Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POLONYA GÜNLERİ Alper Asım Özer - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı   Anadolu Lisesi (Gaziosmanpaşa) İnci Çay – Mustafa Barut Mesleki ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POLONYA GÜNLERİ Alper Asım Özer - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı   Anadolu Lisesi (Gaziosmanpaşa) İnci Çay – Mustafa Barut Mesleki ve."— Sunum transkripti:

1 POLONYA GÜNLERİ Alper Asım Özer - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı   Anadolu Lisesi (Gaziosmanpaşa) İnci Çay – Mustafa Barut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  (Küçükçekmece) Kazım Akgül – Kemal Hasoğlu Anadolu Lisesi (Bahçelievler)

2 POLONYA GÜNLERİ Polonyanın Laziska kentinde, Sporun sosyal gelişim üzerine etkisi konulu Erasmus+ programı dahilindeki eğitim çalışmasına katıldık. Polonyaya giderken eğitimin içeriği ve orada karşılaşacaklarımızla ilgili aklımızda soru işaretleri vardı. Polonyaya vardığımızda bizi eğitim sorumlumuz olan Volkan MÜDERRİSOĞLU karşıladı.

3 Ertesi gün eğitime başladıgımızda eğitimin içeriğinin spor organizasyonları yöneticiliği, spor organizasyon grup liderliği ve proje metodolojisi olduğunu öğrendik.

4 Bu eğitim, bize spor yöneticiliği özelliği, proje oluşturma ve oluşturduğumuz projeyi yönetme yetisini ,projenin sürdürebilirliğini daha önce karşılaşmadığımız nonformal(deneyimsel) eğitim yöntemiyle kazandırmayı hedefledi.

5 Örnek verecek olursak simülasyon olarak bir festival düzenlememiz istendi. Uluslarararası gruplara ayrıldık.Dört ayrı gözle inceleyip görsel materyaller hazırlayarak bir festivalin oluşmasından uygulanmasına kadar herşeyi simülatif olarak hazırladık ve bir spor festivalinin tüm aşamaları bize deneyimsel olarak yaşatılarak öğretilmiş oldu.

6

7 Değişik ülkelerden gelen ve bu alanda eğitim almak isteyen insanlarla boş zaman aktivitelerimizde kültürel alışverişte bulunma fırsatımız oldu.

8

9 Eğitim kapsamında yerel halk koşusunun organizasyonunda görev alarak dilini bilmediğimiz ve tanımadığımız grubu sporun ortak dil oldugu bir organizasyonda yönlendirmeyi başardık.

10

11 Buda bize sporun insanları birleştiren kaynaştıran kalıcı dostluklar kurmasını sağlayan evrensel bir olgu oldugunu daha net anlamamızı sağladı.

12

13 Sonuç; Orada katıldığımız organizasyondan sonra gördük ki , Türkiye organizasyon gücü, planlama yeteneği ve uygulama açısından çok güçlü olsada spor organizasyonlarına katılımı sağlama konusunda zayıf kalmaktadır. Bunun sebebi olarak spor kültürünün henüz oturmamış ve insanlar tarafından sporun benimsenmemiş olmasıdır. Bize düşen görev ise bundan sonra yetiştireceğimiz öğrencileri tecrübe edinmeleri ve spor organizasyonlarının ne olduğunu ,sporun başka ülkelerde hangi düzeye geldiğini öğrenmelerini sağlamak amacıyla yönlendirmek , ve bu sayede ülkemizde,insanlar tarafından yaşam felsefesi haline gelmiş bir spor kültürü oluşması için çaba sarfetmektir.


"POLONYA GÜNLERİ Alper Asım Özer - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı   Anadolu Lisesi (Gaziosmanpaşa) İnci Çay – Mustafa Barut Mesleki ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları