Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI"— Sunum transkripti:

1 TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI
VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ

2 HAKKARİ EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ BAŞKANLIĞI
FAİK BENLİ Eğitim Müfettişi İLETİŞİM

3 SİSTEM GİRİŞ TEFBİS Sistemine adresini kullanarak girebilirsiniz. Giriş için, adresinde yer alan herhangi bir modüle kurum girişi yaptığınızda kullanıcı adı ve şifreniz otomatik olarak ekranınıza yansıyacaktır. Alacağınız bu kullanıcı Adı ve Şifre bilgileriniz kurumunuza ait “Kurum Kullanıcı Adı ve Şifreniz”dir.

4 AMAÇ: Gelir ve gider bilgilerinin kayıtlarının yapılabilmesi, bu kayıtların izlenebilmesi ve basılı çıktıların alınabilmesi, kamu hizmetlerinde şeffaflık amaçlanmaktadır.

5 GİRİŞ: Güvenlik Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerinizi girerek sisteme giriş yaptığınızda menüden “Ayarlar” işlemini seçiniz ve “Şifre Değiştirme“ kategorisinden Türkçe karakter kullanmadan 6 (altı) karakterli yeni şifrenizi oluşturunuz.

6 İLK İŞLEMLER Modülün menüsünden “Ayarlar” işlemini seçiniz ve “Okul Bilgileri” kategorisini işaretleyiniz. Bu ekranda “Detay Kayıt Ekle” linkine basarsanız bilgi giriş kısımları aktif hale gelecektir. Seçmiş olduğunuz unvana ait ad – soyad bilgisini girdikten sonra Kaydet düğmesine bastığınızda detay bilgileriniz kaydedilecektir.

7 İLK İŞLEMLER Modülün menüsünden “Ayarlar” işlemini seçiniz ve “Banka Hesap Bilgileri ” kategorisini işaretleyiniz. “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda Banka Adı, Şube Adı, Şube Kodu Hesap Numarası IBAN numarası ve Hesap adı bilgilerini gireceğiniz pencere açılır. “Tamam” düğmesine basarsanız yazdığınız bilgiler kaydedilecektir.

8 TAHMİNİ BÜTÇE KAYDI Gelir/gider tahmini bütçe kayıtları Okul Aile Birlikleri Modülü’nden yapılmaktadır. Okul Aile Birlikleri Modülüne giriş yaptığınızda sol menüde “TAHMİNİ BÜTÇE” işlemi yer alacaktır.

9 TAHMİNİ BÜTÇE KAYDI

10 TAHMİNİ BÜTÇE KAYDI ADIM 1 : Tahmini bütçenizi gireceğiniz (gelir ya da gider) işlemi seçiniz. ADIM 2 : “Bütçe Tahmin Yılı”nı seçiniz. ADIM 3 : Ekrana gelen kayıt alanına (aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi) miktar bilgilerini giriniz. ADIM 4 : Sol üst köşede bulunan “KAYDET” düğmesine basınız.

11 TAHMİNİ BÜTÇE KAYDI ADIM 5 : Bu adımı eğer varsa tahmini bütçenizde yapacağınız düzenlemeleri tamamladığınızda gerçekleştiriniz. “Onay Talebi Gönder” butonuna bastığınızda tahmini bütçeniz İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünüze onaylanmak/iptal edilmek üzere gönderilecektir. Bu gönderiden sonra kayıt üzerinde değişiklik yapamazsınız.

12 UYARILAR Bilgi güvenliği çalışmaları kapsamında TEFBİS Sistemi kullanıcı şifreleri değiştirilmiştir. Yeni şifreler MEBBİS modülleri kullanıcı girişinden elde edilebilecektir. TEFBİS Sistemi kullanıcı şifreleri 05 Ocak 2011, saat 13:30 itibariyle MEBBİS modülleri kullanıcı girişinden elde edilebilecektir

13 uyarılar Aynı gün içinde Düzenleme düğmesine bastığınızda, kaydı gerçekleştirdiğiniz sayfa tekrar ekrana gelecektir. Gerekli düzenlemeleri yaparak tekrar ekranının sol üst köşesinde bulunan “Kaydet” düğmesine basınız. Kullanıcı hatalı girdiği kayıt işlemlerinin, giriş tarihini takip eden günün sonuna kadar düzeltme ve ya silme işlemlerini kendisi yapabilecektir.

14 uyarılar Daha sonra Düzenleme düğmesine bastığınızda “Düzenleme Talebi Çıktısı” penceresi açılacaktır. Açılan pencerede “Ad-Soyad”, “Kurum” ve “Modül” bilgileri ile düzenleme talebi formunda belirtmek istediğiniz bilgileri yazabileceğiniz “Mesaj” alanı bulunmaktadır. İhtiyaç duyduğunuz halde, “Mesaj” alanına istediğiniz bilgileri yazarak “Devam” düğmesine tıklayınız.

15 uyarılar Bu süreden sonra kullanıcı, bağlı olduğu İlçe MEM’e “Düzeltme Talebi Formu” ile başvuruda bulunarak gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep edebilir. İlçe MEM, kullanıcı tarafından “Düzenleme Talebi Formu” oluşturulmadığı takdirde düzenleme işlemini gerçekleştiremez. Talep doğrultusunda Düzenleme işlemi İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, (düzenlemenin yapılacağı kayıt işleminin tarihini takiben) 1 (bir) ay içinde gerçekleştirilmektedir.

16 uyarılar Kullanıcı listesinde bulunan “Modül Değiştir” düğmesi kullanıcının standart (ilk tanımlı olduğu) modülü değiştirecektir. Standart modül, TEFBİS sistemine giriş yaptığınızda ekrana gelecek olan ilk modüldür. “Modül Sil” düğmesi ise kullanıcıya tanımlanan, kullanıcının yetkilendirildiği modülleri , ana ve alt işlemleri kaldıracaktır.

17 uyarılar Kullanıcıya tanımlanan standart modül silindiği takdirde , standart modül ekranı açılmayacak, sisteme giriş yapamayacaktır.

18 uyarılar Sisteme tanımlanan kullanıcılar, sistemden tamamen kaldırılmamaktadır. “Kullanıcı Silme” sadece kullanıcı ile kurumu arasındaki ilişkiyi sonlandırır.

19 UYARILAR Modül üzerinde düzeltme yetkisi Okul/Kuruma aittir. Okullardan talep edilmediği müddetçe okul/kurum dışından kimse modüle müdahale edemez. Ayni yardımlarda miktar belli değilse şu işlemler yapılmalıdır. 1- Birlik üyelerinin ortak kararı 2- Bağış yapanın beyanı

20 uyarılar Okul/kuruma gelen bağışlar kaydedilirken, ayni ve nakdi olmasına dikkat edilmelidir. Gelen bağışların/yardımların kuruma veya öğrenciye mi ait olduğuna dikkat edilmelidir. Tahmini bütçe yaparken gelişigüzel kayıt yapılmamalıdır. Bütçe gerçekçi olmalıdır. İşlem yaptıktan hemen sonra kaydet butonuna basmayı unutmayınız.

21 uyarılar Sistem üzerinden yapacağınız işlemler için ayrı bir defter tutmanız gerekmektedir. Sistemde bir işlem için birden çok kişiye yetki verilebilir. Sistem 5018 sayılı Kanun gereği Stratejik Planlama ile ilişkilidir. Bilgilerinize dikkat ediniz!!!

22 uyarılar İşlemlerin devamında kaydet butonuna basmayı unutmayınız.
Bakanlığımıza bağlı okulların tahmini bütçe girişleri 28 Ocak 2011 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu çerçevede; merkez ilçeye bağlı okulların bütçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer ilçelere bağlı okulların bütçeleri ise bağlı oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından 04 Şubat 2011 tarihine kadar onaylanacaktır.

23 UYARILAR Öğretmenevleri, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile Özel Eğitim Kurumları şu an sisteme dahil değildir. Kurum kullanıcı şifresini değiştirmeyiniz!!! Alt kullanıcılara ait şifreler değiştirilebilir. Kullanıcı adınız olan kurum kodunuzun başına rakamını getirmeyi unutmayın.

24 Faik BENLİ Hakkari-2011 TEŞEKKÜRLER
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Faik BENLİ Hakkari-2011


"TEFBİS SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları