Www.teachertube.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
Kullanım Amacı Eğitsel içerikli dosyaların paylaşıldığı bir platformdur. Bu paylaşımlar sayesinde, öğrenciler derslere girmeden.
TeacherTube User's Guide
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
Weebly Web Sitesi Kurmak
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
CEIT 418 TEACHERTUBE. HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU
Mobil Öğrenme m-öğrenme
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Interaktif Akıllı Tahta Uygulamaları ve Matematik
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BÖTE CEİT HAKKINDA BİL Hazırlayan : Birol ÖZUYANIK.
Birol Akıner Teachertube’ın amacı öğretmenlerin eğitsel videoları paylaşacakları bir platform oluşturmaktır. Siteye eklenmiş.
Teachertube.com Hazırlayan: Orkun Güren. Teachertube.com nedir? Teachertube eğitim videoları,dökümanları,fotoğrafları ve seslerinin yüklendiği eğitim.
Mimio İle İnteraktif Eğitim
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BÖTE CEİT 418 KENAN KILIÇ
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
ENES KARAAĞAÇ TÜRKÇE ÖĞRETMENLIĞI II. SıNıF (ÖRGÜN ÖĞRETIM) Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
Arama Motoru Nedir?.

(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI ENİS TOPALOĞLU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
1. WİNAP 2. GOM PLAYER 3. WİNDOWS MEDİA PLAYER 4. AIMP.
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
WEB TASARIMI CK EDİTÖR KURULUM AŞAMALARI VE KULLANIMI SAVAŞ TUNÇER.
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Sunum transkripti:

www.teachertube.com

Ne amaçla kullanılır? Yabancı dillerden tarih ve coğrafyaya, işletmeden matematiğe birçok alanda, ilkokul, lise ve üniversite düzeyinde ders konularına dair bilgilendirici video'ların yer aldığı site hem öğretmenlere, hem öğrencilere hitap ediyor; doğru ve sağlıklı bilgileri eğlenceli ve kolay bir şekilde sunuyor. Kullanımı herkese açık ve bedava olan TeacherTube, şu anda günde bir milyon kez tıklanıyor.

Öğretmenlere nasıl bir avantaj sunmaktadır. Teachertube’ın amacı  öğretmenlerin eğitsel video ları  paylaşacakları  bir platform oluşturmaktır. Siteye eklenmiş olan video dosyası, projeksiyon ve bilgisayar ile öğretmenin sınıfta kullanabilmesine olanak sağlamaktadır.Böylece öğrenci katılamadığı dersleri daha sonra takip edebilmektedir. Bununla ilgili tarih coğrafya matematik vb. konuları bu şekilde ele alabiliriz;

HER BRANŞTAKİ ÖĞRETMEN TEKNOLOJİYİ NASIL KULLANABİLİR? Matematik öğretmenleri formüllerini yazmakta zorlanıyorlar. Özellikle Microsoft Word içinde bir denklem editörü olduğunu ancak sorduklarında öğreniyolar. Ayrıca formül yazmayı kolaylaştıran pek çok yazılım var. Yine Matematik öğretmenleri ve meraklı lise öğrencileri için hatta üniversite öğrencilerinin de kullandığı Microsoft Math adlı yazılım var. Verilen formülleri anında 3 boyutlu ve 2 boyutlu çizebiliyor, denklem çözümlerini öğretebiliyor.

2 Coğrafya ve tarih derslerinde neredeyse her kademede Google Earth veya Google Maps kullanılabilir. Yani uydudan bakılarak bir bölge anlatılıyorsa sokaklarında gezilebilir. Dağları ırmakları gösterilebilir mesela Kurtuluş Savaşı harita üzerinde doğrudan anlatılabilir. Atatürk Conkbayırı’nda dendiğinde Çanakkale haritası üzerinde yaklaşıp uzaklaşarak canlı bir tarih izlenimi sunulabilir. Daha küçük sınıflarda sosyal çevrenin ve yaşanılan yerin bilincinin kazandırılması için yine yaşlarına en uygun şekilde mahaleleri ve evleri okulları gösterilebilir.

3 Uzay hakkında verilen dersler için bir çok kaynak var 3 Uzay hakkında verilen dersler için bir çok kaynak var. Özellikle bu işe el atan Google’un Google SKY çalışması mutlaka derslerde önerilmeli. Aynı şekilde yıllardır en iyi Güneş sistemi gezintisi sunan gezegenlerden gezegenlere hatta yıldızlara ekranda gezi yaptırabilen ücretsiz Celestia yazılımı da kullanılması gereken bir programdır.

4 Müzik öğretmenleri çeşitli MIDI yazılımlarını ve nota bilgisi öğreten temel programları kullanabilirler. Örneğin Guitar Pro başlangıç için çok sevilen bir yazılımdır. Tüm derslerde eğitimi destekleyici ve diğer sınıfları rahatsız etmeyecek müzik dinlenebilir. Teneffüslerde okul içinde hafif bir klasik müzik dinletilebilir

5 Resim öğretmenleri için model programları artık kolayca bulunabiliyor. Yani gerçek bir model yerine bilgisayardan istenilen duruş yapılarak bakılıp resim çizilebiliyor. Ayrıca bir çok dijital çizim programı var. Photoshop, Corel, Picassa, gibi pek çok sanatsal çalışma programı kullanılabilir. Özellikle renk uyumlarını anlatmak için bilgisayar destekli bir çok yazılım bulunuyor.

Tabletle çizmek:Teknoloji tasarım ve robot teknolojilerini öğretmek için LEGO Mindstorms sistemi kullanılabilir. Lego’larla imal edilen robotlar yürüyor gidiyor etapları geçiyor ve amaca ulaşıyordu. Öğrenciler bu çalışmayla çok şey öğrendiler. Tüm öğretmenler web sitelerinden buldukları materyallerle video, resim, örnek aktivite, video, interaktif öğretim sayfaları ve rubriklerle derslerini zenginleştirebilirler.

Nasıl üye olunur? Free Sign up seçeneğine tıklayalım

Nasıl üye olunur? Açılan pencerede istenilen bilgiler yazılıyor örneğin; kullanıcı adı, şifre cinsiyet yaş vs.

Nasıl üye olunur? İşlemi tamamladık.giriş yapıyoruz

Nasıl üye olunur? Üyelik işlemi tamamlanmıştır

Yüklenilen dosya biçimleri nelerdir? web sitesine yükleyeceğimiz dosya biçimleri birden fazla dosya türlerini içeriyor bunlardan bir kaçı; Videos, Docs, Audio ve Photos

Sayfaya dosya nasıl yüklenir Sayfaya dosya nasıl yüklenir? Upload seçeneğine tıklayalım açılan pencerede verilen başlıkları tek tek girelim son olarak onaylayalım

Sayfaya dosya nasıl yüklenir Sayfaya dosya nasıl yüklenir? Burada browse files dosyayı seçip yüklüyoruz ve işlem tamamlandı

Teşekkürler. SUZAN YILDIZ 20092770