KARS ÇOBAN KÖPEĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Advertisements

TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
KARS ÇOBAN KÖPEĞİ “Kars Türk Çoban Köpeği” adıyla tescillenen Kars Çoban Köpekleri, koruma konusunda en önde gelen ırklardan birisidir.
SEN OLSAYDIN ADALET İÇİN NE DERDİN?. SEN AT OLSAYDIN ADALET İÇİN NE DERDİN?
Kartallardan Hayat Dersi
Ekşidir Tadım Sarıdır Rengim Yersen Beni Buruşur Yüzün 
Bilmeceler Hazırlayan; Zübeyde BALLAN.
İş Ortamındaki İnsanlar.
KARS ÇOBAN KÖPEKLERİ Doç.Dr.Turgut KIRMIZIBAYRAK Kars
Doğu Anadolu Bölgesi.
Adaptasyon.
HAZIRLAYANLAR BERRA AKHAN 6/B 420 AYŞENAZ ÇULHA 6/B 211
Büyük yapraklı ıhlamur
KARTAL PENÇESİ S.S. Kartallar, kanatları ve kuyrukları geniş, bacakları tüylü, iri yırtıcılardır. 2-3 yılda ergenliğe ulaşırlar. Uçuşta sıkça dönerek.
Kırmızı çerçeveli sütundaki gizli Şifreyi bulun. Bunun için soldan sağa tüm satırlara Ait, hayvanlar ile ilgili soruları Yanıtlayın. Soruyu okuduktan sonra.
Hazırlayan: Hediye ÖZER AYDIN MYO SEVİMLİ DOSTLAR.
KALITIM.
RECEP ALİ SOYLU 9/B 2599 KONU:DAĞ HOROZU.
SINIF YÖNETİMİ ÇOCUK EĞİTİMİ “ÇOCUĞUN RUHSAL GELİŞİMİ”
Hayvanlar Alemi.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
MELEZ HAYVANLAR Zebra + Eşek
ARAMA KÖPEĞİ VE DAVRANIŞLARI. KÖPEK (Canis lupus familiaris) Köpekgiller (Canidae) familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı.
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
Kediler.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
VARLIKLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER
HANGİ AYDA DOĞDUNUZ.
ADAPTASYON, EVRİM, VARYASYON, DOĞAL SEÇİLİM
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
Ormanlar ve dağlar….
MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
SOLUNUM SİSTEMİ.
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
DÜNYADAKİ BİTKİ TOPLULUKLARI
Hazırlayan: Kubilay AĞBAL AYDIN MYO
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
EREN MERCAN GÖKSU İLKÖĞRETİM OKULU
VAHŞİ HAYVANLARIN HAYATI
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
IRK STANDARDI * DEĞİŞEN c. CORSO * TÜRKİYE…
HAYVANLAR ALEM İ ARDA KIRTAS İ YE. Evcil hayvanlar Do ğ a'da büyüyüp yeti ş en ve kendi kendini doyurma ve yeti ş tirme özelli ğ ine sahip hayvanlar vah.
Yükseltinin Sıcaklığa ve Bitki örtüsüne Olan Etkisi
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
görme duyumuzda bıraktığı etkiye renk denir.
Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.
Nakil öncesi ve sırasında ki işlemler
KARTAL PENÇESİ S.S..
Sığır yetiştiriciliğinin önemi
Irkların Sınıflandırılması
Robot resminizi görmek istermisiniz !!!
Robot resminizi görmek istermisiniz !!!
Kedi Irkları ve Bakımı.
SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ Doğu Anadolu bölgesi Anadolu topraklarındaki konumunda doğuda yer alması nedeniyle Birinci Coğrafya Kongresi tarafından 1941 yılında.
“RENK”.
Meyve (Kapsül) ve Tohum
Kök Tütün bitkisinin kökleri kazık şeklinde olup, sağlam bir yapıya sahiptir. Tütün kökleri toprağa çok iyi tutunurlar. Oldukça derinlere iner ve toprakta.
ETÇİ SIĞIR IRKLARI.
İş Ortamındaki İnsanlar.
MODİFİKASYON MUTASYON VARYASYON DOĞAL SELEKSİYON ADAPTASYON ÖRNEKLERİ.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
MUTASYON Mutasyon gen yapısının değişmesi sonucu ortaya çıkan ve kalıtsal değişikliğe sebep olan bir olaydır..
Sunum transkripti:

KARS ÇOBAN KÖPEĞİ

TEMEL ÖZELLİKLERİ Kars, Ardahan, Artvin, Erzurum, Ağrı, Iğdır bölgelerinde yetişen, saflığı tescil edilmiş, bölge şartlarına uyumlu, çok iyi koruyucu özelliğe sahip, uyumlu, zeki, akıllı ideal bir çoban köpeğidir. Baş oldukça büyük, geniş ve iri yapılı (ayı baş) ve siyah; burun içi, orta uzunlukta, küt ve siyah; ağız büyük, kuvvetli çene yapısında ve dudaklarının iç tarafı siyah renkte; gözler kahverenginin değişik tonlarında, alın düz, kulaklar sarkık, geniş ve derin, kuyruk uzun tüylü, iri ve sırta yukarıya doğru kıvrımlı; bacaklar kuvvetli, iri pençeli ve güçlü; tüyleri karışık ve kabarık görünümlü, baş kulak, göğüs altından arkaya doğru olan kısım siyah ağırlıklı, diğer yerler sarıdan kirli sarıya kadar değişen mat ve siyahla yer yer karışmış durumda; ayaklarda sarının tonları hakim ve yukarıya doğru siyahlık artıyor.

KARS ÇOBAN KÖPEKLERİ NELER YAPAR? Çok iyi koruyucu özelliğe sahip ve uyumludur. Düşmana karşı hırçındır. Pençelerini rahatlıkla kullanabilir. Pençe vurma özelliği vardır. Çene yapısı kuvvetlidir. Akıllı, zeki, koruma içgüdüsü gelişmiştir. Soğuk ve çevre şartlarına karşı adaptasyonu kuvvetlidir.

KARS ÇOBAN KÖPEKLERİ NELER YAPAR? Eve (çiftliğe, vs.) ait her şey ve herkes, her ne pahasına olursa olsun koruma alanına dahildir. (çocuklar, kediler, kuşlar, diğer köpekler, evin kendisi). Yine de tek başına ufak çocuklarla bırakılmamalıdır. Aile dışındakilere (misafir dahi olsalar) karşı temkinlidir ve dostça yaklaşmaz.

HERKESİN KÖPEĞİ OLAMAZ Kars çoban Köpeği de herkesin köpeği olamaz, olmamalıdır. Kendisiyle vakit geçirecek eğitmeni, lideri olabilecek güçlü ve sağlam karakterde sahiplerle gerçek anlamda kişiliğini bulabilir.

KARS ÇOBAN KÖPEĞİNİN TARİHİ Yüzyıllar önce hayvan sürülerini, Kafkasya bölgesindeki dağlarda ve Karadeniz ile Hazar denizi arasındaki bölgelerde diğer insanlardan ve hayvanlardan koruyan ve en aşağı 600 yıllık bir geçmişe sahip bir ırktır. Türkiye‘nin Kuzeydoğu bölgesinde çok yüksek dağlarda veya aşağıda vadilerde sığır veya at çobanlığı yapan kıymetli bu köpek konsültasyon sonuçlarında resmi otoritelerce Türkiye'de Kars çoban Köpeği olarak adlandırılmıştır.

KARS ÇOBAN KÖPEĞİNİN FAMİLYASI Kars Türk çoban Köpeğinin yurtdışına çıkarılmasında Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının izni aranır.