYUZ?
Anne ve babalar! Genellikle çocuklarımızın çok zeki olduğunu düşünürüz; ancak okulda bazı derslerden başarılı olamadıklarını söyleriz. Neden mi?

14 ÇÜNKÜ Biz anne ve babalar çocuklarımızı birer bilgisayar makinası gibi düşünüyor; Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler vb tüm derslerden başarılı olmasını bekliyoruz. Dahası, tüm derslerden başarılı olanlara zeki öğrenci diye övüyor, derslerin bir kısmından başarılı olamayanları ise haksızca eleştiriyoruz.

15 ANNELER BABALAR *Öncelikle, sevgi ve saygıya dayalı aile içi sağlıklı ilişkiler kurun. *Çocuğunuza güvendiğinizi hissettirin. *Çocuğunuzu yermeyin, aksine övün, sürekli olumlu mesajlar verin. Asla bir başkasıyla kıyaslamayın *Çocuklara uygun bir çalışma ortamı hazırlayın. *Çocuğunuzun öğretmeni ile iyi ilişkiler kurun. *Çocuğunuzun yanında asla maddi ve manevi sorunları konuşmayın. *Çocuğunuzun kapasitesinin çok üzerinde başarılar beklemeyin. *Belli aralıklarla mutlaka aile toplantıları yapın,çocukların düşüncelerini dinleyin.

16 Çocuğumuzun ileride nasıl bir insan olmasını istiyorsak, öyle anne –baba olmalıyız.

17

18 ÖDEVLEEEEEEEEEER…………

19 Ödevin Kazandırdıkları
Her ne kadar çocuklar ödev yapmak istemeseler de ödev, uzun vadede onların çok yararına olacak ve hayat başarılarını sağlayacak bir sorumluluk. 1. Sorumluluk bilincini geliştirir. 2. Kalıcı öğrenmeyi sağlar. 3. Çalışma alışkanlığını destekler. 4. Okul ve ev arasında bağlantı sağlar. 5. Çocuğun kendini tanımasını ve nasıl ders çalışması gerektiğini anlamasını sağlar. 6. Çocuğun zaman planlaması yapmasını, organize olma yeteneğinin artmasını sağlar.

20 Yoğun geçen eğitim döneminde ödevlerin çocuk ve aileye sıkıntılar yaratmaması için bilmeniz gerekenler Bu yaş grubunda çocuğa ödev yapması için gerekli ortamı hazırlamak ve daha sonrasında ödevini yapıp yapmadığını kontrol etmek gerekmektedir. Yalnızca çocuk soru sorduğunda destek olmak, doğru bir yaklaşım olacaktır. Ödevini kontrol ederken yanlışını göstermek yerine, tekrar gözden geçirmesini istemek, çocuğun farkındalığını artırmada oldukça faydalıdır.

21 Anne-babaların yapmaması gereken hatalar
1. Sık sık derse başlaması gerektiğini hatırlatmayın. 2. Ödevlerin eksiklerini siz tamamla mayın. 3. Yapmadığı ödevin açıklamasını öğretmene siz yapmayın. 4. Ödevlerini unutuyorsa sonuçları yaşamasına izin verin. 5. Ödev yaparken her aşamada müdahale etmeyin. 6. Ödev konusunda nutuk atmayın. Ortak çözümler üretin. 7. Ders çalışacak diye kendi yaşam akışınızı bozmayın. 8. Ödev konusunu pazarlık haline getirmeyin.

22 TEŞEKÜRLER 2012


"4/A SINIFI 1. VELİ TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları