Günümüz şartları altında insanların en büyük kaygısı artık can ve mal güvenliği haline geldi. Pek çok güvenlik sistemi artık karşılanamayacak kadar pahalı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN BİR DEVRİM. AVESSOFT (Union Yazılım Ltd.) •Avessoft olarak 2000 yılından bu yana sektörel yazılımlar üretmekteyiz. •Yazdığımız.
Advertisements

TEMEL ELEKTRONİK EĞİTİMİ
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
İŞİTMEYE YARDIMCI SİSTEMLER
AUTOGUARD ARAÇ TAKİP KONTROL VE YÖNETİM SİSTEMİ
Veri Haberleşmesi Sunumu Konu : ZigBee
GELİŞEN HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ DERSİ
KABLOSUZ ATM AĞLARDA VERİ TRAFİĞİNİN VİDEO TRAFİĞİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ TÜNSER TAYFUNER.
Yetkili Satıcı Toplantısı – Fethiye 2008 M ulti Functional A lert and C ommunication S erver.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
Ağ Cihazları  Birden fazla bilgisayarın bilgi paylaşımı, yazılım ve donanım paylaşımı, merkezi yönetim ve destek kolaylığı gibi çok çeşitli sebeplerden.
10 IP TERCİH ETMEK İÇİN NEDEN! NEDEN IP SİSTEMLER?
BİLGİSAYAR AĞLARI.
BİLGİSAYAR AĞLARI Neden var?.
SÜT ÜRETİCİLERİ İÇİN BİR DEVRİM. AVESSOFT (DATA MEDIA) Avessoft olarak 2000 yılından bu yana sektörel yazılımlar üretmekteyiz. Yazdığımız bu ürünler.
BTN Elektronik Güvenlik
Sensörler Öğr. Gör. Erol KINA.
GSM ve BAZ İSTASYONLARI
Merhaba ben Abdullah Alp ASLAN Globax Firması Yöneticisiyim
MULTİMEDYA HABERLEŞME Salı Multi  Çoklu Medya (Media)  Ortam.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
( HATA VE AKIŞ KONTROLU – PROTOKOLLER – AĞ YAPILARI )
EV GÜVENLİK VE TAKİP SİSTEMİ UYGULAMASI
MULTİMEDYA HABERLEŞME Perşembe. Video Yayını ve Video Streaming Analog TV, Dijital TV, VCD, DVD, Video Konferansı İnternet üzerinden Video.
Strateji Geliştirme Başkanlığı. Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Elektrik Enerjisi Üretimi
Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında.
E-postanın nasıl kullanılır?
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi
TRANSPORT KÜVÖZ.
Ağlar ve Veri İletişimi
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi
Araç Takip, Servis Takip ve Filo Yönetim Sistemleri
“Alarmnet Güvenlik Sistemleri ile artık güvendesiniz!”
BIM 101 Bilgi İşleme Giriş © 2006 Prentice-Hall, Inc.
Mobil İletişimin Gelişimi
Lync; Microsoft tarafından 2007 yılında ofis paketlerine dahil edilmiş anlık mesajlaşma yazılımının adıdır. Lync yazılımı Microsoft Office yazılımlarıyla.
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
PROJENİN ADI “Doğrusal Konumlandırıcılar” için Profesyonel Kontrol Ara yüz Tasarımı ve İmalatı.
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
TUANA BİLİŞİM GURURLA SUNAR inceleyin ve Gominisite Yeni Nesil Web Sitesidir Gominisite ile web sitenizi kendiniz yönetebilir ve güncelleyebilirsiniz.
BİT’in Gizlilik ve Güvenlik Boyutları.  Bilgi; verinin, işlenerek karar verici için anlamlı ve kullanışlı hale gelmesidir. Veri ise, işletme içinde oluşan.
VBT Bilgi Teknolojileri
AKUSTİK KAMERA Copyright © PechoM Tüm hakları saklıdır.
BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU -Voice/VoIP
DVI NEDİR ? NE İŞE YARAR ? NASIL ÇALIŞIR ?
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
DİJİTAL (DSLR) Fotoğraf Makineleri
BAĞLANTI ŞEMASI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Meteorolojik Veri Toplamada Kullanılan Yöntemler
Voice/VoIP Eylem ökcü
DERS 1 Gömülü Sistemlere Giriş
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Teoriler ve Yaklaşımlar – 2
Seyir teli için ivmelenme izleme sistemi
AKUSTİK KAMERA Copyright © PRESMETAL Tüm hakları saklıdır.
112 ÇAĞRI MERKEZİ ARAMALARINDA EŞ ZAMANLI KONUM BULMA
Büyük veri ? (big data).
AKUSTİK KAMERA Copyright © PechoM Tüm hakları saklıdır.
DENGE GÜÇLÜĞÜ ÇEKEN BİREYLER İÇİN AKTİVİTE TESPİTİ
Sunum transkripti:

Günümüz şartları altında insanların en büyük kaygısı artık can ve mal güvenliği haline geldi. Pek çok güvenlik sistemi artık karşılanamayacak kadar pahalı ya da yararsız. Devrin en kesin kişisel güvenlik sistemi olarak sensor fence sektörde yeni bir dönem başlatıyor.

En çok başvurulan güvenlik önlemlerinden ikisi kamera sistemi ve devriye gezen güvenlik görevlileridir. Devriye sistemi insan hataları ve dikkatsizlikleri dolayısıyla çok da başarı gösterememiş bir sistemdir Kamera sistemi ise masraflı olmakla beraber kontrolünü yine başında duracak olan bir görevli olduğundan hata olasılığı yüksek bir sistemdir.

Sensor fence insan kaynaklı hatalara yer bırakmaz; -alan ve zemin problemi olmaksızın istenilen her genişlikteki alanda sorunsuzca çalışır -istenildiği takdirde güvenli web siteleri kurularak her an ve her yerde kontrol edilebilinir. -kişilere özel ayarlanabilir güvenlik seviyeleri ve alarm kodlamaları ile Sensor fence kullanıcılara rahat bir nefes aldırır.

ÇALIŞMA ŞEKLİ; tele yapılan en ufak bir temas bile bir titreşim yaratır, gerilen çelik tel sayesinde bu titreşim anında algılanır. titreşimin yönü ve şiddeti algılayıcılar tarafından analiz edilir, temasın yeri yeri saptanır. Sistem kablosuz veri aktarımıyla tüm bilgileri ana bilgisayara gönderir. Anabilgisayarda bulunan algoritma sayesinde gelen titreşim sinyalleri işlenerek, yeri ve etkisi incelenir

Bu incelemeler sonucu sistem titreşimin doğal ya da kontrol edilmesi gereken bir durumdan ötürü oluştuğuna karar verir Titreşimin gerçekleştiği noktanın 20 metre yakınındaki her nokta kontrol edilir Alınan sonuçlara göre bunun bir çarpma ya da tırmanma olduğuna dair bir karar getirilir Sistem yüksek seviye bir algılama ve düşük oranda yanlış alarm verir

Kullanılan UGI alarm, haber alma ve izleme sistemiyle size daha rahat bir haberleşme ağı sunuluyor; - Web tabanlı GUI size istediğiniz an istediğiniz yerden sistemi izleme ve kontrol olanağı sağlar - Sesli alarm olanağı görevli personeli harekete geçirir - Sistem yetkili kişilere alarm durumlarında isteğe bağlı olarak SMS, e-mail, çağrı gibi sayısız seçeneklerle otomatik olarak haber verir - Sistem isteğe bağlı olarak tel üzerinden sesli uyarı sistemi , video kamera ve silahlı koruma sistemleri takılabilir

SİSTEM ELEMANLARI: - Dalga sürücü; alışıla geldik çelik teldir; dalga titreşimlerini, algılama sistemine iletilmesini sağlar. Çelik tel kullanımı sisteminizde sizi kopma kırılma gibi can sıkıcı sorunlardan kurtarırken maliyeti de düşürür. - Tutucular; . dalga sürücüsünü tele bağlayan kısımdır . dalga sürücülerinin telden olan uzaklığını da ayarlayarak daha güvenli hale getirir . tel üzerinde 1.5 m- 6 m arası, istenen güvenlik düzeyine göre değişen, aralıklarla yerleştirilir

- Algılayıcılar; . tutuculara bağlanır . Güneş enerjisiyle şarj olabilen pile sahiptir . standart akselerometre kullanır . içindeki elektronik sistemler sayesinde analog titreşim sinyallerini dijital hale dönüştürür . istenilen güvenlik düzeyine göre maksimum 150 metre aralıklarla yerleştirilir - Kablosuz ağ; . antenler ile sinyalleri kablosuz olarak ana bilgisayara gönderir . sinyalleri şifreleyerek kablosuz ağ güvenliğini sağlar

- Ana bilgisayar; . güvenli bölgede bulunması gereklidir . insan kontrolü gerekmeksizin, tamamen otomatik olarak işlem yapar . gelen sinyallerin üzerinde 3 ayrı işlem yapar; “ algılama “ yerinin belirlenmesi “ sınıflandırma . hazırladığı raporu GUI programına aktarır . düzeltmelerin güncellenmesini sağlar . algılayıcı işlemlerini gösterir . kişiye özel güvenlik düzeyi kalibrasyonunun yapılmasını sağlar . tüm bilgileri arşiv olarak saklar . ağa bağlı olan diğer gözlem cihazlarına bilgi sağlar . yer ve zaman fark etmeksizin alarm kontrolü sağlar

- GUI(graphical user interface) . GUI programı, ana bilgisayardan fusion sinyallerini alarak bunları kullanım kolaylığı sağlayan web formatına çevirir . tüm alanı görüntülü olarak takip olanağı sağlar. Temas durumunda yeri ekranda belirtir

- GUI (graphical user interface) . Dış alarm seçenekleri sunar; cep telefonlarına bilgilendirme mesajları, e-mail, çağrı cihazlarına çağrılar, diğer bilgisayarlara kablosuz haberleşme gibi çok seçenekli bilgilendirme seçenekleri sağlar.