Hazırlayan: Kübra Yavuz Kübra Yerli

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletme, belli ölçüde kar elde etmek ve hizmet yaratmak amacıyla üretim faktörlerini bilinçli ve sistemli olarak bir araya getirip tüketicilerin istekleri.
Advertisements

İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
PERSONEL İHTİYAÇ ANALİZİ
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
OKUL YÖNETİMİNDE PERSONEL EĞİTİM VE İŞLETMECİLİKLE İLGİLİ İŞLER
Öğrenme Faaliyeti 1 Yönetim Çiğdem YILDIRIM 626 Doruk YOĞURTÇU 628
İ.K.Ü.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İŞLETMELERDE STRATEJİK KARARLAR
İNSANGÜCÜ PLANLAMASI Dr. Habibe Akşit 15 Mart 2008.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
İnsan Kaynakları Planlaması
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
ERK İSG&İK – –
İnsan Kaynakları Planlaması (İKP)
ERK İSG&İK – –
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI
ERK İSG&İK – –
ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
İŞLETME BÜTÇESİNİN HAZIRLANIŞI
İşletme 1 Ders Copyright S.K.Mirze.
KARİYER YÖNETİMİ RAQİF QASIMOV.
Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi YONT414
İnsan Kaynakları Yönetiminin
İşletmeye Giriş Konu 1: İşletme
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan Kaynakları Planlaması ve İşgören Seçimi
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Doç. Dr. Osman TİTREK
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
Ki ş inin ya ş amı boyunca edindi ğ i i ş e yönelik deneyim ve faaliyetlerle ilgili algıladı ğ ı tutum ve davranı ş lar dizisidir.
İNSAN KAYNAKLARI İŞLEVİNİN TANIMI VE AMAÇLARI
İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMİ- PART II. İKY PLANLAMSI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA.
Örgütsel Kariyer Planlaması
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
KARİYER GELİŞTİRME.
İnsan Kaynakları Planlaması
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN516T İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2017 Bahar Dönemi Hafta – IV İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI /ADAY ARAŞTIRMA.
YÖNETİM FONKSİYONLARI
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
SAĞLIK SİSTEMLERİNİN VE HİZMETLERİNİN YENİDEN ÖRGÜTLENMESİ VE PLANLANMASI Prof. Dr. Haydar Sur Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
5. İŞLETMENİN GELİRLERİ.
İnsan Kaynakları Yönetimi
13. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Performans ve Kariyer Yönetimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Kübra Yavuz Kübra Yerli İŞGÜCÜ PLANLAMASI Hazırlayan: Kübra Yavuz Kübra Yerli

İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ MERKEZİNİN TEMELİNİ OLUŞTURMAKTADIR.

İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI BEŞERİ KAYNAKLAR PLANLAMASI İŞGÜCÜ PLANLAMASI PERSONEL PLANLAMASI İNSAN KAYNAKLARI PLANMASI

İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI TANIMI Doğru sayıda uygun kişinin doğru işte doğru zamanda bulundurulmasını sağlayacak şekilde örgütün insan kaynakları ihtiyacını belirleme İç ve dış işgücü arzıyla, örgütün belirli bir zaman çerçevesinde öngördüğü iş gören açıklarının uyumlaştırılması Gelecekteki insan kaynakları ihtiyacının sistemli şekilde değerlendirilmesi ve bu ihtiyaçları karşılamak için atılması gereken adımların belirlenmesi

ETKİLİ BİR İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI ORGANİZASYONUN BAŞARISININ TEMEL TAŞIDIR. İnsan kaynakları etkinliklerinin en başında planlamanın olması gerekmektedir. İnsan kaynakları yöneticisinin planlama yöntemlerini organizasyonun ihtiyaç ve kaynaklarına uygun olarak kullanması insan kaynakları planlamasının etkili olması için en dikkat edilmesi gereken unsurdur. İnsan kaynakları planlaması ile organizasyonun o andaki ve gelecekteki personel ihtiyacı saptanır ve gereksiz zaman ve para harcamalarından kaçınılabilir.

İŞLETMELER AÇISINDAN İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASININ ÖNEMİ İnsan kaynağı ihtiyacındaki daralmaları önceden görerek ihtiyaçların buna göre karşılanmasını sağlamak Çalışanların bilgi ve becerilerinden optimum verimliliğin elde edilmesini sağlamak İşletmelerdeki planlama sürecinin geliştirilmesine katkıda bulunmak Çalışanlara yönelik olarak ihtiyaç duyulan spesifik nitelikleri ortaya koymak İşletme içindeki tüm kademelerde insan kaynakları yönetiminin etkinliğini sağlamak

İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASININ EN TEMEL AMACININ KIT VE DEĞERLİ İNSAN KAYNAĞININ BİREYLERİN VE ÖRGÜTÜN YARARINA OLACAK ŞEKİLDE EN VERİMLİ VE ETKİN ŞEKİLDE KULLANILMASINI SAĞLAMAK, DOYUMA ULAŞMIŞ VE YETİŞMİŞ ÇALIŞANLARA SAHİP OLMAK KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ VARDIR.

İşletmeler dinamik ortamda faaliyet göstermektedirler, işletmelerin ihtiyaç duyacağı çalışanlar hem nitelik hem de nicelik olarak değişiklikler gösterebilmektedir. Bu yüzden planlama, esnek olmalı yani değişen koşullara göre sürekli olarak gözden geçirilmelidir.

Dışsal faktörler İçsel faktörler İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN FAKTÖRLER Ekonomik Koşullar Yasal Koşullar Rekabet Koşulları Teknolojik Koşullar Dışsal faktörler Örgütsel Stratejiler Coğrafik Farklılaşma Çalışanların Özellikleri Bilgi Sisteminin Kalitesi İçsel faktörler