İŞ İZNİ SİSTEMİ (Work Permit)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Advertisements

Sorular ve Cevaplar.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
KAZA/OLAY/MESLEK HASTALIĞI
HAYATİ USLU Makine Müh. Baş İş Müfettişi
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
KAPALI ALANLARDA ÇALIŞMA
KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK

İŞYERİNDE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ORGANİZASYONU
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
YANGIN EKİBİ ÇALIŞMA TALİMATI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği 07 Ocak 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
KAPALI ALANLARDA BOYA YAPILMASI TALİMATI
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
OTURMA VE ÇALIŞMA İZİNLERİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ MEVZUATI
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI. Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
FEN VE TEKNOLOJİ LABORATUVARINDA GÜVENLİK
İş Kazalarının Oluş Nedenleri Nelerdir?
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN YAPILMASI GEREKLİ KONTROLLER DÜZENLENECEK BELGE FORM ve RAPORLAR FİRMA ADI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
KAYNAK İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Laboratuvar çalışmalarına başlamadan önce yapılacak işlemler:
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Y A N G I N G Ü V E N L İ Ğ İ ve T A H L İ Y E.
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
MESLEK HASTALIKLARI Hazırlayan:Erkan Günkaya Okul No: Meslek:Makine Mühendisi.
Kimyasal atıklarla çalışan işçilerin iş sağlığı ve güvenliği.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
Kimya Mühendisliği Bölümü
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
İş Tehlike Analizi Aşamaları
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ FİRMA ADI.
Sunum transkripti:

İŞ İZNİ SİSTEMİ (Work Permit) Ruhi Öktem Kimya yük müh. İşçi Sağlığı ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı(Msc)

İŞ İZNİ SİSTEMİ Tehlikeli işleri denetim altında yapma sistemi Küçük işyerlerine de uygun Sorumluluk bilincini artırır Önceden Hazırlıklı ve planlı olmayı sağlar Kontrol ve bilgi akışı sağlar

İzin Çeşitleri Soğuk İşler Sıcak İşler Kazılar Elektrik İşleri Sınırlandırılmış Alanlar Diğer...

Sorumluluklar Müdür üzerinde anlaşılan bir formu uygulamayı başlatır. Şefleri de Bütün Uygulamaları Takip Eder Diğer Kısım Şefleri Kendi Çalışma Alanlarından Sorumludur Kim, nerede ne zaman hangi şartlar altında kimin sorumluluğunda hangi işi ne kadar sürede yapacağı bellidir.

İşlerin prosedüre uygunluğu Şefleri Çalışma İzinlerini Prosedür ile Yayınlar ve sisteminin Prosedüre Uygun uygulandığını takip Eder. Örneğin sıcak bir iş yapılacaksa (kaynak gibi) önceden sağlam çalışır bir yangın tüpü çalışma yerine getirilmiş mi? Kapalı alan da oksijen yeterli mi zehirli gaz birikmiş mi? gibi

Prosedür Her kısım yapacağı işle ilgili olan izinleri çıkarır Çalışma İzinleri Günlük Toplantılarda Değerlendirilir Çalışma İzin Belgelerinde Yetkili Kişilerin İmzası Olmadan İşe Başlanamaz! (Sorumluluk bilinci)

Prosedür İzin Belgeleri Yetkili Kimse Tarafından İmzalanmadan Önce Yapılacak işle ilgili Risk Değerlendirmeleri ve İş Güvenliği Toplantı Dokümanları da Eklenecektir. Sonradan Alınacak Tedbirlerle İlgili Bilgiler de Çalışma İznine Eklenecektir. İşi Yürütecek Yetkili Kimse İş Başlamadan Önce İş başı eğitimi (Tool-Box) adı Verilen Toplantıları Yapacaktır.

Prosedür 3 Kopya Halinde Hazırlanacak: İşin Yapıldığı Yerde Çalışma İzin Belgeleri Dosyasında Çalışma İzin Belgeleri Tahtasında

Çalışma İzin Belgesinin Süresi Sıcak İşler ve Sınırlandırılmış Alanlarda Çalışmayla İlgili İzin Belgelerinin Süresi En Fazla 12 Saattir Diğer İzinlerde Günlük Olarak ya da Her Vardiya Değişiminde Yeniden Hazırlanacaktır Elektrik İşleriyle İlgili İzinler Sadece Müdür Tarafından Yetkilendirilen Elektrik Mühendisleri Tarafından Yapılır

İzin Belgesi: Sınırlandırılmış Alan

İzin Belgesi: Soğuk İşler

İzin Belgesi: Elektrik İşleri

İzin Belgesi: Kazı İşleri Gazla Çalışma İzni   İzin No : ………… İzin İçin Başvuran Firma İzin İçin Başvuran İzin Başvuru Tarihi Company Applying For Permit Permit Applicant Permit Application Date İşin Yeri İşin Tanımı İşin Tahmini Süresi Locatıon Of Work Descrıptıon Of Work Estimated Duratıon Of Work  Güvenlik Müdürü Safety Supervisor Yapım Müdürü Work Permit For Work On Live Lines Permit No Tahmini Başlangıç Tarihi Proposed Start Date Tahmini Başlangıç Saati Proposed Start Time Tahmini Tamamlama Saati Estimated Completion Time Önlemler: Precautions Evet/Yes Hayır/No Gereksiz/NA Gerektiğinde gaz En Yakın Vanadan Kapanabilir mi?(vana yeri belli mi)Gas to be shut off at nearest valves Gaz Boğma ile Kapanmalı mı? Gas to be shut off by squeezıng İksa gerekiyor mu? (1.5m. den derin ve şevsiz mi) Excavations to be shored Kanal içinde merdiven mevcut mu? Ladder is placed into the trench Kulak koruyucular mevcut mu? Ear protection plugs Diğer yeraltı şebekeleri kontrol edildi mi Checjk other underground utilities Kıvılcım yalıtımlı el feneri var mı? Explosion proof Lighting Trafik İşaretleri Var mı? Traffic signs in place Saha Uygun Biçimde Çevrili mi? Area baricaded Yangın Söndürme Cihazı Var mı ve Dolu mu? ( mühür ve gösterge) Fire extingushers in place Gaz Detektörleri Var mı? Gas Detection equipment in place Topraklamalı Alev Tutucu Var mı? Flame Tra' earth stake Yanmaz Elbiseler Var mı? Fire Reterdant Clothes Sigara İçilmez İşareti Var mı? No Smoking Sign İsmi Name Surname Tarih Date İmzası Sıgnature Denetçinin Inspection By Construction Manager Signature  

İzin Belgesi: Sıcak İşler

İzleme ve Denetim Bölüm Şefleri : Her Hafta En az 2 Çalışma İzin Belgesini Yerinde Takip Eder Müdür Her Hafta En az 1 Çalışma İzin Belgesini Yerinde Takip Eder Sağlık Güvenlik Departmanı Her Hafta En Az 2 İzni Takip Eder Sağlık Güvenlik Departmanı Konuyla İlgili Denetlemeleri Yapar.

İş Güv. Mühendisi İş Güvenliği Mühendisi Alınacak Tedbirlerle İlgili Tavsiyelerde Bulunur ve Risk Değerlendirmelerinin Yapılmasına Yardım Eder. İş Güv. Mühendisi “Çalışma İzin Sistemi” nin İdaresinden Sorumlu Değildir. Sağlığa Zararlı Kimyasal maddelerin takibi sistemi( COSHH )ve Gürültü Gibi Özel Durumlar İçin Risk Değerlendirmeleri Yapar.