Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Emniyet Müdürlüğümüz tarafından 2009 teklif çağrısı döneminde sunulan
Advertisements

HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
SERIO Avrupa'da inşaat çalışanlarının iş güvenliği amacıyla çağdaş cihazların kullanımıyla çalışma esnasında meydana gelen olaylara dayalı multimedya eğitimin.
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
ÇOBANLAR İ LÇE ÖZEL İ DARE MÜDÜRLÜ Ğ Ü İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
Ankara Üniversitesi 2011 Yılı Birim Faaliyet Raporu Hazırlama Aşamaları Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Şubesi 02 Mart.
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK PLANLAMA.
KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Destek Eğitim Odaları.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI A T I L I M – E Ğ İ T İ M D A İ R E S İ B A Ş K A N L I Ğ I.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
KAMUDA HASSAS GÖREV.
SİCİL PERFORMANS.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
Sunum transkripti:

Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğü ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğü www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ POLİS MERKEZLERİ ADLİ-İDARİ BÜROLAR PERFORMANS PROJESİ www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

POLİS MERKEZ AMİRLİKLERİ ADLİ-İDARİ BÜROLARI ORGANİZASYON YAPISI BÜROLAR AMİRİ ADLİ BÜRO İDARİ BÜRO İNFAZ TAHKİKAT TEBLİGAT TEBLİGAT TAHKİKAT PERSONEL İŞLERİ www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

İhtiyaç Durum Analizi Genel Denetleme ve Disiplin Şube Müdürlüğünün 23.09.2009 tarih 2398 sayılı yazısı gereği Ankara Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezleri Adli – idari Bürolar Performans Projesi çalışmaları Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından başlatılmıştır. Yapılacak çalışmanın Polis Merkezleri Adli – idari Bürolarında çalışan personelinin elde ettikleri olumlu ve olumsuz çalışma sistemlerinin belirlenmesi ilk kademe olarak belirlenmiştir. www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

İhtiyaç Durum Analizi Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Merkez İlçe Polis Merkez Amirliklerinden talep edilen Adli ve İdari Bürolarda görevli 14 personel ile 29.09.2009 günü saat 10.00 da toplantı yapılarak yapılan işlemlerin nitelikleri belirlenmiştir. Yapılan toplantı sonucunda alınan kararlar çerçevesinde Polis Merkez Amirlikleri Teşkilat Şeması ve Adli-İdari büroların evrak konuları yapılan beyin fırtınası ile belirlenmeştir. www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

Evrakların nitelik ve niceliğinin belirlenmesi amacıyla hazırlanan tablolar ile veri oluşturma çalışmaları yapılmıştır. www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

Projenin Amacı Polis Merkezleri Adli ve İdari Büroları Penformans Projesi kapsamında oluşturulan beş temel esas olarak projenin durum analizi, performans ölçütleri, görev tanımları, hizmet süreçleri ve GZFT analizinin hazırllanması. Personel Performans Değerlendirme Kriteri olarak doğrudan işlem gören evrak sayısı ile personel performansının doğru orantılı olduğunun düşünülmesinin tartışılması. Bu konuda diğer etkenlerinde ön plana çıkarılarak etkin bir değerlendirmeye nasıl ulaşılacağı sorusuna cevap aramak? www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

Projenin Amacı Yapılan beyin fırtınası ile Polis Merkez Amirliklerinin tamamından istenebilecek bir veri tablosu oluşturularak güncellenmeye açık bir veri analizinin kıyaslama oranlama ile ayrı ayrı performans tabloları oluşturmak. Böylece hazırlanacak çalışmanın kılavuz haline getirilmesi ile de Polis Merkez Amirliklerinin Performans Değerlendirmesi için görevli amirlerin ellerindeki kılavuz yardımıyla daha etkin bir denetleme gerçekleştirebilmeleri. Polis Merkezleri Adli ve İdari Büroları Penformans Projesi kapsamında oluşturulan tabloların değerlendirilerek performans değerlendirmede etkin denetleme verisi oluşturması www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

Süreç Çalışmaları Polis Merkez Amirlikleri Adli ve İdari Bürolarda görevli personele bilgilendirme yapılarak Şube Müdürlüğümüzce geliştirilen veri tabloları Merkez İlçeler tarafından belirlenen ondört ( 14 ) Polis Merkez amirliğinde görevli Adli-İdari Büro personeli tarafından doldurulması istenilmiştir. www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

Elde edilen veri ve argümanlar değerlendirilerek oluşturulan analiz tabloları ile karşılaştırmalı Performans veri kriteri belirleme formu oluşturulmuştur. www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

VERİ ANALİZ TABLOSU www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü

Veri tablosu ve performans değerlendirme testinden oluşan göstergelerin Polis Merkezleri Adli ve İdari Büroları denetlemelerinde yeterli olup olmadığı hakkındaki görüşlerin Genel Denetleme ve Disiplin Şube Müdürlüğü ve Merkez ilçe Emniyet Müdürlükleri tarafından değerlendirilerek olumlu ve olumsuz tarafların farkındalığını oluşturmak hedeflenmektedir. Oluşturulun veri tablosu ve Performans Değerlendirme Testinin Pol-Net ağı ile tüm birimlerce paylaşılması ve Ankara Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Polis Merkez Amirliklerinin Adli-İdari Bürolar işlemlerinin güncellenmesi planlanmaktadır. www.ankara.pol.tr Ankara Emniyet Müdürlüğü