Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Acikogretimx.com Açıköğretim sistemi hakkında temel bilgiler 2009.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Acikogretimx.com Açıköğretim sistemi hakkında temel bilgiler 2009."— Sunum transkripti:

1 acikogretimx.com Açıköğretim sistemi hakkında temel bilgiler 2009

2 Seminerimizin İçeriği Önemli Tarihler ve Kayıt İşlemleri Önemli Tarihler ve Kayıt İşlemleri Sınav Sistemi ve Ders Geçme Hesaplamaları Sınav Sistemi ve Ders Geçme Hesaplamaları Sınıf Geçme Sistemi Sınıf Geçme Sistemi Derslere Çalışma Kaynakları Derslere Çalışma Kaynakları Konuları mı Soruları mı Çalışmalıyım? Konuları mı Soruları mı Çalışmalıyım? Özel Sınav Taktikleri Özel Sınav Taktikleri

3 Kayıtla İlgili Tarihler İnternetten kayıt; 22 Eylül – 17 Ekim 2008 Büroya kesin kayıt; 22 Eylül – 13 Ekim 2008 Harç Paralarının yatırılması; 1. taksit en geç 17 Ekim 2008 2. taksit en geç 27 Şubat 2009 Ödeme Vakıfbank’a T.C. Kimlik numarasına göre yapılacaktır. Not: Eğer mazeretli değilseniz 13 Ekim’e kadar harç parasının ilk taksidini yatırıp, kayıt işlemlerini muhakkak bitirmelisiniz!

4 Sınav Tarihleri ve Ağırlıkları 2008-2009 Yılı Sınav Takvimi 2008-2009 Yılı Sınav Takvimi Ara Sınav : 4-5 Nisan 2009 Final Sınavı : 30-31 Mayıs 2009 Bütünleme : 5-6 Eylül 2009 Ara Sınav : 4-5 Nisan 2009 Final Sınavı : 30-31 Mayıs 2009 Bütünleme : 5-6 Eylül 2009 Ara Sınav  %30 Ara Sınav  %30 Final veya Bütünleme  %70 Final veya Bütünleme  %70 Not: Bütünleme sınavı final sınavının tekrarıdır. Ara sınavdan aldığınız notu etkilemez. Not: Bütünleme sınavı final sınavının tekrarıdır. Ara sınavdan aldığınız notu etkilemez.

5 Dersi Geçmek İçin Kaç Soru Gereklidir? Örneğin ara sınavdan 40 aldıysanız bu size; 40 x %30 = 12 puan sağlar. Finalden ise 55 alırsanız bu da; 55 x %70 = 38,5 puan sağlar Toplamda 12 + 38,5 = 50,5 olur ve dersi geçersiniz. Doğru yapmanız gereken soru sayısı ise; - 30 soruluk derslerde her soru 3,3 puan - 36 soruluk derslerde her soru 2,8 puan - 26 soruluk derslerde her soru 3,8 puan ile çarpılarak bulunur. Unutmayın yanlışlarınız doğrularınızı etkilemez!!!

6 Sınav Süresi Girdiğiniz ders sayısına göre her bir ders için süreniz 40 dakikadır. Girdiğiniz ders sayısına göre her bir ders için süreniz 40 dakikadır. Mesela Cumartesi sabah oturumu, Genel Muhasebe, Genel Matematik, Hukuka Giriş ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerine girecekseniz süreniz hepsi için toplam 160 dakikadır. Mesela Cumartesi sabah oturumu, Genel Muhasebe, Genel Matematik, Hukuka Giriş ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerine girecekseniz süreniz hepsi için toplam 160 dakikadır. En fazla 5 derse bir oturumda girebilirsiniz. En fazla 5 derse bir oturumda girebilirsiniz.

7 Sınav İçin Gerekli Evraklar Sınava girerken yanınızda; Sınava girerken yanınızda; Sınava giriş belgesi (bu belge sınavdan önce adresinize gönderilecektir). Sınava giriş belgesi (bu belge sınavdan önce adresinize gönderilecektir). Öğrenci Kimlik Kartı (Açıköğretim bürosu size verecektir). Öğrenci Kimlik Kartı (Açıköğretim bürosu size verecektir). Nüfus Cüzdanı bulunması gerekir. Nüfus Cüzdanı bulunması gerekir. Bunların dışında basit hesap makinesi ve kurşun kalem muhakkak bulundurun. Bunların dışında basit hesap makinesi ve kurşun kalem muhakkak bulundurun.

8 1. Sınıf Dersleri (İşletme – İktisat - Kamu Yönetimi) Genel Muhasebe (30 soru) Genel Muhasebe (30 soru) Genel Matematik (26 soru) Genel Matematik (26 soru) Genel İşletme (36 soru) Genel İşletme (36 soru) İktisada Giriş (36 soru) İktisada Giriş (36 soru) Hukuka Giriş (30 soru) Hukuka Giriş (30 soru) Temel Bilgi Teknolojileri (30 soru) Temel Bilgi Teknolojileri (30 soru) Davranış Bilimlerine Giriş (30 soru) Davranış Bilimlerine Giriş (30 soru)

9 Sınıf Geçme Sistemi Bir üst sınıfa geçmek için o yılın derslerinden en fazla 2 tanesinden borçlu olarak (kalarak) bir üst sınıfa geçebilirsiniz. Bir üst sınıfa geçmek için o yılın derslerinden en fazla 2 tanesinden borçlu olarak (kalarak) bir üst sınıfa geçebilirsiniz. 3 ders ve fazlasını kaldığınızda bir üst sınıfa geçemezsiniz. 3 ders ve fazlasını kaldığınızda bir üst sınıfa geçemezsiniz. Bir de, 3. sınıfa geçmek için 1. sınıftan hiç dersinizin kalmaması gerekir. Bir de, 3. sınıfa geçmek için 1. sınıftan hiç dersinizin kalmaması gerekir.

10 Ders Çalışma Kaynaklarınız Öncelikle sizlere verilmiş olan yeşil kitaplar müfredatı görmeniz için gereklidir fakat o kitaplardan ders çalışmak çok zor ve gereksizdir! Öncelikle sizlere verilmiş olan yeşil kitaplar müfredatı görmeniz için gereklidir fakat o kitaplardan ders çalışmak çok zor ve gereksizdir! Önerimiz; - Piyasadaki soru bankaları - AÖF e-öğrenme internet sitesi - En önemlisi daha önce çıkmış sorulardır. - Veya hiç uğraşmaz dershanemize gelirsiniz… Önerimiz; - Piyasadaki soru bankaları - AÖF e-öğrenme internet sitesi - En önemlisi daha önce çıkmış sorulardır. - Veya hiç uğraşmaz dershanemize gelirsiniz…

11 Soru mu, Konu mu çalışmalısınız? Bu sorunun yanıtı geçmek istediğiniz derse göre değişmektedir. Bu sorunun yanıtı geçmek istediğiniz derse göre değişmektedir. Örneğin Muhasebe, Matematik, gibi dersler uygulamalı dersler olduğu için muhakkak konu çalışmalısınız. Örneğin Muhasebe, Matematik, gibi dersler uygulamalı dersler olduğu için muhakkak konu çalışmalısınız. Temel Bilgi Teknolojileri, Davranış Bilimleri gibi derslerde ise sadece soru odaklı bir çalışma ile de dersi rahatlıkla geçebilirsiniz. Temel Bilgi Teknolojileri, Davranış Bilimleri gibi derslerde ise sadece soru odaklı bir çalışma ile de dersi rahatlıkla geçebilirsiniz. Kısaca; Ezber derslerde soru odaklı, uygulamalı derslerde ise konu odaklı çalışın… Kısaca; Ezber derslerde soru odaklı, uygulamalı derslerde ise konu odaklı çalışın…

12 Sınav Taktikleri Sınavda bilmediğiniz soruları rasgele işaretlemeyin. Sınavda bilmediğiniz soruları rasgele işaretlemeyin. Çünkü tüm sınavlar sistemli hazırlanmıştır. Bu sistem ise cevapların eşit dağıtılmış olmasıdır. Çünkü tüm sınavlar sistemli hazırlanmıştır. Bu sistem ise cevapların eşit dağıtılmış olmasıdır. Örneğin 30 soruluk bir testte her şıktan 6’şar adet olmalıdır. Örneğin 30 soruluk bir testte her şıktan 6’şar adet olmalıdır. Örneğin siz 25 işaretleme yapabildiniz ve bu işaretlerinizi saydığınızda; A  5 B  6 C  4 D  3 E  6 şeklinde bir dağılım gösteriyorsa; Örneğin siz 25 işaretleme yapabildiniz ve bu işaretlerinizi saydığınızda; A  5 B  6 C  4 D  3 E  6 şeklinde bir dağılım gösteriyorsa; Boş olan 5 soruyu da D işaretlemelisiniz. Boş olan 5 soruyu da D işaretlemelisiniz. Bu durum size, kesin en çok puanı kazandıracaktır. Bu durum size, kesin en çok puanı kazandıracaktır.

13 Sorularınızın cevapları için


"Acikogretimx.com Açıköğretim sistemi hakkında temel bilgiler 2009." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları