Bir başkadır benim memleketim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.
Advertisements

Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
HANTEPE VİLLALARI Hantepe Plajı
•Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile kaplı daha ziyade yayla niteliğinde bir yerdir. •Fırtına.
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
Yer Kabuğunun Doğal Anıtları
ULAŞIM Otelimiz Antalya şehir merkezine 45. km., havalimanına 60 km. uzaklıktadır. Antalya otogarından her beş dakikada kalkan Kemer Tur otobüsleri.
Çanakkale
HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR
ADIM ADIM TÜRKİYE.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım (Akdeniz)
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
EDA PEKCAN HATAY.
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
Not: Sunudaki fotoğrafların kalitesi düşürülmüştür. PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Barış Akarsu BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.
BİR DATÇA MASALI AGUSTOS 2012
Medeniyetlerin kesişim noktası
ORMAN HAFTASI MART.
Ülkemin Cennet Köşeleri (I) AYANCIK Hazırlayan: Fazlı KÖKSAL Müzik: Memleketim/Ayten ALPMAN.
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
İZMİR COĞRAFYASI Genel Bilgiler Yüzölçümü: km²
Belçika.
LONDRA.
GÜMÜŞHANE.
Bodrum’dan feribot ile sadece 45 dakika süren bir yolculuk sonrası Oniki Adalar grubundan Kos Adasına varmış olduk. Bizi St.John Şövalyelerinin Kalesi.
Hayatın Anlamı üzerine
OSMANİYE.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
Norveç.
ATİLLA ASTAN
300 mt’den Türkiye Bu Eşsiz Fotoğraflar THY uzmanı Alp Alper’in
Gerçek olduğuna inanamayacağınız 24 yer
BAHARDA BİR EGE YOLCULUĞU. FETHİYE’ DE DENİZE KARŞI BİR BARDAK ÇAY İÇİN, PİŞMAN OLMAZSINIZ..
Renkleriyle ünlü BURUNO ADASI. Burano, Murano adası Venedi ğ e yakın en güzel adalardan biridir. Venedi ğ e 7 km ve kırk dakikadır Dantel sanatı üretiminde.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
Otelimiz Antalya şehir merkezine 45. km., havalimanına 60 km. uzaklıktadır. Antalya otogarından her beş dakikada kalkan Kemer Tur otobüsleri ile ulaşım.
Ülkemizin Güzel Yerleri
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI
Van erciş.
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
ADIM ADIM TÜRKİYE GÜZEL TÜRKİYE’M-2.
Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
MERSİN.
ÖĞRENCİ EĞİTİM KAMPLARININ YAPILDIĞI GENÇLİK VE İZCİLİK EĞİTİM TESİSLERİ İLE İLGİLİ TANITIM BİLGİLERİ VE FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA SUNULMAKTADIR. 1)Çanakkale.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
İSTANBUL’U TANIYALIM DOĞAL GÜZELLİKLER 1 Hazırlayan: Salih Cengiz.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
ŞAHİNDERESİ KANYONU ALTINOLUK - BALIKESİR Hazırlayan : Ahmet ERGÖNEN Resimler : Ahmet ERGÖNEN.
Ege Bölgesi turizm potansiyeli olarak Türkiye'de Akdeniz Bölgesinden sonra gelmektedir. Birçok tarihi eser, yapıt, kalıntı.
EGE BÖLGESİNİ TANIYALIM
Bu Eşsiz Fotograflar THY uzmanı Alp Alper’den
ENGLISH ON HOLIDAY.
Batı Karadeniz-3.
AKDENİZ TURU-4.
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
KOZAKTA PIKNIK NAİLİ ÖZER Kasım 2008.
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
ANTALYA İLİ TANITIM SLAYTI
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
Bu Eşsiz Fotoğraflar THY uzmanı Alp Alper’in
TÜRKİYE HAZIRLAYAN:Furkan Oğan. TÜRKİYEYİ KURAN KİMDİR? Atatürk kurdu.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
BODRUM YAT İMALATI KÜMESİ
Sunum transkripti:

Bir başkadır benim memleketim

Doğal güzellikleri ile olduğu kadar tarihi ve turistik açıdan da en gözde yöreleri- mizden biridir Fethiye. M.Ö. V. yüzyıldan beri var olduğu söylenen FETHİYE (antik Telmessos şehri) uzun süre ayrı bağımsız bir kent olarak varlığını sürdürmüştür. Kent sırasıyla Pers, Büyük İskender, Roma, Bergama Krallığı, Bizans, Menteşeoğulları ve Osmanlıların egemenliğinde kalmıştır.

Fethiye, Ege’nin kuzeyinden Akdeniz’in doğusuna kadar uzanan bölgede size unutamıyacağınız tatil seçenekleri sunar. Fethiye ve Göcek Limanlarından başlayacağınız mavi yolculuğun Marmaris rotası üzerinde; Tersane Adası, Cleopatra Koyu, Ağ Limanı, Ekincik Körfezi ve Dalyan’ın ünlü Kaplumbağa Plajı – İstuzu’nu gezebilirsiniz. Dilerseniz rotanızı Antalya yönüne çevirerek; Gemiler Koyu, St. Nicholas Adası, Ölüdeniz, Belcekız Plajı, Kelebekler Vadisi, Kalkan, Kaş ve batık kent Kekova’yı da görebilirsiniz.

Fethiye’ye geldiğiniz anda türkuaz ve lacivert renkli deniz ve günnük ( sığla) ağaçların, çamların, zakkumların birbirine karışan, Akdeniz’in yosun kokan rüzgarı sizi büyüleyecektir. Bu güzel beldeyi daha yakından tanımak isterseniz Fethiye limanından kalkan çok sayıdaki gezi tekneleriyle 12 adalara günübirlik yapılan turlara katılabilirsiniz. Körfezi bir inci dizisi gibi çevreleyen Yassıca Adalar, Tersane Adası, Göcek Adası, Domuz Adası, Zeytin Adası, Kızıl Ada , Gemiler Adası, Aya Nikola, Şövalye Adası ve Katrancı adası yörede "12 Adalar" olarak adlandırılır.

Yassıca ada Şövalye adası Yassıca Adaları, Fethiye Körfezinde en romantik günbatımını fotoğrafını çekebileceğiniz yerlerden biridir. Rodos şövalyeleri yerleştiği için bu ismi alan ıssız bir adadır.Bu ince ve uzun ada Fethiye körfezini kapatır. Çok az sayıda insan yaşadığı bu adada herkes birbirini tanır.

Gemiler Adası: Ölüdeniz ya da Gemiler Koyu'ndan teknelerle ulaşılan bu ada üzerinde M.S. 5 -11. yüzyıllar arasında yapılmış Bizans dönemine ait kilise kalıntıları bulunmaktadır. Hıristiyanlığın ilk yayılma merkezlerinden biri olması nedeni ile önem taşımaktadır. St. Nicolas olarak da bilinen ada, Mavi Tur teknelerinin uğrak yeridir.

Göcek Fethiye'ye 30 km. uzaklıkta, Fethiye-Muğla karayolu üzerindedir. Şirin bir balıkçı kasabası görünümünde olan Göcek, son yıllarda yat turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Göcek’e gittiğiniz zaman sahildeki restoranlarda yiyeceğiniz deniz ürünlerinin tadını asla unutamayacaksınız. Yat turizmi açısından dünya genelinde gözde bir yer olan Göcek , deniz yönü hariç çepeçevre çam ormanları ile donanmış eşsiz bir doğa harikasıdır

Kelebekler Vadisi Ölüdeniz'den 3-4 mil uzaklıkta, etrafı 350 m. yükseklikte dağlarla çevrili bu ilginç kanyon adını Temmuz-Eylül ayları arasında görülen "Jarsey Tiger" adlı kelebeklerden almıştır. Yaz kış akan küçük şelale, geniş kumsal, tertemiz deniz, pırıl pırıl çakıl taşları ve çevreyi süsleyen pembe zakkum çiçekleri ile küçük bir yeryüzü cenneti olan koya Ölüdeniz'den teknelerle ulaşabilirsiniz.

Ölüdeniz - Belcekız "Tanrı’nın Dünyaya bahşettiği cennet" olarak nitelendirilen Ölüdeniz, ünü ülke dışına taşan bir turizm merkezidir. Kıyılara kadar uzanan yemyeşil çam ormanları, içinde yeşilin, mavinin ve morun her tonunun görülebileceği ılık denizi, uzun kumsalı ile harika bir tatil yöresidir. Son yıllarda 1975 m. yükseklikteki Babadağı'nın doruklarından paraşütle atlayanlar, dünyanın en nefes kesici manzarasıyla karşılaşmaktadırlar. Yılın on ayı denize girme olanağı sunan bu eşsiz koyda çok sayıda turistik tesis, restoran, alışveriş merkezi gibi üniteler bulunmakta ve ilçeye 14 km. uzaklıktaki merkeze gün boyu dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır.

Kabak koyu

Işıltılı yakamozlarında hülyaya dalmak , uyumak Tülden bir perdeye bürünen seherinde uyanmak Karlı dağlarında , mavi koylarında cenneti bulmak Bir ömre bedeldir FETHİYE’de yaşamak E-mail:zuhalisikdag@gmail.com Web:http://zisikdag.weebly.com