Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.) www.kGlz.com.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Toplu SMS Toplu MMS Hedefli Mesaj Sesli Mesaj / IVR Akıllı Yetenekler
Kordelyaevleri.com.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
İnternet Tarayıcı Programlar
turRUS® Otomasyon Sistemi
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
AVEA SAHA GÜCÜ OTOMASYON PROJESİ
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
Servis Talebi Girişi Kullanım Kılavuzu. AMAÇ Servis aboneliğinize bağlı olarak ETG sisteminde yeni bir servis talebi oluşturarak, taleplerinizin daha.
Kullanım Amacı Eğitsel içerikli dosyaların paylaşıldığı bir platformdur. Bu paylaşımlar sayesinde, öğrenciler derslere girmeden.
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
ALKAN AYGÜN EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
İSİM UZAYLARI.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
Proxy-DNS Nedir?.
BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak
Değerli Eksperimiz, Yeni iletişim platformumuz TARPOST’un bilgisayarınıza yüklenmesi için aşağıdaki adımları izlemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, TARSİM.
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sitesi Kullanıcı Rehberi
Ford Fiesta Fizy Projeler.
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
E-Posta Nedir?.
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
TURKCELL Proje Önerileri.
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Grup üyeleri: Selen ERGÜ Galip Kaya Nazgül BARPİEVA
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Modül 5 FACEBOOK.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Ford Fiesta Fizy Projeler tekil kullanici sayfa gösterimi ziyaretçi Sitede geçirilen ortalama süre 46dk Rakamlarla fizy.
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
BETÜL GÜTLEK TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ 2. SINIF WEB 2.0.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
E-POSTA ADRESİ NASIL ALINIR?
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 3. Hafta.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Proje Önerileri ’ nin rakiplerinden ayrılması, ve güçlü bir imaj yaratılması için, kullanıcıların internet üzerinde ki arama işlemleri ile 11850’yi.
Sosyal Medya ve Türleri
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Mobil Uygulamalar ve Çözümler. ©2010 Sürat Teknoloji Gündem  Hakkında 2.
Ömer AYDOĞMUŞ Mustafa SÖZGEN. Herkes Windows 9'u beklerken Microsoft büyük sürpriz ile Windows 10 tanıtımını gerçekleştirdi. Şaşırtıcı bir hamle olarak.
BIR BLOG SAYFASı NASıL ANDROID PROGRAMıNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR? Yrd. Doç. Dr. Erkan YEŞİLTAŞ.
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
Airties Air5750 Modem Kurulumu
Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İşletim Sistemleri Arasındaki Temel Farklılıklar
İçerik Yönetim Sistemi
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
AS İKİNCİ EL EŞYA İSTANBUL AS İkinci el eşya İstanbulda kuruldu sadece burada faliyet göstermekte,
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Akademİk açIk erİşİm sİstemİ
Sunum transkripti:

Musicpedia Müzik Ansiklopedisi Programı (Dünya’nın En Büyük Mobil Müzik Ansiklopedisi) KADİR GÜLAĞIZ (Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Müh.) www.kGlz.com

Musicpedia Mobil Müzik Ansiklopedisi Programı KATEGORİSİ : EĞLENCE / ARAÇLAR PLATFORM :ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ Musicpedia programı,Dünya'nın en büyük mobil müzik ansiklopedisidir.Android Os cihazlar için üretilmiştir. Musicpedia programı,müzikle ilgili olarak ansiklopedik bilgileri kullanıcıya sunar.Musicpedia programı üzerinden, 100.000'in üzerinde bağımsız müzisyen ve 3 milyon'un üzerinde müzik parçası hakkındaki bilgilere,çoğunluğu Türkçe olarak ulaşılabilir.Musicpedia programı Last.fm Web Service’i kullandığı için sürekli veri dağarcığı kendiliğinden artan yapıdadır.

YENİLİKÇİLİK Musicpedia programı orijinal bir fikirdir.Ansiklopedi programlarına sık sık internet veya mobil dünyada rastlıyoruz ancak müzik alanına özelleşmiş bir program sadece Musicpedia programıdır.Zaten Musicpedia programının sloganıda(”Dünya’nın en büyük mobil müzik ansiklopedisi”) iddiasını göstermektedir.Musicpedia programı Last.fm müzik/internet radyosu sitesinin Web Servisini kullanmaktadır.Programın alt yapısıda çok sağlam bir internet şirketinin altyapısıdır.Bu nedenle Musicpedia programı altyapısıyla, orjinalliğiyle,kullanım kolaylığıyla,kullanıcıya verdiği ansiklopedik bilgilerle,binlerce müzisyen hakkında verdiği Türkçe bilgilerle ,mobil dünyada kısa sürede kendini gösterebilecek ve yer elde edebilecek bir programdır.

Kullanıcı Deneyimi / Tasarım /Kullanılabilirlik Musicpedia programını kullanmak oldukça basittir.Musicpedia programı Şarkıcı(artist)'ların adlarına göre arama yaparak bilgilerini getirir.Öncelikle ana sayfadaki Şarkıcı Adı: text kutusuna Şarkıcı(artist) Adı girilir (Tarkan,Manga,Hadise,U2,Lady Gaga vs.) ve ilgili butona tıklanır.Bu şekilde aranan Şarkıcı(artist) ile ilgili olarak küçük bir resim ve kısa biyografi bilgisi kullanıcıya getirilir.Daha fazla bilgi almak için ise ilgili butona tıklanarak Detaylar sayfasına geçilir. Uygulamam Eclipse Galileo IDE de geliştirilmiştir ve Android 2.1 versiyonunda çalışmaktadır.

Detaylar Şarkıcı Adı: Tarkan yazdıktan sonra Detaylar sayfası aşağıdaki şekilde görülebilir. Biyografi sayfasında şarkıcının özgeçmişi Müzik sayfasında şarkıcının şarkıları ,dinlenme sayıları ve dinleyici sayıları Resimler sayfasında şarkıcının resimleri Albüm sayfasında şarkıcının albümleri ve dinlenme sayıları Etkinlikler sayfasında ise şarkıcının konser ve etkinlikleri(yer,zaman) bilgileri vardır.

Detaylar Şarkıcı Adı: U2 yazdıktan sonra Detaylar sayfası aşağıdaki gibi görülmektedir.

Musicpedia Menüleri Musicpedia programında 3 adet menü bulunmaktadır. Etkinlikler menüsü : Girilen Dünya şehrindeki konser ve etkinlik bilgisini verir.

Musicpedia Menüleri Diğer 2 menü ise Yardım ve Program Hakkında menüleridir. Yardım Menüsü sayfasında,Musicpedia programının kullanımı anlatılmaktadır. Program Hakkında menüsü sayfasında,programın açıklamasını,hangi altyapıları kullandığı ve programcıyla ilgili iletişim bilgilerini görelebilirsiniz.

Fayda/İşlevsellik Hedef Kitle Büyüklüğü Musicpedia programı , müzikle ilgisi olan 7-77 yaş grubunda olan herkese merak ettiği şarkıcı/grup hakkında Biyografi,Şarkılar,Resimler,Albümler,Etkinlikler gibi bilgileri veren bir programdır.Ayrıca “Etkinlikler” menü sayfası içerisinde istediğiniz dünya şehrindeki(istanbul,london,paris,new york vs.) konser ve etkinlik bilgilerini (yer,zaman,adres) görebilirsiniz. Kullanımı oldukça basittir. Hedef Kitle Büyüklüğü Musicpedia programı , müzik meraklısı herkese hitap etmektedir.

Uygulamadan Görüntüler

Uygulamadan Görüntüler TEŞEKKÜRLER KADİR GÜLAĞIZ Kadir_glz@yahoo.com www.kGlz.com