Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar."— Sunum transkripti:

1 SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar büyük, kulak tabanı geniş, uç kısmı sivri ve koyu renklidir. Vücut orta uzunlukta ve kaslıdır. Kemikler ince ve uzundur. Vücut kısa ve parlak tüylerle kaplıdır. Kuyruk uzun ve incedir. Pençeler ince, küçük ve ovaldir. Gözler orta irilikte ve parlak mavidir. Vücutları açık kahve-krem rengi, kulaklar, bacaklar, ayaklar ve kuyruk koyu renktedir. Vücut rengi bakımından damgalı, mavi (gri), çikolata ve leylak tip olmak üzere çeşitli varyeteleri vardır.

2 Irka Özgü Davranış Özellikleri:
Zeki ve duyarlı kedilerdir. Meraklı ve dost canlısı ve uysaldırlar. Ancak yine de onlara karşı dikkatli ve sabırlı davranılması gerekmektedir. Küçük çocuklara karşı çok hoşgörülüdürler. Canlılığı kızgınlık döneminde çok daha artmaktadır. Bu dönemde hem erkek hem de dişilerde huzursuzluk görülür. Sürekli, yüksek sesle bağırırlar.

3 İRAN KEDİSİ İran kedisi aileye ve dostluğa olan tüm düşkünlüğü ve zekası ile tanınır. Kafası geniş ve yuvarlaktır. Belirgin bir girintisi olan basık burnu kısa ve kalkıktır. Gözler iri, yuvarlak ve kabarıktır. Kulaklarının uçları hafifçe öne eğik ve yuvarlaktır.Alt tarafları fazla geniş değildir. Bedeni kaslı, tıknaz yapılı, bacakları kısadır Dört ayağı da kısa ve kalındır, ön ayakları düz iner. Sırtı düz,patileri yuvarlak ve sıkıdır. Kuyruk uzun olmamakla beraber gövdenin uzunluğuna uygundur. Omuzlar dahil tüm beden boyunca uzanan uzun kürk gibi tüylerle kaplıdır. Pati altlarında ve kulak içlerinde dolgun fırçaya benzeyen tüyler vardır

4 Irka özgü davranışlar:İran kedileri oldukça tembel hayvanlardır.
Bacakları kısa olduğu için öyle zıplamalı hoplamalı aktivitelere gelemezler. Kendilerini güvende hissettikleri zaman, tatlı ve nazik kişilikleri sayesinde ev ortamına kolaylıkla uyum sağlarlar. Geleneklerine bağlı olan bu kediler, kendilerini güvenli ve huzurlu bir yuvada rahat hissederler, fakat sevgi ve karşılıklı güven duygusuyla en gürültülü eve bile uyum sağlayabilirler. İran kedilerinin tipik olarak karşılaşılan problemi gözlerde çapaklanmadır.


"SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları