UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sözleşmelerde Damga Vergisi
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
TC SERHAT KALKINMA AJANSI
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
PROJELERİN YERİNDE DENETİMİ
İHALEYE KATILMADA YETERLİK KURALLARI 1- EKONOMİK VE MALÎ YETERLİK 2- MESLEKİ VE TEKNİK YETERLİK.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
PROJE UYGULAMA SÜRECİ GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ
S. 1 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VİNCİ Hareketlilik: Mali Yönetim.
PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA
Kurum Hissesi 1.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
‘SÜRAT’ VE ‘TURGEP’ MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI
MALİYE SGB.NET SİSTEMİ DEVİR PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİ
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
İç Kontrol Ve Ön Malî Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
Tevfik BAYHAN Bakanlık
Uzman Havuzu Projelerin ön değerlendirme, değerlendirme ve izlenmesinde görevlendirilmek üzere üniversitelerin en az lisans düzeyindeki mühendislik veya.
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
HAFTA 7 OTEL SÖZLEŞMELERİ-DEVAM
Bütçe Formunun Doldurulması
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
1. Yararlanıcı ile Ajans arasında imzalanan sözleşme; Tarafların yükümlülükleri, Raporlama, Maliyetlerin uygunluğu, Muhasebeleştirme, Ödemeler gibi konuları.
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Antalya YMM Denetim Ve Tasdik Sempozyumu
Yeni Bir Finansman Kaynağı “Sat ve Geri Kirala”
SERMAYE PİYASASINDA FAALİYET GÖSTERMESİNE İZİN VERİLEN DİĞER KURUMLAR
olarak tanımlanmıştır.
NAKİT TALEP AKTARIM SİSTEMİ (NTAS)
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
Harcama Yetkilileri.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
KIRŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOĞALGAZ DAĞITIM ŞEBEKESİ VE
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI
“KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Tek ve Doğru Adres: KGF”
Yıllı SODES Uygulama Süreci
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Toplantısı İzleme,Değerlendirme ve Raporlama Birimi
Proje Yönetimi.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
Destek Çerçevesi Kalkınma Ajansları tarafından sağlanacak destekler, hazırlanan bölge planı, bölgesel operasyonel programlar ve yıllık çalışma programları.
Devlet Muhasebe Standartları
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
ÖDENEK GÖNDERME BELGESİ
Devlet Muhasebe Standartları
Bireysel Emeklilik Sistemi
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
TRAKYA KALKINMA AJANSI 2018 Küçük Ölçekli Altyapı MDP
Sunum transkripti:

DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ Özgür TÖNGEL ozgur.tongel@oka.org.tr İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı

Raporlama Yükümlülükleri Proje uygulama süreci boyunca yararlanıcının sunması gereken dört rapor türü vardır: Ara Rapor Nihai Rapor ( teknik – mali ) Denetim Raporu (YMM veya SMMM) Proje Sonrası Değerlendirme Raporu *Sunulması gereken raporlar sözleşmenizde özel koşullar bölümünde yer almaktadır.

Raporlama ve Ödeme Düzenlemeleri Teknik ve mali bölümlerden oluşan 3 adet ara rapor; proje uygulama süresinin 12., 16. ve 20. Ayı dönemlerinde ve 1 adet nihai rapor; proje uygulama süresinin bitimini müteakip 30 gün içinde, Ek II Madde 2 ve Madde 15’e uygun olarak hazırlanacaktır. Ara rapor raporlama döneminin bitiminin ardından 7 gün içinde, nihai rapor ise proje süresinin bitiminin ardından 30 gün içinde yazılı onaylı olarak sunulur.

Yararlanıcı, ara rapor döneminde ödeme talebinin olmaması halinde bu hususu ara rapor sunulması gereken süre içinde Ajans’a yazılı olarak bildirerek raporlama süresinin ertelenmesini talep edebilir. Genel Koşullar Madde 2.2 uyarınca Ajans raporlama sürelerini değiştirebilir ve rapor verilmemesine karar verebilir.

Ara raporun zamanında sunulmaması ve bunun nedenini belirten kabul edilebilir ve yeterli bir yazılı açıklamanın raporun teslim edilmesi gereken süre içinde ajansa sunulmaması halinde; ara raporla talep edilen meblağın %1’i, nihai raporun süresinde sunulmaması ve bunun nedenini belirten kabul edilebilir ve yeterli bir yazılı açıklamanın raporun teslim edilmesi gereken süre içinde ajansa sunulmaması halinde; nihai raporla talep edilen meblağın %1’i oranında para cezası uygulanır. Para cezası ara ve nihai ödemelerden kesinti yapılmak suretiyle tahsil edilir. proje değerlendirme raporunu süresinde Ajans’a sunulmaması halinde; destek miktarının %1’i oranında para cezası uygulanır.

Ödemeler Ek II, Madde 15 ve Madde 17’de belirtilen hükümlere uygun olarak yapılacaktır. Ay içinde gelen ödeme taleplerinin ödemesi, takip eden bir sonraki ay içinde gerçekleştirilecektir.

Harcama teyit raporu için belirlenmiş olan sınır bu program kapsamında 200.000 TL ve üzeri olarak belirlenmiştir. YMM veya SMMM TARAFINDAN DOLDURULUR.

Ara ve Nihai Raporlar Ödeme talepleri ve harcama belgeleriyle sunulur. Ödemeye esas teşkil eden raporlardır. Ara rapor raporlama döneminin bitiminin ardından 7 gün içinde, nihai rapor ise proje süresinin bitiminin ardından 30 gün içinde yazılı onaylı ve iki kopya halinde sunulur Teknik ve Mali bölümden oluşur.

Teknik Bölümler Mali Bölümler Proje Faaliyetleri Yapılan Masraflar Paydaşlarla İlişkiler Miktarları Ortakların Katılımı Projenin İlgili Bütçe Kalemini Gösteren Tablolar Görünürlük Performans Göstergelerindeki İlerlemeler Destekleyici Belgeler ve Bilgiler Projenin Genel Değerlendirmesi Sözleşme Değişikliklerine İlişkin Bildirim

Proje Sonrası Değerlendirme Raporunda Proje sonuçlarının başarısı, Etkilerinin sürdürebilirliği, Hedeflerin gerçekleştirilme düzeyi, İzlenimler, Sorunlar ve Öneriler yer alır. Proje sonrası değerlendirme raporu proje bitiminden 3 ay sonra yararlanıcı tarafından Ajansa sunulacaktır. Harcama Teyidinde: Yeminli Mali Müşavirler ve Serbest Mali Müşavirler Odası veya SPK tarafından onaylanmış bağımsız denetim şirketi mensubu denetçiler tarafından hazırlanır ve nihai raporla beraber sunulur.

Yararlanıcıya yapılacak ödemeler toplamı mali destek miktarını aşamaz. Ön Ödeme: Destek tutarının %60’ına tekabül eder. Risk ve ihtiyaç durumunda %20-60 aralığına çekilebilir.Sözleşmenin imzalanmasından sonra 45 gün içinde ödenir. Ara Ödeme: Hakkediş esasına göre gerçekleştirilir.Ön ödeme tutarının ve aynı oranda yararlanıcının eş finansman tutarının usulüne uygun harcandığını kanıtlayan belgeler ve ara raporların onaylanması şartına bağlıdır. Nihai Ödeme: Destek tutarının %20 sine tekabül eder. Proje süresinin sonlanmasıyla nihai raporlar, nihai ödeme talebi ve istenmişse denetim raporunun onaylanmasından sonra ödenir. Yararlanıcıya yapılacak ödemeler toplamı mali destek miktarını aşamaz. Projede taahhüt edilen eş finansmanın tamamı gerçekleşmezse, gerçekleşme oranına göre destekte de indirime gidilir.

Ön Ödeme: YAPILMAYACAKTIR (KÜÇÜK ALTYAPI) Ara ödemeye karşılık gelen %20’lik destek tutarı hakediş, ara rapor ve belgelerine istinaden talep edilebilir. ARA ÖDEME TALEBİNDE BULUNMADAN ÖNCE DAHA ÖNCE ÖDENEN VE TALEP EDİLEN TUTAR KADAR EŞ FİNANSMAN YÜKÜMLÜLÜĞÜ ARANIR. Ön ödemeye karşılık gelen %60’lık destek tutarı hakediş ve belgelerine istinaden talep edilebilir. Ön ödemeye karşılık gelen tutar bitinceye kadar KAMU KURUMLARINDAN eş finansman yükümlülüğü aranmayacaktır. Ön Ödeme: YAPILMAYACAKTIR Nihai ödemeye karşılık gelen kalan %20’lik destek tutarı nihai rapor ve belgelerine istinaden talep edilebilir. NİHAİ ÖDEME TALEBİNDE BULUNMADAN ÖNCE DAHA ÖNCE ÖDENEN VE TALEP EDİLEN TUTAR KADAR EŞ FİNANSMAN YÜKÜMLÜLÜĞÜ ARANIR.

Sorular.?? Teşekkürler…