Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR
ANTALYA HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR

2 İÇİNDEKİLER GENEL BİLGİLER TARİHİ KAYNAKÇA GEZİLECEK YERLER
YENİLECEK YEMEKLER

3 GENEL BİLGİLER PLAKASI:07 NÜFUSU:2158265 YÜZÖLÇÜMÜ:20591,00
İLÇELERİ: Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kale, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik'tir.

4 GENEL BİLGİLER NE ÜRETİR:Turizm, tarım ve tarıma dayalı endüstri bölgenin temel ekonomik karakterini oluşturur. Narenciye ve seracılık konuları, bölge tarımının önemli ve genel karakterini belirlemektedir.

5 GENEL BİLGİLER Palmiyelerle sıralanmış bulvarları, uluslararası ödül sahibi marinası, geleneksel mimarisi ile şirin bir köşe oluşturan Kaleiçi ve modern mekanları Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde "Türk Rivierası" adını almıştır.

6 GENEL BİLGİLER Deniz, güneş, tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz'in en güzel ve temiz kıyılarına sahiptir. 630 km. uzunluğundaki Antalya  kıyıları boyunca, antik kentler, antik limanlar, anıt mezarlar, dantel gibi koylar, kumsallar, yemyeşil ormanlar ve akarsular yer alır.

7 GENEL BİLGİLER Türkiye'nin en önemli Turizm Merkezi olan Antalya, Aspendos Opera ve Bale Festivali, Uluslararası Plaj Voleybolu, Triathlon, Golf Müsabakaları, Okçuluk, Tenis, Kayak yarışmaları vb. etkinliklere, 1995 yılında açılan Antalya Kültür Merkezi vardır

8 GENEL BİLGİLER Burada plastik sanatlar, müzik, tiyatro, sergi gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

9 TARİHİ Antalya ili Türkiye'de bugüne kadar bilinen en eski yerleşim yerlerinden birisidir. İl merkezine 20 km kuzeybatısında bulunan Karain mağarasında yapılan kazılarda, M.Ö yılından bugüne kadar kesintisiz bir uygarlığın varlığı ortaya çıkartılmıştır.

10 TARİHİ Tarihî eser kalıntılarının âdeta açık hava müzesi gibi geniş bir alanda dağılan ilimizde, tarih Öncesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı imparatorluğuna ait izler yan yanadır.

11 TARİHİ Birinci Dünya Savaşı sonuna kadar Osmanlı İmparatorluğunun bir sancağı olan Antalya, Sevr anlaşmasıyla kısa bir süre İtalyan işgali görmüş ve Cumhuriyet döneminde vilayet hâline gelmiştir.

12 GEZİLECEK YERLER Antalya'nın belki de en Önemli özelliği temiz bir denize ve upuzun plajlara sahip olmasıdır. Yine deniz turizminin yanında, Antalya ilimizde dağcılık, kayak, kara ve deniz avcılığı, rafting, su altı dalışı gibi sporlar için çok uygun mekânlar mevcuttur.

13 GEZİLECEK YERLER Antalya şelâleleri ile de ünlü bir ilimizdir. Düden-Kurşunlu-Manavgat Şelâleleri, Dim-Damlataş-Karain Mağaraları, Olimpos-Beydağları-Köprülü Kanyon Milli Parkları, Konyaaltı - Lara-Patara Plajları,

14 GEZİLECEK YERLER Antalya'nın millî parkaları da yürüyüş sporundan hoşlananlar, kamp yapmak ve dinlenmek isteyenler için gerçekten görülmeye değer yerlerdir.

15 GEZİLECEK YERLER Turunçgil ve Seracılık Üretimi ile Alanya, Side, Manavgat, Kemer, Kalkan, Kaş Gibi Turizm Merkezleri,

16 GEZİLECEK YERLER Tarihi Kale içi Evleri, Altın Portakal Film Yarışması, Kesme Çiçek Üretimi, Aspendos, Perge, Phaselis, Termessos, Olympos Antik Kentleri gezilecek yerlerdir. Gezilmeye ve görülmeye değer diğer bazı tarihî mekânlar ise;

17 GEZİLECEK YERLER Şarapsa Kervansarayı, İotape Liman Şehri, Syedra Harabeleri, Mahmutlar Harebeleri, Alara Han, Alara Kalesi, Selçuklu Tershanesi, Kızıl Kule, Termossos, Ariassos, Karatay Medresesi ve Murat Paşa Camii'dir.

18 GEZİLECEK YERLER Antalya’da akşam vakti Antalya’da bir gün

19 GEZİLECEK YERLER SİDE ŞELALE

20 GEZİLECEK YERLER ANTİK KENT TARİHİ KÖPRÜ

21 GEZİLECEK YERLER RAFTİNG LİMAN

22 GEZİLECEK YERLER KALE TİYATRO

23 YENİLECEK YEMEKLER NE YENİR:Çorbalar: Kulaklı çorba, arabası çorbası, kelle-paça çorbası, mercimekli tarhana çorbası, pirinç çorbası, kekikli çorba, göçe çorbası, yarpızlı çorba ve yarma tarhana çorbası. Yemekler: Testi kebabı, kızartma eti, tavuk güveci, kabuklu kuru, tepsi böreği ve Antalya usulü piyaz.

24 YENİLECEK YEMEKLER Meşhur Tatlılar:£akşuka, , kabak tatlısı, arap kadayıfı, turunç reçeli, portakal kompostosu, tutmaç, karpuz kabuğu reçeli, bergamot reçeli, kıvrım(sarı burma), pelize, kirkitle(Çivirdik) ve betsel (pestil-incir reçeli.)

25 YENİLECEK YEMEKLER £akşuka Kabak Tatlısı

26 YENİLECEK YEMEKLER Lokma Testi Kebabı

27 YENİLECEK YEMEKLER Kulaklı Çorba Mercimekli Tarhana Çorbası

28 YENİLECEK YEMEKLER Kekikli Çorba Antalya Usulü Piyaz

29 YENİLECEK YEMEKLER Yarma Tarhana Çorbası Turunç Reçeli

30 YENİLECEK YEMEKLER Pelize Bergamot Reçeli

31 KAYNAKÇA http://www.modernyurtlar.com/Sehirler/Antalya.html


"HAZIRLAYANLAR ZEYNEP SULTAN ALTUNAY ATA ÇAKIR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları