BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Advertisements

LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI. Toplantı Programı → 15:00- Erasmus Genel Bilgilendirme (son belgeler, gitmeden önce yapılması gerekenler, yurt.
ERASMUS OFİSİ.
ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ( )
PROSEDÜRÜ. Yeterli Erasmus puanını aldım!... Şimdi ne olacak?... 1.Önce bölüm koordinatörü ile görüşülecek, gitmek istediğiniz programı ve süreyi görüşerek.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 2 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Toplantı Programı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Genel Bilgilendirme Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Belgeleri Erasmus+ Staj Hareketliliği Genel Bilgilendirme.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Erasmus Koordinatörler Toplantısı Doktora Salonu
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu
İLGİLİ KURUMLAR Avrupa Komisyonu Türkiye Ulusal Ajansı Üniversitelerin Dış İlişkiler Ofisleri.
İÇERİK overview Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMINA HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
ERASMUS+ GİDEN ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER OLARAK KABUL ETMESİ DİL YETERLİLİĞİ AÇISINDAN KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ

SÜREÇ LİSTEYE SON HALİNİN VERİLMESİ ÖĞRENCİ İSİMLERİNİN KARŞI KURUMLARA BİLDİRİLMESİ(NOMINATION) NOMINASYON E-POSTALARININ ÖĞRENCİLERE İLETİLMESİ ÖĞRENCİLERİN KARŞI KURUMLARLA E-POSTA İLE İRTİBATA GEÇMEYE BAŞLAMASI

KARŞI KURUMA E-POSTA GÖNDERMEK

HANGİ BİLGİLER ALINMALI? BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ve NASIL BAŞVURU YAPILACAĞI( REQUIRED DOCUMENTS AND HOW TO APPLY?) ERASMUS ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇILAN DERSLERİN LİSTESİ ( THE LIST OF OFFERED COURSES FOR ERASMUS TUDENTS) KONAKLAMA İÇİN BİLGİ(INFORMATION ABOUT ACCOMMODATION)

KONAKLAMA

NEREDE KALACAĞIZ? Konaklama imkanı karşı kurum tarafından sağlanır. Üniversiteye ait yurt, şehirde yer alan diğer yurtlar veya öğrenci hosteli olabilir. Nadiren yurt imkanı sağlanamaz. Konaklama bedeli öğrenci tarafından karşılanır.Konaklama için ayrı bir ödeme yapılmaz. Karma yurtlar olabilir. Ortak banyo paylaşılabilir.

MADDİ DESTEK

ERASMUS HİBESİ ÜLKELERE GÖRE AYLIK HİBE MİKTARLARI OFİSİMİZİN SAYFASINDA YAYINLANMAKTADIR. TEK DÖNEM GİDECEK OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN 5 AY ÜZERİNDEN HİBE HESAPLANIR. İKİ DÖNEM GİDECEK OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN 10 AY ÜZERİNDEN HİBE HESAPLANIR. TOPLAM HİBENİN %80 ORANINDAKİ MİKTARI YURTDIŞINA GİTMEDEN ÖDENİR. GERİYE KALAN HİBE DÖNDÜKTEN SONRA ÖDENİR.

PASAPORT ve VİZE İŞLEMLERİ

Pasaport işlemleri bireysel olarak öğrenci tarafından Emniyet Müdürlüğüne giderek yapılacaktır. Erasmus+ öğrencilerinin harçsız pasaport alma hakkı vardır.Sadece cüzdan bedeli ödenir. Vize işlemleri bireysel olarak öğrenci tarafından yapılır. Bazı ülkelerde vize alımı için aracı şirketler vardır. Vize belgeleri,alımı ve bilgi için konsolosluklarla irtibata geçilmelidir. Sağlık veya seyahat sigortası ve hesapta belli miktarda para gösterilmesi talep edilebilir.

HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER

NASIL HAZIRLANMALI? Tüm belgeler bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır.El yazısı ile yazılan belgeler kabul edilmiyor. Erasmus+ döneminde yurtdışına gönderilen belgeler taranmış olarak artık kabul ediliyor. Yazım hatası olan ve yanlış tarih yazılı belgeler kabul edilmiyor. Belgelerin önce ofise kontrol ettirilip ondan sonra imzalatılması gerekiyor.

SORU ve CEVAPLAR