Toplumsal Cinsiyet Etki Değerlendirmesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu Mali Denetimi Visa Paajanen.
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
Finlandiya’da Politika Koordinasyonu, Yatay Yönetişim ve Kanıta Dayalı Politika Yapımı Sirpa Kekkonen
Yeniden Yerleşim Planlaması
Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERİTESİ 10 ARALIK 2010 Bologna Süreci’nde Sosyal Boyut.
AB Eşleştirme Projesi, Ankara 6. Ders Haftası Carin Lindqvist-Virtanen
İzleme - göstergeler AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Ders Haftası Carin Lindqvist-Virtanen Genel Müdür Yardımcısı Sigorta Bölümü.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
5. GÜN Değerlendirme ve İzleme Süreci Örnekleri  1)Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı sektöründe yapılan değerlendirmeler ve hesap verebilirlik arasındaki.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Merkezî yönetim bütçe kanununda; yılı ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahminleri, varsa bütçe.
Vergi Teşvikleri – Hesap Verebilirliğin Sağlanması Visa Paajanen/NAOF
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
GÜN 2 Bakanlık bünyesinde hesap verebilirlik  1) Etik hesap verebilirlik  2) Planlama ve izleme yöntemleri – günlük aktiviteler  3) İç kontrol & denetim.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
UNICEF Türkiye Ülke Programı
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
24 Kalite yönetimi.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Toplumsal Cinsiyet: GÜNDEM
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Politika programları Visa Paajanen, Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Verimlilik Programı Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Ofisi
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
T.C. BAŞBAKANLIK Hazine Müsteşarlığı TÜRKİYE İÇİN ÇOK YILLI HARCAMA ÇERÇEVESİNİN TASARLANMASI.
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
Finlandiya’da raporlama sistemi ve denetim Visa Paajanen.
STRATEJİK PLANLAMA.
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Kanun, kalkınma planları ile ilgili yatırımlar veya bir yıldan fazla sürecek iş ve hizmetler için.
BAKANLAR KURULU ORTA VADELİ PROGRAM KABUL EDİLİR. MAYIS AYI SONUNA KADAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANIR DPT.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
GÖRÜŞ GELİŞTİRME.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
GC_WEP İLKELERİNE BAKIŞ
YÖNETİM FONKSİYONLARI
Küresel okur-yazarlık oranı yetişkin
Sosyal Hizmet Etiği Doç.Dr. Elif Gökçearslan Çifci
KAMUDA HASSAS GÖREV.
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Bilgilendirme Toplantısı
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
CEDAW Her iki cinsten birinin aşağılığı veya üstünlüğü fikrine veya kadın ile erkeğin kalıplaşmış rollerine dayalı ön yargıların, geleneksel ve diğer.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Toplumsal Cinsiyet Etki Değerlendirmesi AB Eşleştirme Projesi, Ankara Päivi Salo Bakanlık Danışmanı, Hukuki işler

Cinsiyetler üzerindeki etkileri neden değerlendirmeliyiz?

Finlandiya Hükümeti faaliyetleri Anayasa ve Eşitlik Yasası (609/1986) Finlandiya Hükümeti bütün karar alma süreçlerinde cinsiyet eşitliğini geliştirmek için kararlı çabalar sarf etmeyi taahhüt etmiştir. Cinsiyet eşitliği somut çabalar gerektirir. Hükümet temel eşitlik önlemlerini bir eylem planı haline getirmiştir: Cinsiyet Eşitliğine İlişkin Hükümet Eylem Planı 2008-2011 tarihlerini kapsar ve 7 öncelik alanı içerir.

Yedi öncelik alanı Cinsiyetler arasındaki farkların ortadan kaldırılması Cinsiyetler arasındaki ücret farklılıklarının azaltılması Kadınların kariyerinin geliştirilmesi Okullarda toplumsal cinsiyet bilincinin arttırılması ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığın azaltılması İş ve aile yaşamının barıştırılması Kadınlara yönelik şiddetin azaltılması Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin çalışma ve raporlamaların güçlendirilmesi

Finlandiya’da toplumsal cinsiyet eşitliği Sosyal işler ve sağlık bakanlığının toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışan dört farklı birimi vardır: Toplumsal cinsiyet kalite birimi, Eşitlik Ombudsmanı, Toplumsal cinsiyet eşitliği konseyi ve Eşitlik kurulu

Toplumsal cinsiyet eşitliği barometresi 2008 Toplumsal cinsiyet eşitliği barometresi art arda dört barometrenin sonuncusudur Barometreler Fin kadın ve erkeklerin eşitlik konusundaki tahmin ve tavırlarını ve çalışma hayatında , okulda ve aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesine ilişkin deneyimlerini incelemiştir. Barometredeki temel bakış açılarından biri son on yıl içinde gerçekleşen değişimin incelenmesidir.

Toplumsal cinsiyetler arasındaki farkların ortadan kaldırılması Finlandiya’da cinsiyetler arasındaki farkların ortadan kaldırılmasıyla varılmak istenen amaç toplumsal cinsiyet bakış açılarının tüm karar alma alanlarına dahil edilmesidir. Yetkililer faaliyet ve kararlarının toplumsal cinsiyetler üzerindeki etkisini önceden belirlemeli, doğrudan ve dolaylı ayrımcılığı engellemeli ve cinsiyet eşitliğini aktif olarak geliştirmelidir. Eşitlik Yasası ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine İlişkin Hükümet Eylem Planı yetkililere Toplumsal cinsiyetler arasındaki farkların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak kendi inisiyatiflerini planlama yetkisini verir. Bütün bakanlıklar farklılıkların ortadan kaldırılmasıyla ilgili eşitlik çalışma grupları oluşturmakla yükümlüdür. Finlandiya yasa tasarısı rehberleri bütün faaliyetlerde toplumsal cinsiyet etkilerinin değerlendirilmesi gerektiğini şart koşar.

Toplumsal cinsiyet bakış açısını kendi çalışmanıza nasıl entegre etmelisiniz? 1. adım : Toplumsal cinsiyet gözlüğünüzü takın 2. adım : Toplumsal cinsiyet üzerindeki etkileri değerlendirin 3. adım : Sonuçları dikkate alın

1. adım : Toplumsal cinsiyet gözlüğünüzü takın Hazırlık evresinin başında aşağıdakileri inceleyin: Konunun kadın ve erkekler, ve kız ve erkek çocukları üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu Kadın ve erkeklerin durum ve ihtiyaçları konusunda daha önceden bildiklerinizi Başka ne bilmeniz gerektiğini. Hazırlık çalışmaları süresince incelemede kullanılan bakış açılarından biri toplumsal cinsiyet bakış açısı (halk= kadınlar ve erkekler) olmalıdır.

2. adım : Cinsiyetler üzerindeki etkileri değerlendirin İstatistik analizler yaparak kadın ve erkeklerin durumları arasında ne tür farklar olduğuna bakın Daha fazla araştırma yaparak kadın ve erkeklerin durumları arasındaki farkların hazırlık çalışmalarını nasıl etkilediğine bakın Uzmanları ve çıkar gruplarını dinleyerek cinsiyetler üzerindeki etkileri nasıl değerlendirdiklerine bakın

3. adım : Sonuçları dikkate alın Nihai sunumu hazırlarken toplumsal cinsiyet bakış açısını kullanın Toplumsal cinsiyet bakış açısının nihai içerik üzerindeki etkisini inceleyin. Toplumsal cinsiyet etki değerlendirmesi sonuçlarını ve değerlendirmenin nasıl uygulandığını vurgulayın. Etki değerlendirmesi yapılmamışsa nedenlerini sunun. Toplumsal cinsiyet bakış açısı izleme ve takip evreleri süresince de kullanılmaya devam edilmelidir

Yasa hazırlama sürecinde toplumsal cinsiyet bakış açısı Yasa hazırlama sürecinde toplumsal cinsiyet bakış açısının dikkate alınması cinsiyet eşitliğini geliştirir ve yasamanın kalitesini iyileştirir Hazırlık aşamasındaki farklı bakış açıları bir yasanın hedeflendirilmesi, uygulanması ve etkisi konusunda çeşitli bilgiler sağlar Toplumsal cinsiyet bakış açısı yasaların öngörülebilirliğini ve etkililiğini geliştirmeye yardım eder Yasa yapımında toplumsal cinsiyet etki değerlendirmesi, yasanın uygulanması durumunda hiçbir cinsiyetin doğrudan ya da dolaylı ayrımcılığa uğramaması amacıyla yasanın hem kadınlar hem de erkekler üzerindeki etkisinin önceden araştırıldığı ve anlamına gelir

Bütçede toplumsal cinsiyet bakış açısı Toplumsal cinsiyet bakış açısı operasyonel ve mali planlama süreçlerinin tamamında gereklidir. Kamu kaynaklarının dağıtılma şekli de kadın ve erkeklerin günlük hayatını doğrudan etkiler Her bakanlık kendi bütçe teklifinde, idari koluyla ilgili olan ve cinsiyetler üzerinde önemli bir etkisi olan tüm faaliyetlerinin özetini sunmalıdır. Bakanlıklar cinsiyet eşitliğini geliştirme amaçlı somut önlemler de sıralayabilirler.