BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM LON-CAPA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONU: UZAKTAN EĞİTİM TÜRLERİ
Advertisements

GEÇME VE KALMA.
Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul
ÖRNEK OLAY TEKNİĞİ Nedir? Amaçları nelerdir? Kullanıldığı Durumlar
Öznur TOPER Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
Acikogretimx.com Açıköğretim sistemi hakkında temel bilgiler 2009.
3D DEFTER VE SES.
TÜBİTAK BİLİM PROJELERİ
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
Flipped Class / Ters-Yüz Sınıflar
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.). Okul Deneyimi Dersi Kaynakça: Aday Öğretmenler İçin Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Editör: Yrd.Doç.Dr.
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
Interaktif Akıllı Tahta Uygulamaları ve Matematik
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Yasemin K. Usluel Aysun Umay Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Bakü İlköğretim Matematik Öğretmenlerinin Derslerinde BİT Kullanım Koşulları.
UZAKTAN EĞİTİMDE YAZILI-BASILI ORTAMLAR
Yüz yüze Akademik Danışmanlık Hizmetleri Öğrenme-öğretme süreçlerinin ve uygulamalarının öğretmen ve öğrencilerle bir arada yürütülmesi.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
PEDAGOJİK ALAN BİLGİSİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
BİLG 223 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ 1
RSS Rss nedir? Rss özellikleri nelerdir? Rss Nasıl kullanılır?
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER (n=15) n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
İL ZÜMRE TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
TEGV PROJESİ GÖRÜŞME ANALİZİ DEMOGRAFİK BİLGİLER GÖNÜLLÜLER n= 15 Cinsiyet: 9 Kadın 6 Erkek Aldığı Eğitimler: Yaş Ortalaması: 29 İletişim.
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
DOSYAMA BAKIYORUM Kazanım: “Eğitsel ve Mesleki Planlama Dosyası” ndan yararlanarak yükseköğretim programı seçer. 12. Sınıf 119 nolu kazanım etkinliği.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler Matematik ve Geometri testleri için ayrı soru kitapçıkları ve ayrı süreler verilecek. Cevap kağıdı iki test için.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
Web 2 araçları Web 2 araçları.
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
BİLGİSAYAR NEDİR?.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
1EROL YETER BUGÜNKÜ ÖĞRETİM ŞEKLİ ESKİ ve YENİ YAKLAŞIMLAR.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
;EEn Hazırlayan: Şahin GÖKÇEARSLAN Gazi Üniversitesi Enformatik Bölümü.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
SANAL SINIF UYGULAMASI
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Uzaktan eğitim koordİnatörü: Okt. nalan tur
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Ortaöğretim Matematik Konularındaki Güçlük Düzeylerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Sunum transkripti:

BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM LON-CAPA Hazırlayanlar: Elif ACAR Ömer KARAKUŞ Duygu ÖZCAN İbrahim EROL Dersin Hocaları: Doç. Yüksel GÖKTAŞ Araş. Grv. Özlem BAYDAŞ

LON-CAPA NEDİR? Michigan State Üniversitesi’nde geliştirilmeye başlanmıştır. Tam özellikli bir kurs yönetimi, içerik yönetimi, öğrenme ve değerlendirme sistemi diyebiliriz.

Birçok öğrenme yönetim sistemiyle benzer özellikler taşır. Ancak geleneksel sistemlerden farkı; dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok web istemcisi birbirleriyle iletişim kurabilirler. Lon-Capa bir projedir ve birçok bilim adamı ve programcı bu yazılımı geliştiriyor.

Malzeme gönderme, tartışmalar, duyurular, labarotuvar, kitap gibi işlemler buradan yapılır. Kurslar ve sömestr tatili için çevirim içi içerikler burada depolanır. Ödevler buradan değerlendirilir, sınavlar ve testler buradan yapılır.

LON-CAPA TARİHİ VE GELİŞİMİ 1992 yılında, CAPA ufak bir fizik sınıfının 92 öğrencisi için denenmeye başlandı. CAPA öğrencilere, kişisel problemler, quizler, sınavlar sağlamaktadır. Öğrencilerde, internet yardımıyla bunları cevaplamakta ve teslim sürelerine göre ceza puanı almaktadırlar.

Proje internet ortamında ilk kez Sadece bir tarayıcı arayüzü ile 1997 yılında 770 öğrenci ile işe başlamıştır. Capa ile bu arayüzde tüm materyaller bir araya gelmiştir (bireyselleştirilmiş sorular vs). Sistem aynı zamanda not verme, iletişim, grup çalışmaları işlerini de kolayca yürütmüştür.

1999 yılında, CAPA ve LearningOnline Network grupları birleştirilmiş ve Lon- Capa olarak ilk beta testini 2 ders için MS Üniversitesinde 2001 yılında yapmıştır. Günümüzde ise Lon-Capa 160 civarı ortaokuldan lisans eğitimi seviyesine kadar eğitim kurumu tarafından kullanılmaktadır.

ÖZELLİKLERİ Sistem öğrencilerin performanslarının kayıtlarını hem öğrenci hem de eğitimci için çevrim içi olarak depolar. Capa bir eğitim aracıdır, müfredat değildir. İçerik veya hedef gibi dikteler etmez. Bunun yerine bireyselleştirilmiş alıştırmalar ile dersleri başarıya götürür.

LON-CAPA’NIN KULLANIM ALANLARI: Biyoloji, astronomi, kimya, sivil mühendislik, bilgisayar mühendisliği, aile ve çocuk bilimi, jeoloji, gıda mühendisliği, tıp, matematik, fizik ve psikoloji en çok kullanıldığı alanlardır.

RAKAMLARLA LON-CAPA: 1999 da kuruldu 160 adet eğitim kuruluşu ortağı Katılımcıların %48 i lise sonrası eğitiminden oluşmakta. 440.000 öğretim materyali sağlıyor. 198.000 adet paylaşılan ödev sorunları var. 7700 adet kursa ev sahipliği yapıyor.

965.000 öğrencinin ders kaydı tutuyor. Yılda 150.000 öğrenci geliyor. 73.520.000 tane problem dağıtıldı. 138.320.000 soru yanlış çözüldü. 72.560.000 kez doğru cevaplandı. 70 tane araştırma tamamladı. 34 programcı var. 245.000 satırlık açık kaynak kodu var.

LON-CAPA HARİTASI Lon-Capa aşağıdaki haritada gösterilen ülkelerde kullanılmaktadır. Ülkemizde ise sadece İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından kullanılmaktadır.

LON-CAPA’NIN ETKİ ALANLARI Aşağıdaki şekle baktığımız zaman LON-CAPA in yıllara göre etki alanlarındaki değişimleri görebiliriz.

ÖĞRENCİLER İÇİN LON-CAPA Öğrenciler lon-capa ile ilk tanıştıklarında hiç hoşlarına gitmeyen bir uygulamaydı. Fakat çeşitli kullanım amaçlarına uygunluğu sayesinde öğrenci performansını artırıcı bir teknik olmuştur.

Örneğin aşağıdaki grafikte bir öğrencinin fizik dersinde lon-capa den önceki ve sonraki not ortalamasındaki değişimi görebiliriz.

Lon-capa problem çözme ve öğrenciye anında dönüt verme özelliğine sahiptir. İnternet üzerinden anında bilgilere ulaşılması açısından oldukça kolaylık sağlar. Ders ile alakalı bütün materyaller, kitaplar, testler, sınavlar lon-capa ile bir araya toplanmıştır. Öğrenci istediği zaman bunlara ulaşabilir. Sınav sonuçlarını anında buradan öğrenebilir.

ÖĞRETİCİLER İÇİN LON-CAPA Lon-capa öğretim materyali oluşturmak için oldukça elverişli bir sistemdir. Sınavların online olarak buradan yapılması öğretmen için kolaylık sağlar. Öğretmenler içinde Lon-capa kaynakların depolandığı ve paylaşıldığı bir sistemdir.

Oluşturulan materyaller farklı zamanlarda farklı amaçlar için kullanılabilir. (Kurslar, okullar vs.) Kısacası Lon-capa öğretmenler için bir kaynak havuzudur.

SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER… Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…

KAYNAKÇA: http://www.lon-capa.org