NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

RAUF DENKTAŞ LİSESİ.
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
MÜZİKLİ TENEFFÜSLER PROJESİ
İçindekiler 1- Projenin Adı Projenin Tanımı Projenin Amacı Projenin Gerekçesi Projenin Uygulama Yeri 6- Projenin Hedef Kitlesi 7-
BİR TATLI TEBESSÜM PROJESİ
ŞEKER İLKÖĞRETİM OKULU
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
Şİddet Muhammet GÜLER.
KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
HAYATTAN EMEKLİ OLUNMAZ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
1.Hafta: Özel Gereksinimli Bireyler ve Özel Eğitim
Kültür.
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
OYNUYORUM, EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM PROJESİ
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Okul Rehberlik Servisi
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
Okullardaki sosyal sermaye anlayIŞI
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
DAHA ETKİN BİR ÖĞRETME-ÖĞRENME VE DAHA GÜZEL DAVRANIŞ KAZANIMI
Okulumuzda rehberlik “Her zaman yapabileceğimiz bir şeyler olduğu inancından yolu çıkıyoruz”
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
MEHMET TEKİNALP ANADOLU LİSESİ 11/E SINIFI
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AİLENİN TÜRLERİ VE İŞLEVLERİ
DAVRANIŞ SORUNU OLAN ÇOCUK VE GENÇLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ.
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
Eğitimin ve Toplum.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
EĞITIM VE KÜLTÜR. Bireylerin toplum için hazırlanmasında şüphesiz kültür aktarımının önemli bir yeri bulunmaktadır.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 11. SINIF
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
TAŞIMALI EĞİTİM SERVİS ŞOFÖRLERİ SEMİNERİ AZDAVAY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
SAVUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
YARGI KARARLARI.
Sunum transkripti:

NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ Rehberlik Servisi NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni

1. PROJENİN ADI : Yaşanan zaman içindeki hayat temposu o kadar hızlı ve yoğundur ki insanların kendilerinin dışındaki diğer bireyleri fark etme ve onların sorunları ile ilgilenme olasılığı oldukça düşüktür. Bununla beraber sanayileşen ve gelişen toplumlarda öncelikle bireyselleşme ardından da bazı kesimlerde bazı durumlara karşı aşırı duyarlılık yaşanmaktadır. Aslında her iki durum da sağlıklı değildir. İçinde yaşadığımız toplum geleneklerine bağlı bir toplum olmasından dolayı sorunlar bizim dışımızdaki toplumlar kadar aşırı sorunlu değildir. Yaşları ilerlemiş, çeşitli tecrübelere sahip olmuş, birikim elde etmiş hatta toplum tarafından saygı duyulan büyüklerin tecrübe ve birikimlerinin sonraki nesillere aktarılması önemli bir etkinlik olacaktır. Bu sebeple genç nesiller vasıtası ile birikimli büyüklerimizin ziyaret edilmesi ve onların birikimlerinin derlenmesi adına düşünülen projeye “NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ” adı uygun bulunmuştur.

2. PROJENİN KONUSU : Yakın çevremizde yaşlanmış olmasına karşın bugün yalnız yaşamak zorunda olan bireylerin tespit edilerek onların öğrenciler aracılığı ile özellikle yalnızlık, çaresizlik, ümitsizlik duygularını en alt düzeye indirilmesine dönük çalışmalardır.

3. PROJENİN GEREKÇESİ : Geçmişte gücü, kuvveti, sağlığı yerinde iken içinde yaşadığı topluma faydalı işler yapmış ancak bugün çeşitli sebeplerden dolayı yalnız yaşamak zorunda kalan büyüklerimizin varlığı. Bu insanların toplumda gerekli ilgiyi görmelerinin toplumsal bir görev olması. Gün geçtikçe nesiller arası iletişimin, anlayışın ve uyumun kaybolması. Toplumda uzun zaman içinde oluşmuş bilgi ve deneyim birikiminin nesiller arasındaki aktarımının düzenli bir şekilde yapılması gereği.

4. SORUMLU BİRİM : Proje Okul Rehberlik Servisi tarafından hazırlanıp uygulanacaktır.

5. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK BİRİMLER : Proje kapsamında Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şoförler Cemiyeti ile işbirliği içinde olunacaktır.

6. PROJEDEN BEKLENEN FAYDALAR: Toplumda bir şekilde yalnız kalmış yaşlılarımızın aslında yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek. Onların topluma şimdi de faydalı bir şeyler yapabildiklerini göstermek. İhtiyaçlarının tespitini yapmak ve gerekli mercilere iletmek. Gençlerle yaşlı kuşakları aynı ortamlarda buluşturmak. Her iki kuşak arasındaki etkileşimi artırmak. Yaşlı insanlara yardım etmenin hazzını genç kuşaklara yaşatmak. Geçmişte yaşanmış iyi ve güzel şeylerin yaşlılar tarafından yeniden hatırlanmasını sağlayarak onların bugüne daha mutlu ve olumlu bakmalarını sağlamak. Geçmişte yaşanmış ve her anı bir değer olan anıların kayıt altına alınarak genç nesillere aktarımının sağlanması.

7. PROJENİN HEDEF KİTLESİ : Projenin hedef kitlesi çevremizde yaşlanmış olan donanımlı insanlar ve yaşlanmış olması ile birlikte yalnız yaşamak zorunda olan insanlardır.

8. PROJE KAPASİTESİ VE UYGULANMASI : Projenin uygulanması çevremizde bulunan deneyimli, birikimli yaşlılar ile yalnız yaşamak zorunda olan yaşlıların tespit edilmesi ile başlayacak, yaşlıları ziyaret edecek öğrencilerin belirlenmesi ve eğitimi ile devam edecek, yaşlıların sorunlarının tespiti ve deneyimlerinin alınması, sorunların gerekli mercilere bildirilmesi ve deneyimlerin yazılı hale getirilmesi şeklinde sona erecektir.