Bir Kuruluş Öyküsü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
Advertisements

SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
E-IS VE E-TICARET DUNYASINA HIZLI BIR GIRIŞ
Burkay Yapağcıoğlu.
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
MURATOĞLU ÇARŞISI WEB TASARIM PROJESİ
Google Görüntülü Ağ’da Video Reklamları
İnternet Tarayıcı Programlar
İNTERNET.
Sevgili Güzin Abla; Harika bir hayatım oldu. Çok iyi ebeveynlere, eşe ve çocuklara, çok iyi bir eğitime sahibim. Ancak çok sevdiğim ve başarılı olduğum.
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Google Görüntülü Reklam Ağı. Görüntülü Reklamcılık Neden Önemlidir?
Google Analytics Nedir?
Hazırlayan: Dr.Metin KAPIDERE
KURULUŞU.
Arama Motorları Dr. Devkan Kaleci
Google Adwords Dönüşüm Optimize Edici
4/3/2017
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)
Google Arama Ağı Hedefleme Seçenekleri
INTERNET ve AĞLAR.
Arama motorları; internette aradığımız bir bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran ve internetteki bilgileri mümkün olduğunca indeksleyen web sayfalarıdır. Günümüzde.
E-T ICARET N EDIR ? Temel Kavramlar. E-T ICARET N EDIR ? Internet üzerinde yapılan ticarettir. Bilgisayar, cep telefonu gibi aygıtlar tarafından kullanılır.
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
CÜMLE ÇEŞİTLERİ.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Durum çalışması: birçok sorusu ve az cevabı olan bir kadın girişimci.
Yandex Reklamları.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
TÜRKÇE Mehmet KOCA Ayşe BAYAM Melike DUATEPE Sunuindir.blogspot.com.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
KÜMELERDE İŞLEMLER KÜMELERDE BİRLEŞİM İŞLEMİ KÜMELERDE KESİŞİM İŞLEMİ
Yahoo’nun Doğuşu Yahoo, Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Ocak 1994 tarihinde kurulmuş bir portaldır. Dünyanın ilk.
Dönüşüm, reklamlarınızı tıklayan bir müşterinin web sitenizde bir işlemi gerçekleştirmesidir. Dönüşümler ; Yandex Arama motorunda arama yapıp, reklamlarınızı.
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
HABERLER. PERMAX adlı ilaç piyasadan çekildi Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), kalp kapakçığında tahribata yol açtığının belirlenmesi üzerine, bir.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI
Yandex reklamları ile hedef kitlenize metin reklamlarınızı ; Anahtar Kelime Yer Hedefleme yaparak gösterebilirsiniz.
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Mart ayının ilk haftası
İNTERNETTE ARAMA MOTORLARI
Ağ Teknolojileri Dr. Kemal BIÇAKCI. 2 Amaç Aşağıdaki soruları cevaplayabilir miyiz? Aşağıdaki soruları cevaplayabilir miyiz? –Günümüz İnternetinde gözlemlediğimiz.
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
İNTERNET ADRESLERİ.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Arama Motoru Nedir?.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
BİRİKİM YAPACAĞIM.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
Küresel olarak, en yaygın kullanılan cep telefon takip programı. Bu uygulamanın en temel özelli ğ i, kullanım kolaylı ğ ı ve öncelikli olarak izlenecek.
Fahriye OBUT.
Mart ayının ilk haftası
İNTERNET ADRESLERİ.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
TCHİBO Ağahan köse
Yeni Medya Kültürü ve Sanal Kimlik
İNTERNET ADRESLERİ.
İnternet Tarayıcı Programlar
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
İNTERNET ADRESLERİ. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim.
Sunum transkripti:

Bir Kuruluş Öyküsü

İki üniversite öğrencisi Larry Page ve Sergey Brin üniversiteyi tanıtma turlarında birbirleri ile tanışıyorlar. Ancak, tanıştıklarında birbirlerinden hiç haz etmemişler.

Bu iki genç ilk başlarda sık sık kavga edermiş Bu iki genç ilk başlarda sık sık kavga edermiş. Bu kavgalar aslında ikilinin yeni projeler doğurmasına neden olmuş.

İkili, 1996 yılında BackRub adlı arama motoru için çalışmaya başladı.

Bu arama teknolojisi üniversitedeki bilgisayar bölümü öğrencileri tarafından büyük beğeni topladı. Böylece, iki girişimci okul hayatlarını arka plana atarak daha büyük projeler için çalışma kararı aldı

İkili “pagerank” sistemiyle aramaların daha uygun olacağını düşündü İkili “pagerank” sistemiyle aramaların daha uygun olacağını düşündü. Motor, siteleri araştırıp hızlı ve kaliteli sonuçları listeliyordu. Böylece, ……’dan site aratan kişiler içi boş ve yavaş sayfalarla vakit kaybetmeyecekti.

2 yıl sonra Larry Page ve Sergey Brin arama motoru konusunda tecrübeli hale gelmişlerdi. Yine de bazı parasal problemleri vardı. İki arkadaş pazardaki büyük firmalara fikirlerini satıp para kazanabilmek için arayışa gitti.

………..’yı ilk önce piyasadaki yaygın arama motoru Yahoo’nun sahibine satmaya çalıştılar. Yahoo’nun sahibi, projenin iyi olduğunu söylemiş ancak daha sonra belki yardım edeceğini söyler.

Başka bir ünlü şirkete daha sistemlerini tanıtırlar Başka bir ünlü şirkete daha sistemlerini tanıtırlar. Şirketin sahibi, bu ikilinin azminden etkilenir, ancak fazla vakti olmadığını söyler onlara yardım için 100 bin dolarlık bir çek yazar.

……… şirketi için 100 bin dolarlık yatırımları vardır ancak ortada bu isimde bir şirket yoktur.

Şirketi kuran ikili çeklerini olaylı geçen süreçlerin ardından tahsil eder.

Şirket bir arkadaşlarının garajında kurulur. Garajda, çamaşır makinesi, jakuzi gibi fazla kullanılmayan araçlar vardı. İkili kod yazarken, bazen jakuziyi kullanırlar.

………….’ın yeni yeni internet’te kullanılmaya başladığı dönemlerde günde 100 bin arama sonucunu cevaplayacak bir alt yapısı vardır. 1 yıl sonra, 8 çalışanı olan ………. günde 500 bin aramaya cevap verebilmektedir.

İnternet reklamcılığının atılıma geçtiği 2000’lerin başında ………’ın anasayfasında bir logo ve kocaman beyazlıktan başka bir şey yoktur. Yatırımcılar, anasayfalarının çok boş olduğunu söyler ve Yahoo’dan örnek gösterirler. İnsanlar niye sizin sayfanıza girsin ki?

Sizin anasayfanız çok boş, diyen yatırımcılara karşı ikili basit ve hızlı kullanım istediklerini belirtir. ……… yatırım bütçesini bugün internet’i değiştiren reklam servislerini için harcar.

Fikir basittir, “anahtar kelime” denilen özel kelimelere göre reklam algoritması en uygun sonuçları tüketiciye gösterecektir. Cep telefonu hakkında arama yaptıran kişiye, cihazı satın alabilecekleri en uygun reklamları gösterir.

Google şimdi 14 yaşında…

Pagerank Pagerank :PageRank, Google'ın site sıralamasında kullandığı sistem sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0'dan 10'a kadar olan bir değerdir .

GOOGLE DOODLE http://www.google.com/doodles/finder