SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİERİ ÜRETİCİ MERKEZ BİRLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
 Önemli siyasi ve ticari bir partner olan AB’nin KOBİ ve esnaf-sanatkar mevzuatını ve ilgili diğer mevzuatını incelemek, gerekli olanlarını tercüme etmek,
Hasan H. YAVUZ Bahar Tekstil İnsan K. Müdürü
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
İstanbul /Tüyap Kongre Merkezi
Meriç Belediyeler Birliği
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
SİVAS TAPU VE KADASTRO XX.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
TÜRKİYE DAMIZLIK KOYUN-KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİKLERİ 2013 İSTİŞARE TOPLANTISI.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU &
YERELDE AB SÜRECİ.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
AB MÜZAKERE SÜRECİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uyum Dairesi Başkanlığı Mart 2013, Ankara.
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
1 “TARIMDA FİNANSMAN, SİGORTA VE YENİ AÇILIMLAR “ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI İstanbul,
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN YENİ BOYUTLARI
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
KUŞ GRİBİ VE İNSANA TESİR EDEN SALGINA HAZIRLIK VE MÜCADELE PROJESİ Hayvan Sağlığı Bileşeni İnsan Sağlığı Bileşeni Kamuoyu Bilinçlendirme ve Koordinasyon.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sunum transkripti:

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİERİ ÜRETİCİ MERKEZ BİRLİĞİ Ayşegül METİN Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Antalya 2014

Merkez Birliğimizin Kuruluş Amacı; Üye birliklerin işbirliğini sağlamak Sektörün gelişmesine katkıda bulunmak Ulusal düzeydeki üretim planlaması ve pazarlamasında üyelerine yardımcı olmak Üyelerini bilgilendirmek ve yönlendirmek

5200 Tarımsal Üretici Birlik Kanunu’na Göre 26 Ocak 2009

KURUCU ÜYELER No KURUCU BİRLİK KURULMA TARİHİ 1 ÇAMELİ BİRLİK 15.09.2005 2 MUĞLA BİRLİK 21.01.2006 3 TRABZON BİRLİK 06.06.2006 4 RİZE BİRLİK 12.01.2007 5 ANTALYA BİRLİK 05.04.2007 6 BURDUR BİRLİK 28.06.2007 7 ISPARTABİRLİK 21.09.2007

ANTALYA ŞÜKRÜ TOKLU 55 BATMAN AYDIN AKKURT 23 BODRUM VE MİLAS ÜRETİCİ BİRLİĞİ BAŞKAN ÜYE SAYISI ANTALYA ŞÜKRÜ TOKLU 55 BATMAN AYDIN AKKURT 23 BODRUM VE MİLAS İHSAN BOZAN 48 BURDUR HAKAN ACAR 51 DENİZLİ RAMZAN SÖNMEZ 115 ELAZIĞ TUNCAY KAYA TRABZON ABDÜLKADİR SÜMER 71 ISPARTA ALİM CAN 54 İZMİR HASAN GİRENES 43 KAHRAMANMARAŞ MEHMET ARAS 27 KAYSERİ AHMET SERMED 59 KÜTAHYA SÜLEYMAN MUTLU 19 MİLAS İÇ SU CENGİZ ATİLLA 93 MALATYA FATİH KABAKAŞ 61 MUĞLA İSMAİL ÇOBAN 63 RİZE MUSTAFA MEMOĞLU 37 SAMSUN OSMAN PARLAK 17 VAN ERDAL YELTEKİN 34

ORGANİSAZYON YÖNETİM KURULU DENETİM KURULU 1) Faruk COŞKUN – BAŞKAN 2) İhsan BOZAN –BAŞKAN YRD 3) M.Taner CİĞER  4) Alim CAN  5)Osman PARLAK  6)Ahmet SERMED   7) Fatih KABAKAŞ                  1- HAKAN ACAR 2-F.KEMAL BABİLA 3-AYDIN AKKURT

ÜRETİM KAPASİTESİ (TON BALIK /YIL) ÜRETİCİ BİRLİĞİ ÜRETİM KAPASİTESİ (TON BALIK /YIL) ANTALYA 3.001 BATMAN 842 BODRUM VE MİLAS 67.048 BURDUR 9.180 DENİZLİ 3.370 ELAZIĞ 15.000 TRABZON 4.510 ISPARTA 2.950 İZMİR 26.838 KAHRAMANMARAŞ 2.834 KAYSERİ 8.603 KÜTAHYA 2.021 MALATYA 4.677 MUĞLA 14.000 RİZE 934 SAMSUN 3.552 VAN 847 TOPLAM 170.207 K Kaynak:TÜİK,2012

MERKEZ BİRLİĞİNİN GÖREVLERİ; Üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak Üye birliklerimizi yurtiçi ve yurtdışında temsil etmek Su ürünleri yetiştiriciliği konusunda politikalar ve stratejiler oluşturmak, uygulanmaya konulmasını sağlamak, AB’ye uyum kapsamında yapılacak çalışmalara katkı vermek Yurtiçi ve yurtdışı kaynaklardan teknik ve mali destek almak üzere projeler hazırlamak ve girişimlerde bulunmak Sektörün sorunlarının çözümü için toplantı ve çalıştay benzeri faaliyetlerde bulunmak,etkinliklere katılmak Su ürünleri yetiştiriciliği konusunda kurum ve kuruluşlarca yapılan toplantılara katılmak, temsilci göndermek Kitap, broşür ve dergi gibi yayınlar yapmak Birlik ve beraberlik oluşturmak

FAALİYELERİMİZ

SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRMEK ÇALIŞTAYLAR 2011 280 Sektör Paydaşı 2012 447 Sektör Paydaşı

ALABALIK SEKTÖR TOPLANTISI Alabalık üretimi, planlaması Satış fiyatları Yem Dış ve iç Pazar sorunları Tüketim ve tanıtım Destekleme Konularının tartışıldığı sektör toplantısı yapılmıştır.

YEM TOPLANTILARI Yemin ; Kalitesi ve Denetimi Fiyatı FCR Oranları Hayvansal Protein Orijini Konusunda yaşanan sorunları dile getirmek üzere Merkez birliğimizde ortak akıl toplantısı yapılmıştır. Bu sorunlar Bakanlıkta yapılan yem üreticileri toplantısında dile getirilmiştir.

SORUNLARIN YERİNDE İNCELENMESİ Üst Düzey yetkililer tarafından üreticilerin sorunları yerinde dinlenmiş Karşılıklı çözüm önerileri değerlendirilmiştir.

İL BİRLİKLERİ Merkez Birliğimizce İllerdeki üretici birlikleri mahallinde ziyaret edilerek yerel sorunlar görüşülmüştür. Merkez Birliğimiz tarafından gerekli görüldüğünde il birliklerimize görevlendirilmeler yapılmıştır. İl Birliklerimizce yapılan etkinliklere katılınmış, gerekli destekler sağlanmıştır.

DESTEKLEME 2013 yılında Bakanlığımızca uygulanan su ürünleri yetiştiriciliği desteklerinden kaynaklanan sorunlar dikkate alınarak, 2014 yılında uygulanacak destekleme politikası ve kararları için sektörümüzün genel görüşlerini içeren bir rapor hazırlanarak Bakanlığımıza sunulmuştur. Bu rapora Merkez Birliğimize ait www.suymerbir.org.tr adresinden ulaşılabilinir.

SEKTÖRÜN GÖRÜŞLERİNİ İLETMEK Kanun Yönetmelik ORTAK Kurum Genelge GÖRÜŞLER ya da tebliğ vb. Kuruluş 1380 sayılı Su ürünleri Kanunu Değişiklik Tasarısı detaylı incelenmiş, gelişen sektörümüze ve ihtiyaçlarımıza paralel olarak önerilerimiz Bakanlığa sunulmuştur. 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunundan ve Yönetmeliğinden kaynaklanan sorunların giderilmesi yönünde Bakanlığa görüşlerimiz bildirilmiştir.

İL BİRLİKLERİNİN KURULMASI Örgütlü yapının tüm Türkiye geneline yayılması amacıyla, kanunda belirtilen 16 üretici sayısının aranmaması konusunda Bakanlığımızın ilgili Genel Müdürlüğüne gerekli girişimlerde bulunularak;16 sayısına ulaşamayan iller , komşu illeri ile bir araya gelerek birlik kurulması konusunda üreticilerin önü açılmıştır.

DİĞER KAMU KURUM VE KURULUŞLAR

SULAK ALANLAR Sulak Alanlar Yönetmeliği uyarınca alınan izin belgesi ücretlerinin indirilmesi konusunda Orman ve Su işleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimler yapılmıştır.

ZİRAAT ODASI AİDATLARI İŞLETMELER EN DÜŞÜK (0,5-15 TON) EN YÜKSEK (501 TON VE ÜZERİ) DENİZ / GÖL ASGARİ ÜCRETİN EN AZ %2 %56 İÇ SU

ET VE SÜT KURUMU Balık fiyatlarını regüle etmek ve gereğinde müdahale alımları yapmak üzere Et Ve Süt Kurumu yetkilileri ile görüşmeler yapılmıştır. Önerimiz Kurumca değerlendirilmektedir.

TARSİM Su ürünleri sigortalarının uygulanmasından kaynaklanan sorunların giderilmesi için TARSİM yetkilileri ile görüşmeler yapılmış, TARSİM çalıştayına katılınmıştır. Bunun sonucu olarak; Muafiyet oranlarının ve prim fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi, Ekipmanların sigorta teminatı kapsamına alınması, Sigortalamada üretim periyodunun dikkate alınması hususları TARSİM raporunda yer almıştır. Ayrıca Toprak havuzlar da sigorta kapsamına alınmıştır.

İSKELE VE AŞI YERLERİ Denizlerde ve baraj göllerinde ihtiyaç duyulan iskele ve lojistik merkezlerinin kurulması Denizlerde aşı ve boylama yerlerinin tahsisi Konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili mercilere iletmiş ve toplantılarda dile getirilmiştir.

MESLEKİ EĞİTİM Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ‘Meslek Analiz Çalıştayı’na uzman seviyesinde katılınmış ve su ürünleri meslek okullarında okutulacak müfredat konusunda katkı ve katılımlarda bulunulmuştur.

AVRUPA BİRLİĞİ MALİ YARDIM FONU (IPARD) * Su ürünlerinin işlenmesi ve değerlendirilmesi * Kültür Balıkçılığının geliştirilmesi alanlarına verilen ancak yeterince yararlanılamayan bu fonun yaygın kullanılmasını sağlamak için önerilerimiz yetkililere iletilmiştir.

OTOVAKSİN AŞI Üyelerimizin; İhtiyacı olan aşı üretimin karşılanması Uygun fiyata temin edebilmeleri için; Merkez birliğimiz DOLLVET firması ile OTAVAKSİN aşı üretimi konusunda bir protokol imzalamıştır. OTOVAKSİN AŞI

KULUÇKAHANELERDE SERTİFİKALI YUMURTA VE LARVA ÜRETİMİ Merkez birliğimiz önderliğinde ; Kuluçkahanelerde Sertifikalı Yumurta ve Larva üretimi konusunda pilot bölgeler seçilmiş ve Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile birlikte ortak bir çalışma yürütülmeye başlanmıştır.

EŞEN ÇAYI ÜZERİNDE KURULU ALABALIK ÜRETİM TESİSLERİNİN EKOSİSTEME DOST ,SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİM MODELİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

AB PROJELERİ Merkez Birliğimizce mali kaynak yaratmak ve etkinliğimiz artırmak amacıyla AB projelerinin yürütülmesi benimsenmektedir. Bu anlamda; FAO AB Kalkınma Ajansları TİKA Kuruluşları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır.

GTHB Yayın Dairesi koordinatörlüğünde Sponsorların Katkılarıyla KAMU SPOTU AMACI; İç Tüketimi artırmak , Sağlıklı , Güvenilir Balık Tüketilmesi sağlamak, Farkındalık yaratmak GTHB Yayın Dairesi koordinatörlüğünde + Sponsorların Katkılarıyla Kamu Spotu hazırlanmış ve RTÜK’e sunulmuştur.

RTÜK spotun kamu yararı göstermediği gerekçesiyle yayınlanmaması kararı almıştır. Çekilen reklam filmi ulusal ve yerel kanallarda yayınlanabilir. Ancak bunun içinde ciddi bir finansmana ihtiyaç vardır.

KİTAP BASIMI ÇALIŞTAY RAPORLARI SEKTÖR RAPORU YEMEK KİTABI

Hukuk Danışmanı 2013 yılında Merkez birliğimiz tarafından üyelerimizin ve sektörün sorunlarına hukuki olarak çözüm bulmak amacıyla Hukuk Danışmanı ile bir sözleşme imzalamıştır.

ETİKED VE BARKOD ÇİFTLİKLERDE ÜRETİLEN SU ÜRÜNLERİNİN ETİKETLENMESİ (BARKOTLU); Balık hastalıkları ve balık hareketlerinin etkin olarak kontrolünün sağlanması, Yetiştirilen balıkların miktar olarak tespit edilmesi, Su ürünleri desteklemeleri ve su ürünleri politikalarının belirlenmesi açısından veri tabanı oluşturulması, -

Gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik su ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar izlenebilmesi, Balığın orijinin belirlenmesi, İç tüketim ve ihracatta güvenirliliğin sağlanması, Kaçak balığın önlenmesi Gibi yararlar sağlayacaktır.

GÖRSEL VE YAZINSAL BASIN Ulusal ve uluslar arası yayım yapan, gazete, dergi gibi yayım organlarına su ürünleri yetiştiricilik sektörü ve üretici birlikleri ile ilgili çeşitli demeçler verilmiştir. Televizyon programlarına katılınmıştır.

‘www.suymerbir.org.tr’ Merkez Birliğimizce, Yurtiçi ve yurtdışı fuar, kongre, seminer, çalışatay gibi toplantılar ile bilgi notları, raporlar güncel olarak web sayfasından duyurulmaktadır. ‘www.suymerbir.org.tr’

TEŞEKKÜR EDERİM