EKİP ÇALIŞMASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
Advertisements

Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
MUSTAFA YEŞİLADA
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
İŞBİRLİKÇİ ÖĞRENME.
LEO’ya Hoş geldiniz Potansiyelinizi açığa çıkarın
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İNSAN-MAKİNA SİSTEMLERİNDE PERFORMANSI ETKİLEYEN SOSYAL FAKTÖRLER
TRAFİK CANLAR ALMASIN. Uyulsun bu kurallara Trafik Canlar almas ı n Dosta giden yollarda Trafik Canlar almas ı n Uyulsun bu kurallara Trafik Canlar almas.
TAKIM RUHU.
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Olumlu Disiplin Yöntemleri
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
Sınıf; paylaşma, uzlaşma, yarışma, rekabet gibi olumlu ve olumsuz ilişki yapılarının görülebileceği bir yaşam alanıdır. Rekabetçi, bireyselci ve işbirlikçi.
Uluslararası Gençlik Ödülü yaş arasındaki gençlerin katılabilece ğ i, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
NOT TUTMA TEKNİKLERİ Not tutma: Bir konuşmacıyı ya da dersi dinlerken, okurken, gözlem yaparken,düşünürken, dinleyiciye/öğrenciye sunulan mesajı yeniden.
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
Kolayla ş tırıcı Mutluluk ipuçları…. Dostundan gelen kötülü ğ e iyilikle kar ş ılık ver. Dostundan/dü ş manından gelen iyili ğ e daha güzeli ile kar ş.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Uzaktan Eğitim Kuramları
İLETİŞİM ÇEŞİTLERİ.
Liderlik ve Motivasyon
+ YA Ş Lı BAKıM GÜVENCE SISTEMINDE FINANSMAN MODELLERI III. ÇALI Ş MA GRUBU.
Framework, yazılımın iskeletini oluşturan, fonksiyon ve sınıflardan oluşan geniş çaplı bir kütüphaneye sahip uygulama çatısıdır. Framework proje sürecini.
OMUZLARINDA YÜKLERLE YA Ş IYORLAR ÇOCUKLUKLARINI.
TAM ÖĞRENME MODELİ Hazırlayan Güzide BAŞDAĞ Ankara 2003.
Armand Vallin Feigenbaum
Ekip Kaynak Yönetimi (Crew Resource Management) Ceyhan Yıldız
Master in Advanced European and International Studies.
Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL,
6-7 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 1.sınıf velilerine tavsiyeler
DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MAYIS-HAZİRAN VEFA VE SADAKAT
COMENIUS COMENIUS ÇOKLU OKUL ORTAKLI Ğ I. BOZOK ORTAOKULU.
TOP SEKTİRME UYGULAMASI-2
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
İ LKELER İ M İ Z Ö ğ rencilerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin birbirinden tamamen farklı oldu ğ unun bilincindeyiz ve ö ğ rencilerimizden aynı başarıyı.
EKO OKULLAR PROJESİ.
POLONYA GÜNLERİ Alper Asım Özer - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı   Anadolu Lisesi (Gaziosmanpaşa) İnci Çay – Mustafa Barut Mesleki ve.
Hazırlayan: SERDAR ÜNLÜCÖMERT EGİAD ORTAOKULU
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
WEB 2.0 ARAÇLARI TANITIM MUSTAFA EROĞLU
İNOVASYON.
TAKIM RUHU ve EKİP ÇALIŞMASI
ÖNCE HUZUR Gelecek Elimizde.... VİZYON İÇİN SLOGANIMIZ: GELECEK ELİMİZDE... HAYAT İÇİN SLOGANIMIZ: MANAS ÜNİVERSİTESİ. HUZUR İKLİMİ. Önce Huzur.
SEVGİ-SAYGI VE YARDIMLAŞMA
EKİP ÇALIŞMASI.
Mustafa kemal Akbay İlköğretim Okulu Veli Toplantısına Hoş Geldiniz.
TEMEL BECERİLER-3.
Ki ş inin ya ş amı boyunca edindi ğ i i ş e yönelik deneyim ve faaliyetlerle ilgili algıladı ğ ı tutum ve davranı ş lar dizisidir.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
Radardanismanlik.com.tr 1 RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK radardanismanlik.com.tr EĞİTİMDE KALİTE RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK TAKIM ÇALIŞMASI.
Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan YÖNETİMİN FONKSİYONLARI: YÖNELTME- LİDERLİK.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÇALIŞANIN MOTİVASYONU DEMEKTİR.
Üniversite Hayatına Giriş Hazırlayan = Emine Büşra Ünsal
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.

ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
1. Yakıt tasarrufu 2. Sürtünme 3. Aerodinamik 4. Konfor 5. Ergonomi maliyeti.
BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz.
Sunum transkripti:

EKİP ÇALIŞMASI

Her şeyi kendinize mal etmeyin. Çalışanların katkılarını unutmayın. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

“Akıllı adam, aklını kullanır “Akıllı adam, aklını kullanır. Daha akıllı adam, başkalarının aklını da kullanır.” Bernard Shaw

V şeklinde uçarlar. Yaban kazları, kanatlarını çırptıkça arkalarından gelen kazın yukarıya çıkmasını kolaylaştıran bir hava akımı yaratırlar. Bunun için Kıtalar arası uçarlarken V şeklinde uçarlar.

Öne geçer Öndeki kaz, yorulur dinlenmek için en arkaya sıraya geçer.

Devamlı yer değiştirerek dinlenirler ve Öndeki kaz, yorulur dinlenmek için en arkaya sıraya geçer. Öne geçer Bu bir EKİP işidir. Devamlı yer değiştirerek dinlenirler ve sürü halinde KITALAR arası uçarlar.

%70 daha fazla uçabilmektedir. Yaralı KAZ la birlikte iki KAZ da ona eşlik ederek yere inerler. Kazlar, sürü Halinde uçarlarken bu yöntem sayesinde tüm sürü her 1 yaban kazının tek başına uçabileceği maksimum mesafeden %70 daha fazla uçabilmektedir.

GRUBA EKİP DİYEBİLMEK İÇİN: 1: Ekip Üyelerinin Belirli Bir Gereksinimlerini Karşılamasına Yönelik Olarak Bir Amaçları Olması Gerekir. 2: Üyeler Karşılıklı Bağlılık İçinde Bir Arada Çalışır. 3: Üyeler Birlikte Çalışarak Ekibin Performansını Nasıl Yükselteceğini Öğrenirler.

EKİP OLUŞTURMANIN ADIMLARI Ekip içerisinden ve dışından bir kimsenin ortaya çıkabilecek sorunların veya fırsatların farkına varması, Ekip üyelerinin birlikte çalışarak sorunlara ilişkin bilgilerin bir araya getirilmesi, Ekip üyelerinin beraber çalışarak faaliyet planı oluşturulması Ekip üyelerinin beraber çalışarak gelişmeleri gözlenmesi, sonuçları elde etmesi, ilerleyen faaliyetlerde bulunması, Ekip üyeleri beraber çalışarak gerekli duyulduğu taktirde mümkün olduğu kadar bu faaliyetleri tekrar etmeleri.

sorunların ve fırsatların farkına varmak Adım 1: sorunların ve fırsatların farkına varmak Adım 2: bilgilerin toplanması ve analizi Adım 5: sonuçların değerlendirilmesi Ekip çalışması Adım 4: faaliyetlerin uygulanması Adım 3: faaliyetlerin planlanması

EKİP MOTİVASYONUNU GÜÇLENDİRİCİ VE ENGELLEYİCİ GÜÇLER

KOLAYLAŞTIRICI GÜÇLER İnsanlar arası iyi ilişkiler Görevin açık tanımı Projenin netliği ve profili İşin anlaşılması ve dağıtımı İyi öğrenme ortamı Proje hedefleriyle ekibin bütünleştirilmesi Başarma isteği Ortak hedefler Meydan okuyucu bir proje Ödüllendirme ve tanınma Katılım Ortak güven ve saygı Uzmanlık

ENGELLEYİCİ GÜÇLER Zayıf ekip örgütlenmesi Zayıf liderlik Belirsiz hedefler Düşük proje netliği Aşırı yüklü ekip elemanları Dengesiz yetenek dağılımı İletişim engelleri Belirsiz ödüller Projeye karşı direnç Projede sahiplenme ya da taahhüt azlığı Sınırlı ekip tecrübesi Yeni düşüncelerin teşvik edilmemesi