AVRUPA KÜMELERİ VE GELECEKLERİ Dr. Gerd Meier zu Köcker Müdür iit – Inovasyon ve Teknoloji Enstütüsü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. Türkiye İtibar Zirvesi İtibarınız Kaç Karat? Elvan Oktar 26 Şubat 2011.
Advertisements

AB ile Bütünleşme Leyla Arsan, TAGES
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Tosyöv Bursa Destekleme Derneği
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Middle East Technical University
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Vaka Çalışması Su ve Atık Su Altyapısı Kuzey İrlanda Martin.
9 Kasım 2007 Fuat Öksüz H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Denetim Daire Başkanı Küresel Birikimlerle Ulusal Değerler Yaratmak “Küreselden Ulusala, Ulusaldan Küresele”
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
17 Ekim KİLOMETRE TAŞLARI 2 Derneğimiz Mayıs 2010’da 10 kurucu üyesiyle faaliyetlerine başlamıştır Mayıs 2010 Derneğin.
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
Küreselleşme ve Etkileri Küreselleşme; Malların, paranın ve bilginin uluslar arası akışının önündeki engellerin kaldırılması olarak tanımlanabilir. Küreselleşmeden.
UluslararasI Rekabet Gücü PolİtİkalarI
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Genç Bilişimciler İçin Profesyonelleşme Yolunda Öneriler
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
«Akıllı Şebeke: Tercih Değil; Zorunluluk»
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
Türkiye’de Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Teknoloji ve İnovasyon için Gelişim ve İletişim Platformları Selen Kocabaş.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA
1 28 Şubat 2008, İzmir. 2 Denizli Avrupa Bilgi Merkezi (ABM-EIC) Denizli Ticaret Odası bünyesinde Aralık 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir.
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
LOGO TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
ABD Küme Girişimlerinde Politika ve Program Öğrenme Jennifer Auer, Ph.D Optimal Solutions Group, LLC 5 Haziran, 2013.
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
Doç. Dr. Hasalettin DELİGÖZ e-posta:
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
TÜRKİYE’DE ENERJİ TİCARETİNİN
Yerel ve Bölgesel Yönetimler
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
İNOVASYON.
Tarım ve Gıda kümelerinde yenilikçi modeller
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
KÜSİ Bursa İl Temsilcisi
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

AVRUPA KÜMELERİ VE GELECEKLERİ Dr. Gerd Meier zu Köcker Müdür iit – Inovasyon ve Teknoloji Enstütüsü

Yüksek performanslı paydaşlar yenilik konusunda daha açık fikirlidir 2012 Yılı IMB Çalışmasından Önemli Dersler Yenilik İçin Dış Ortaklık: Yüksek performanslılar daha cesur ve yenilikçidirler Yenilikçilerle işbirliği yapma konusunda düşük performanslılardan daha başarıdırlar

Geriye Bakınca

Önümüzdeki Büyük Zorluklar Gelecek Küme Politikası : Küme Mükemmelliği Küme politikası mükemmelliği Daha senkronize Daha öngörülebilir Daha etkili Daha kişiye özel Daha yüksek etki

Küme politikası daha iyi senkronize olmalıdır İş geliştirme programlarıyla işbirliği Ar-Ge / Yenilik programlarıyla işbirliği

Küme politikası daha öngörülebilir olmalıdır Yarının kümesi nerede oluşur? Küme oluşumu nasıl daha iyi tahmin edilebilir? Yeni oluşan sanayilerde küme için yeni model

e-Hareketlilik Alanında Ar & Ge Çalışmaları Nerelerde Yürütülür? Gelişmekte olan sanayilerde kamu ve özel Ar & Ge harcamalarını haritalandırarak gelecekte e- Hareketlilik kümelerini tahmin etme

Daha Kişiye Özel bir Küme Politikasına Yönelik Olarak Nereden Başlanmalı? Nereye Gidilmeli?

Daha Kişiye Özel bir Küme Politikasına Yönelik Küme Birlikleri

Daha Kişiye Özel bir Küme Politikasına Yönelik Farklı Destek Planlarının Önemi

Kilit Başarı Faktörü Olarak Küme Yönetiminde Mükemmellik Kaynak: Lämmer-Gamp, Meier zu Köcker, Christensen, Clusters are Individuals, 2011

Küme Aktörleri İçin Önemli Noktalar Üzerine Yoğunlaşma Vaka çalışması:Otomotiv kümesinde Kobiler için parasal katma değer Level of satisfaction Memnuniyet düzeyi Çok Yüksek Yüksek Orta Düşük Çok Düşük Düşük Orta Yüksek

Küme yönetimi yenilik süreci içerisinde nerede katma değer sağlanır? Yenilik sürecine küme yöneticilerinin dahil olması

Küme firmalarının daha fazla dahil olması daha fazla parasal etkiye yol açar Yatırımlarına kıyasla kümelerdeki kobiler için parasal katma değer Tüm firmalar Çok aktif olan firmalar Küme İzleme Almanya, Haziran 2012, Almanya’daki 5000 şirketi temsil eden 50 küme inisiyatifi

Küme Firmalarının Daha Yüksek Parasal Etkiye Katılımı Yatırımlarına kıyasla kümelerdeki kobiler için parasal katma değer

Özet Bizi bekleyen zorluklar kümelerden nasıl faydalanılacağına ilişkindir İyi küme politikası zorlayıcıdır ancak mümkündür Yüksek teknoloji ya da fon miktarı meselesi değildir Kişiye özel fon Kümeler farklıdır ve farklı şekillerde desteklenmelidir Öngörülebilir küme haritalama önem kazanmaktadır Kümeler (Girişimler) bölgesel güçlü yönler üzerine inşa edilmelidir Akıllı Uzmanlaşma gelecek vaadeden bir yaklaşımdır Küme yönetiminde mükemmellik fark yaratır