Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZI KARAKTER ANAL İ Z İ GOTHAM FONT:. Gotham, yirminci yüzyılın ba ş larındaki en ba ş arılı yazılardan biridir. Gotham, oldukça yüksek x uzunlu ğ una.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZI KARAKTER ANAL İ Z İ GOTHAM FONT:. Gotham, yirminci yüzyılın ba ş larındaki en ba ş arılı yazılardan biridir. Gotham, oldukça yüksek x uzunlu ğ una."— Sunum transkripti:

1 YAZI KARAKTER ANAL İ Z İ GOTHAM FONT:

2 Gotham, yirminci yüzyılın ba ş larındaki en ba ş arılı yazılardan biridir. Gotham, oldukça yüksek x uzunlu ğ una ve geni ş aralıklara sahip orta geni ş bir plana sahiptir.

3 Gotham, 2000 yılında Amerikan tipi tasarımcı Tobias Frere-Jones tarafından tasarlanan yaygın olarak kullanılan geometrik sans-serif dijital yazı tiplerinden olu ş an bir ailedir. Gotham'ın mektup formları, yirminci yüzyılın ortalarında popülerlik kazanmı ş bir mimari tabela biçiminden esinlenmi ş tir.

4 Yaratılı ş tan bu yana, Barack Obama'nın 2008 ba ş kanlık kampanyasında yaratılan büyük miktarda kampanya malzemesi ve Avustralya İş çi Partisi'nin 2016 federal seçim kampanyası da dahil olmak üzere birçok önemli yerlerdeki görünümü nedeniyle Gotham oldukça görünür hale geldi

5 One World Trade Centre'ın, New York'taki eski Dünya Ticaret Merkezi'nin sitesinde in ş a edilen kulenin kö ş e ta ş ı olarak da kullanılmı ş tır. Ayrıca, ABD'deki film fragmanları için MPAA (Amerikan Sinema Filmleri Derne ğ i) ba ş lık kartlarında kullanılacak mevcut yazı tipidir.

6 Profesyonel kullanım için geli ş tirilen Gotham, dört geni ş lik, sekiz a ğ ırlık ve ekran görüntüsü için ayrı tasarımlara sahip son derece geni ş bir ailedir.

7 TOBIAS FRERE-JONES KIMDIR ? Tobias Frere-Jones 28 A ğ ustos 1970 do ğ umlu New York’ta çalı ş an bir tasarımcıdır

8

9

10


"YAZI KARAKTER ANAL İ Z İ GOTHAM FONT:. Gotham, yirminci yüzyılın ba ş larındaki en ba ş arılı yazılardan biridir. Gotham, oldukça yüksek x uzunlu ğ una." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları