Öğrencilik süresince bir öğrencinin asli görev ve vazifesi en iyi şartlarda eğitim ve öğrenim alarak, iş hayatına atıldığında; devletine ve milletine.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

5. Hendese Grup Toplantısı
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
KalDer Türkiye Kalite Derneği
Böylelikle toplam üye sayımız ’ya ulaştı. İlk bilgi evini açtığımızdan bu yana toplamda ödünç kitap verdik.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Prof. Dr. Aysel Aziz İstanbul Arel Üniversitesi
Öğrencilik süresince bir öğrencinin asli görev ve vazifesi en iyi şartlarda eğitim ve öğrenim alarak, iş hayatına atıldığında; devletine ve milletine yarar.
Toyota Motor Marketing Europe TRABZON GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU TRABZON GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU YAPILANMA TOPLANTISI ŞUBAT 2013.
HAVVA ÜNAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Hale Uysal Şemsa Olşen Güzeldere. ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR.
( H ÜRRİYET I NTERNATIONAL T RADE)‏ HIT yılında kurulan HİT Uluslararası Eğitim; Türkiye’nin en eski ve en iyi eğitim kuruluşlarından biridir. Türkiye’nin.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Believe in Yourself. Halilcan kim ki zaten? – Edirne – Şanlıurfa – Şanlıurfa Anadolu Lisesi – Hacettepe Üniversitesi.
isletmehacettepe kariyer_hit
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
Türk Beyin Takımı Temsilcilik Sistemi
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
132 yıllık Çınar İstanbul Ticaret Odası’nın Desteğiyle Büyüyen Selvi ‘’İstanbul Ticaret Üniversitesi’’
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
Sponsorluk 1.
Kadir Has Üniversitesi Mezunlar Derneği Etkinlik ve Projeleri Sunumu
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
. ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Nedir ? ? ? Gençlik Gündemi Derneği’nin Dünya Bankası'nın Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması için proje sunmuştur. 792 proje.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
GLOBALCV İŞTESOSYAL PROJESİ İLE ARADIĞINIZ ADAYA ULAŞIR Türkiye’nin ilk sosyal kariyer sitesi İŞTESOSYAL ve en güncel dataya sahip portalı GLOBALCV ’nin.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Web 2.0 Araçları Serkan Aslan Akdeniz Ünv. Türkçe Ö ğ rtm\ 2.Sınıf.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
İşletme Doktora Programı Bilgi Teknolojileri ve Yönetim (IYO 713)
YÜKSEK SADAKAT KONSERİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARI ( )
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ / EGİAD-BIZ (Bright Ideas Zone) 30 KASIM 2015.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Mezun Web Yönetimi Mezun Veri Tabanı Yönetimi Mezun Bilgi Güncelleme Mezun Analizleri oluşturulması ABD Mezunlar Buluşması Müzede Buluşma Mezunlar Algı.
TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI /
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci Dekanlığı Pervin Merdan Öğrenci Dekanı
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
MEZUNLAR TOPLULUĞU BİRİMİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Strateji ve Öncelikler
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
2016 Mart – 2017 Temmuz deuder.org.tr.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

Öğrencilik süresince bir öğrencinin asli görev ve vazifesi en iyi şartlarda eğitim ve öğrenim alarak, iş hayatına atıldığında; devletine ve milletine yarar sağlayan, katma değer üreten birer birey olmaktır.

HAKKIMIZDA 2010 yılında faaliyete geçen Gençlik Platformu; üniversite öğrencilerinin almış oldukları eğitimleri pratiğe geçirmelerine teşvik eden bir platformdur. Gençlik Platformu, Türkiye'nin bütün üniversitelerinde geniş bir şekilde yayılma imkanı bulan, her gencin kendisine göre bir şeyler bulabileceği, akademik bilgilerini uygulamaya geçireceği,göstermelik değil gerçek işler yapan kendini geliştirmek isteyen herkesin bir şeylere kolayca dahil olup kendisini yeniden keşfedeceği Türkiye'nin en büyük gençlik kulübüdür. Gençlik Platformu, sadece üniversite öğrencilerinden oluşan bir kulüptür. Kulübümüz; üniversite öğrencilerini teoride almış oldukları eğitimlerin pratik olarak uygulamalarına teşvik etmek, destek vermek ve bu projeleri hazırlamaları için gerekli motivasyonu sağlayıcı etkinlikler planlamak ile bu doğrultuda gerekli pratik eğitimleri düzenlemek için kurulmuştur. Gençlik Platformu, faaliyete geçtiği andan itibaren ilk 3 ay içerisinde 37 üniversitede temsilcilik oluşturmuştur. Hedef; tüm üniversitelerde bu oluşumun yaygınlaşmasını sağlamak ve üniversitelerdeki genç girişimci potansiyelin, nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi ile daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla, girişimcilik kültürünün öğrenciler arasında gelişmesine öncülük etmektir.

MİSYONUMUZ İnsanın en önemli varlık olduğu bilinciyle, uluslararası standartlarda proje ve eğitim hizmeti üreterek, bizlerden önceki nesillerin gıpta ile baktığı; gelecek nesillerin ise örnek aldıkları bir gençliğin yetişmesine destek olmak. Gençlik Platformu, bu gençliğin ürettiği proje ve çalışmalara destek vermek, üretmelerini sağlamak ve mümkün olan en iyi şartlarda eğitimlerine destek olmayı misyon kabul etmiştir.

VİZYONUMUZ Genel ve geleneksel ahlak kurallarından ödün vermeden; ırk, cins, din, dil ayrımı yapmaksızın, özgür düşünce ve fikirlere sonsuz saygı duymak. Şuan öğrenci olan fakat geleceğe yetenekli ve deneyimli bireyler olma yönünde çaba sarf eden üniversite öğrencilerine destek olan referans öğrenci kulübü olmak.

YÖNETİM KURULU A1-)Bilgi işlem: Web sitesinin yapılandırılması ve güncellenmesi, İnternet siteleri ve sosyal medyanın takibi, Sponsor firma provizyon soru ve problemlerinin giderilmesi… A2-)Kurumsal iletişim: Kurum ve kuruluşları ile iletişimin kurulması, Sponsorluk anlaşmalarının yapılması, Grafik çalışmaları, Gençlik Platformu içerisinde birimler arası iletişimi sağlamak… A3-)Kariyer ve Eğitim Planlama: Eğitimler düzenlenmesi, Üniversiteyi yeni kazananlara yönelik tercih planlamaları, Kariyer planlama seminer ve kursları… A4-)Medya Planlama: Basın danışmanlığı, Etkinlik ve faaliyetlerinden video fotoğraf vb. materyallerin temini ve basın paylaşımı… A5-)Hukuk Müşavirliği: Dernek tüzüğü, Kulüp tüzüğü, Sponsorluk sözleşmeleri… A6-)Etkinlik Planlama ve Yönetim: Seminer, konferans vb. eğitim faaliyetlerinin planlanmasında Kariyer ve Eğitim Planlama birimine destek olmak, Konser, gezi vb. faaliyetlerin planlanması ve yönetimi… A7-)İnsan kaynakları: Üye kaydı ve temini, Aidat toplanması, Platformun kariyer faaliyetlerinin yürütülmesi... A8-)Muhasebe: Gelirlerin ve giderlerin raporlanması, Harcamaların planlı bir şekilde yapılması… A9-)İstatistik: Faaliyetlerin istatistiği

Temsilcilik B1-)Temsilci : Her üniversiteden 1 öğrenci Temsilcilik görevini üstlenir. Bulunduğu okulda Gençlik Platformu sorumlusu ve yetkilisidir. Okul yönetimi ve merkez arasında köprü vazifesini oluşturur. Dönemsel olarak diğer temsilcilerin faaliyetlerini oylar. Bu oylama neticesinde dönemsel olarak aldığı ve başarı bulunmayan temsilciler değiştirilir. B2-)Yönetici : Her üniversiteden en az 7 öğrenci yöneticilik görevini üstlenir. Genclikplatformu.org/üniversiteadı şeklindeki web sitesinin içerik ve güncellemesinin takibini yapar. Gerek okul bazında gerek, Türkiye genelinde sponsorluk anlaşmaları ile ilgilenir. Resmi başvuru ve işlemlerin takibini kontrol eder. Etkinlik planlama ve etkinliklerde temsil görevini üstlenir. Üye teminine destek olur.

KARİYER VE EĞİTİM Sponsorlarımıza iş gücü, üyelerimize iş imkânını aradaki mesafeleri kaldırarak, sıradan iş arama motorları gibi değil “nitelikli ve karşılıklı”, birebir olarak (aracı firma olmadan) işveren ile iş arayanı buluşturacak bir platform… Firmalar için binlerce başvuru yerine ihtiyaç duyulan personele gerekli kriterler neticesinde ulaşma imkânı… İş arayan üniversite mezunları için, binlerce adayın arasından kendini ispatlama imkanı… Başarılı ve nitelikli üniversite öğrencileri ile “Takip Et” sistemi sayesinde, okul döneminden itibaren birlikte çalışmayı ve onları takip etmeyi kolaylaştırma imkanı…

PROJE DESTEK SÜRECİ Arkadaş ortamlarında konuşulan ve bir türlü somut adımlar atılamayan taze fikirleri bir araya getirilecek. Projesi olan arkadaşımız projesini Gençlik Platformu yönetimine sunacak. Gerekli araştırmalar sonucunda uygulana bilirliği olan projeler için; proje sahibi, ilgili bölümde okuyan tüm meslektaşlarının toplandığı bir kahvaltıda, projesinin sunumunu yapacak ve meslektaşlarından, kendisi gibi düşünen arkadaşlarımızdan destek isteyecek. Sonrasında ise diğer ilgili meslek gruplarında okuyan arkadaşlarımız ile sponsorluk, tanıtım ve satış vb. faaliyetleri ile Gençlik Platformu olarak, bu birlik ruhu içerisinde diğer projelere destek için yeni kahvaltılar düzenlenecek

Öğrencinin parası değerlidir Sponsor Firmaların belirlediği oranlarda indirim imkanı ile öğrencilik durumunun özendirilmesi ve desteklenmesi sağlanacaktır. Avantaj sunan firmaların avantajları periyodik bültenler ile üyelerimiz ile paylaşılarak hatırlatılacak.

SOSYAL ETKİNLİKLER Üyelerimizin, çeşitli etkinlikler ile “okul ve sınav stresinden” uzaklaşmalarını sağlamak. Öğrencinin ilgisini çekecek; gezi, eğlence, konser, seminer gibi sosyal etkinlikleri planlamak, organize etmek ve katılmalarını sağlayarak sosyal bir birey olmalarına destek olmak.

NEDEN GENÇLİK PLATFORMU? Çünkü GP; T üm üniversitelere, tüm bölümlere ulaşabilen, eş zamanlı girişimlerde bulunabilen, ayrıcalıklı bir platformdur. Çünkü GP; öğrencinin içindeki potansiyeli keşfedendir. Çünkü GP; arkadaşlar arasında konuşulan fakat bir türlü somut adım atılamayan fikirleri yürüten, geliştirilmesine ortam hazırlar. Çünkü GP; teori bilgileri pratiğe çevirendir Çünkü GP; üniversiteli genç beyinlerin kendi girişimiyle kurduğu fırsatlar kulübüdür. Çünkü GP; üniversitenin sadece diplomadan ibaret olmadığını bilendir. Çünkü GP; mazeret üreten değil, marifet üreten gençliğin ta kendisidir. Çünkü GP; ideali ve hedefi olanın buluşma noktasıdır. Çünkü GP; yapmış olduğu her organizasyonda basında konu olan ve gençliği yönlendirme gücüne sahip olandır. Çünkü GP; hedefleri ile yola çıkan ve hedeflerine bir bir ulaşan; benzeri olmayan bir platformdur. Çünkü GP; öğrencilere ulusal düzeyde birbiri ile tanışma imkanı sağlar. Çünkü GP; düşünen, keşfeden, geliştiren ve paylaşan büyük bir ailedir

25 ilde 46 üniversite Harita 17 şubat 2011 tarihinde güncellenmiştir.

YÖNETİM ‘11 •Gerçekleşen etkinliklerimiz; •Marmara Üniversitesi İşletme Kulübü’nün düzenlediği ve Gençlik Platformu’ nun çözüm ortağı olduğu “Geleceğin liderleri için yönetim ‘11” zirvesi Ocak tarihlerinde Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezinde gerçekleşti

YÖNETİM ‘11 •Gerçekleşen etkinliklerimiz; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi temsilciliği tarafından düzenlenen Cengiz Alkış tarafından verilen “İş Yaşamında Etkili İletişim” ve “Yönetim Teknikleri ve Stratejik Planlama” konulu Sertifika eğitim programı düzenlendi.

Amerika’da yaz okulu yarışması •Gerçekleşen etkinliklerimiz; •İçimizden birisini ücretsiz Amerika'ya gönderiyoruz. Concordia University -I nternational Summer School tarafından düzenlenen yarışmada Can-ı gönülden desteklediğimiz arkadaşımızı Amerika yolculuğunda destekliyoruz.

SOSYAL SORUMLULUK StarTv Haber koordinatörü Mustafa Sağlamer’e AA İstanbul istihbarat şefi Ekrem Kaftan ve AA, İHA, DHA, STAR TV muhabirlerine TEŞEKKÜRLER… Gerçekleşen etkinliğimiz;

SOSYAL SORUMLULUK Temsilciliğimiz bulunan üniversitelerde “Nasıl olsa bana lazım değil” anlayışının yerine ya bir gün bana lazım olursa anlayışını yerleştirmek ve düzenli kan bağışı alışkanlığı kazınmak ve kazandırmak adına her yıl Kızılay Marmara bölge müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaklaşa belirlenen tarihte kan bağış kampanyası kararlaştırılmıştır yılı için Mart ayı içersinde kampanya yürütülecektir. Önümüzdeki dönem sosyal sorumluluk programı;

ETKİNLİK TFG-Türkiye Fotoğraf Gönüllüleri ve Gençlik Platformu 19 Aralık’ta yapılan Manisa gezisi Uşak, Balıkesir ve İzmir’ den toplanan üniversiteliler ile Manisa’yı fotoğrafladı… Gerçekleşen etkinliğimiz;

SOSYAL SORUMLULUK “ Benim de Montum Var!” adlı kampanya ile Gençlik Platformu; yeni bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ihtiyacı olanlara yardıma hazırlanıyor… Önümüzdeki dönem sosyal sorumluluk programı;

İLETİŞİM Mail : Web : genclikplatformu.org /.com /.net Facebook : Twitter : Xıng : Mail grup :

Bizi izlemeye devam etmeyin; Bizimle olun… Üye olun… Sponsor olun… Destek olun… Bizimle olun…