İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
5510 Sayılı Kanununun 60’ıncı maddesine göre genel sağlık sigortalısı sayılanların ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hak sahipliği işlemleri.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
TERFİ-SİCİL RAPORLARI VE EMEKLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
E-sendİka üyelİĞİ.
ARICILIK KAYIT SİSTEMİ
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
Tevfik BAYHAN Bakanlık
6331 SAYILI İSG KANUNU TEFTİŞE HAZIRLIK
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
AŞINET KULLANICI web adresinden giriş sayfasına ulaşınız.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Eğitim Portalinin Adresi:
Kod alanları bilinmiyorsa CTRL+L tuşlarına basılarak yardım alınabilir.
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
E-Devlet.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
ADVERS ETKİ BİLDİRİM FORMU
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
İŞVEREN VE ÇALIŞANLAR HAKKINDA NELER BİLİYORUM
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
TEST – 1.
YAPEX-2014 YAPI FUARI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI (EMO) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA AÇIKLAMALARI 14 KASIM 2014.
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEFBİS Hanehalkı Eğitim Harcamaları Anketi Uygulama Örneği
BURSA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6552 Sayılı kanun ile 5510 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 57.Madde.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
SODES BİS SİSTEMİ.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İSG KATİP’TE SÖZLEŞME. Arama Motoruna İsg Katip yazarak sisteme giriş yapılır. Aşağıdaki sayfa karşınıza ve sırasıyla işaretlenen yerler tıklanır.
KİMLİĞİM NÜFUS CÜZDANI BİLGİLERİ SUNUMU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Ulusal & Uluslararası Kuruluşlar
ÖNEMLİ Insert client name
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ ONAY SUNUMUNA
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019
Sunum transkripti:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI (İSG-KATİP) İLE İSG HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ Mustafa Tülü İsg uzman yrd. Nisan - 2013

İSG-KATİP YAZILIMI İLE İSG HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ Yazılımın Tanıtımı Neler Yapılmalı Nasıl Yapılmalı Sık Karşılaşılan Problemler ve Çözümleri Sorular ve Cevaplar

TANITIM İSG-KATİP, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında ; Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin (OSGB), İSG Eğitim Kurumlarının, Hizmet Alan İşyerlerinin, İSG Profesyonellerinin Bakanlığa karşı bildirimi ile yükümlü olduğu iş ve işlemlerini kayıt altına alınması ve takibini sağlayan bir yazılım olmakla birlikte e-devlet üzerinden çalışmaktadır.

İSG-Katip Eğitim K. İSG Prof. İşveren OSGB

Neler Yapılmalı SGK’ da e-bildirge yapmakla yetkili kişinin e-devlet şifresi alması, İşyeri adına yetkili kişi tarafından SGK e-bildirge ekranından tehlike sınıfları tebliğinde işyerine uygun altılı faaliyet kodunun bildiriminin yapılması, İSG Profesyoneli görevlendirilecek ise; - Sözleşme yapılacak kişinin sertifikalı bir kişi olduğundan emin olunmalı, - Sözleşme yapılacak kişinin T.C. Kimlik numarası öğrenilmeli, OSGB’den hizmet alımı söz konusu ise; - SGK sicil numarası eksiksiz ve güncel hali ile OSGB’ye bildirilmeli

Nasıl Yapılmalı Kayıt A Onay B Takip C

A Nasıl Yapılmalı Kayıt İşyeri adına yetkili olan e-bildirge işlemlerine yetkili kişi e-devlet şifresi ile isgkatip.csgb.gov.tr adresine giriş yapar, Giriş işleminden sonra kişi “sözleşmeler” kısmından “yeni” komutu ile sözleşme taslağını açar, Gerekli bilgilerin taslağa girilmesi sonrası “kayıt” komutu ile sözleşme tanımlanmış olur.

Nasıl Yapılmalı

Nasıl Yapılmalı

Nasıl Yapılmalı İşyeri Sisteme Giriş Ekranı, Sisteme giriş yaptıktan sonra Hatırlatmalar bölümünde çalışan sayıları ve çalıştırması gereken İSG Profesyoneli süreli olmak zorundadır. Eğer olmuyorsa girişleri düzenlenmelidir.

Nasıl Yapılmalı

Onay Nasıl Yapılmalı B Sözleşmesini tanımlamış olduğunuz kişi kendi e-devlet şifresi ile giriş yaparak sözleşmesini onaylayacaktır.

Nasıl Yapılmalı

C Nasıl Yapılmalı Takip Onaylanmış sözleşmeler ve yapılan her türlü işlem kayıt altına alınmaktadır, Sözleşmeleri iptal etme yetkisi iki taraf için de söz konusudur, Sözleşmelerin karşı tarafca iptal edilmediği ve İSGGM tarafından yayımlanan duyuruların takibi açısından İSG- Katip belirli sıklıkta ziyaret edilmelidir.

Sık Karşılaşılan Problemler ve Çözümleri İSG-Katip programına giriş yapamıyorum; E-bildirgeye yetkili kişi olarak kayıtlı olduğunuzu kontrol ediniz, Giriş yaptığım halde işlem yapma kısmına geçemiyorum; SGK bilgi sisteminde faaliyet alanınızın altılı kodlamaya uygun olarak bildirildiğinden emin olun, Kullanmakta olduğunuz internet tarayıcısının eski sürüm olmadığından emin olun, Tehlike sınıfınıza uygun kişi seçtiğinizden ve asgari süreyi tanımladığınızdan emin olun Sözleşme yapmak istediğimde kişinin T.C. Kimlik numarasını girdiğimde ekrana kişi gelmiyor; Kişinin sertifikasının geçerli olduğundan emin olun, Sertifikasının geçerli olması halinde yetkili kişilerle iletişime geçerek bilgilendirme yapınız

Sık Karşılaşılan Problemler ve Çözümleri Sözleşmemi her yıl yenilemem gerekiyor mu; Sözleşmeler iki taraftan biri ayrılış işlemi bildirene kadar geçerliliğini sürdürmektedir Sözleşmemi bitirmek istediğimde ne yapmalıyım; Sözleşme seçilerek “iptal” komutu verilebilir Çalışan sayım değişince ne yapmalıyım; Sözleşmeler tanımlanırken bir saat fazla verilmesi küçük değişikliklerde işlem yapma gereksiniminin önüne geçecektir. Tanımlanmış sözleşmedeki saati geçen bir ihtiyacı doğuracak artışta sözleşme yeniden tanımlanmalıdır.

TEŞEKKÜRLER