Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,"— Sunum transkripti:

1 MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar, Portakal, Şeftali, Üzüm, Vişne.

2 AHUDUDU Gülgillerden, böğürtlene benzer,
çalı görünümünde dikenli bir bitkidir. Dutu andıran, kırmızı, sulu ve kokulu yemişine ağaççileği de denir. Taze olarak yenen meyvesinden marmelat, reçel, şurup ve likör yapılır.

3 ANANAS Ananas, kısa boylu bir tarım bitkisidir.
Ana vatanı Amerika’dır. Meyvesi çok lezzetlidir. Uzun ömürlü ve yaprakları dikenlidir.

4 AVOKADO Avokado, kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. 

5 AYVA Gülgillerden, iri pembe çiçekli, yapraklarının altı tüylü, orta yükseklikte bir ağaç ve bunun sarı tüylü, mayhoş, dokusu sertçe, küçük çekirdekli meyvesi.

6 BÖĞÜRTLEN Meyvelerin bir araya gelmesiyle oluşmuş küre biçiminde bir birleşik meyvedir. Rengi önce yeşil, sonra kırmızı ve olgunlaşınca siyahımsıdır. Dünyanın birçok yerinde yetişir. 

7 ÇİLEK Çiçekleri beyaz olan çileğin meyvesi kırmızı ve suludur. Çok yıllık bir bitkidir. 

8 ELMA Çiçekleri pembe ya da beyaz bir ağaç ve bu ağacın yenebilir etli meyvesi.

9 ERİK Beyaz çiçekli ağaçlar ve sert çekirdekli, etli meyvelerinin ortak adı. Ağacının yüksekliği 6-10 m arasında değişen erik, değişik toprak ve iklim koşullarına kolayca uyum sağlayan bir bitkidir.

10 GREYFURT Yaz dışında üç mevsim boyunca acımsı tatlı ama çok şifalı suyunu sıkarak keyifle içtiğimiz meyvedir.

11 Tropikal bölgelerde yetişen bir ağaç ve bu ağacın kurutulmuş meyvesi.
HİNDİSTAN CEVİZİ Tropikal bölgelerde yetişen bir ağaç ve bu ağacın kurutulmuş meyvesi.

12 İNCİR Dutgiller familyasından meyve ağacı ve bu ağacın yumuşak, etli meyveleri. İncir meyvesi çok çekirdekli ve tatlıdır. 

13 KAVUN Kabakgiller familyasının cinsinden bitki ve bu bitkinin yenilebilen hoş kokulu meyvesi. 

14 KARPUZ Kabakgiller familyasından sulu meyve. Dünyanın birçok bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen karpuzun ana vatanı, Afrika’dır.

15 KAYISI Gülgiller familyasından bir meyve ağacı ve bu ağacın besleyici değeri yüksek sert çekirdekli meyvesi.

16 KİRAZ Gülgiller familyasından değerli bir meyve ağacı. Kuzey yarım kürenin ılıman bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilen kirazın ana yurdunun Güney Kafkasya, Hazar Denizi ve Kuzeydoğu Anadolu olduğu sanılmaktadır.

17 KİVİ Dışı kahverengi dikensi bir yapıya sahip, içi yeşil etten ve siyah küçük yenebilen çekirdeklerden oluşmuş bir meyvedir.

18 MUZ Bir çeneklilerin muzgiller familyasından, çok yıllık otsu bir bitki ve bunun meyvesi. Tropikal ve astropikal bölgelerde yetişir.

19 NAR Küre şeklinde ve portakal büyüklüğünde, önceleri yeşil, olgunlukta kırmızımsı renkte, derimsi kabuklu, çok tohumlu ve etli bir meyvedir.

20 PORTAKAL Turunçgillerden, Akdeniz ülkelerinde yetişen bir ağaç ve bu ağacın yenilebilen meyvesi.

21 5-10 cm çaplarında, yuvarlak tatlı sulu ve hoş kokulu meyvelerdir.
ŞEFTALİ  5-10 cm çaplarında, yuvarlak tatlı sulu ve hoş kokulu meyvelerdir.

22 ÜZÜM Asmanın meyvelerine verilen isim. Üzümler genellikle asmada yetiştirilir. 

23 VİŞNE Gülgiller familyasından kiraza benzeyen, dalları kırmızımtırak, çiçekleri beyaz renkte ağaç ve bunun besin olarak yararlanılan meyveleri.

24 HAZIRLAYAN TUĞÇE TOPAÇ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ - Okul öncesi öğretmenliği


"MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları