GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ KAPSAMINDA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ KORUYUCU AİLE HİZMETİ
Kütahya Gülsen Güzen Toplum Merkezi Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi
SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
Kadın istihdamına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ.
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
KORUYUCU AİLE NEDİR?.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Akile Sarıoğlu-Büke*, Doç Dr. Osman Özdel**,
KUMRU SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI OCAK VE ŞUBAT AYLARI FAALIYET DEĞERLENDİRMELERİ
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARINDA YAPILAN TÜM İŞLEMLER
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
1 Van Kadın Derneği 2008 Yılı Verileri. sınıflandırma Yüzyüze ve/veya telefonla 805 başvuru 1262 neden 350 Türkiyeli Kadın 525 nedenle 455 Sığınmacı ve.
1/20 ÖLÇÜLER (Zaman) A B C D Bir saat kaç dakikadır?
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
Bir bölme işleminde bölen 8,Bölüm 7, kalan 1ise bölünen Kaçtır?
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
AYTEN YILMAZ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ
Bankacılık sektörü 2010 Ocak-Aralık dönemindeki gelişmeler Ocak 2011.
GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE EL ELE PROJESİ (SODES) GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE EL ELE PROJESİ (SODES)
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Diferansiyel Denklemler
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
PROF. DR. YASEMİN IŞIKTAÇ
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMAN VATANDAŞLIĞI.
Sosyal Hizmet Merkezi Tanıtımı
AİLE YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Aralık, 2015
DÜZENLİ MERKEZİ YARDIM PROGRAMLARI
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
 5, 6, 7 inci sınıflara yönelik olarak Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da yapılacaktır.
Çocuk ve Genç İşçilerle İlgili Özel Düzenlemelere Uy
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
UŞAK ÇOCUKLARINA KORUYUCU AİLE OLUYOR
ÖZÜRLÜLERİN SOSYO-EKONOMİK DURUMLARI (Ankara, 2004)
T.C. BURSA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
AYTEN YILMAZ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Sunum transkripti:

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ KAPSAMINDA KORUYUCU AİLE HİZMETİ 8 Ocak 2013

KORUYUCU AİLE NEDİR Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

KORUYUCU AİLE HİZMETİNİN YASAL DAYANAKLARI Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 20. maddesi ile vurgulanan Koruyucu Aile Hizmetinin dayanağı Türk Medeni Kanunu’nun 347. maddesi, 24.05.1983 tarih ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’nun 23. Maddesi, 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 2. ve 8. maddeleridir. Koruyucu Aile Hizmeti, işleyişe yönelik hazırlanan Koruyucu Aile Yönetmeliği’ne uygun olarak yürütülmektedir.

NEDEN KORUYUCU AİLE OLMALIYIM? Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır.

NEDEN KORUYUCU AİLE OLMALIYIM? Koruyucu aile çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci, başarısı olacaktır. 

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR? Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR? TC vatandaşı iseniz Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız 25-65 Yaşları arasındaysanız                                En az ilkokul mezunu iseniz Düzenli gelire sahipseniz Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz   Evli ya da bekâr,  çocuklu ya da çocuksuz herkes Koruyucu aile olmak üzere Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Erzurum Aile Danışma Merkezi’ne (Yoncalık Kampüsü Arkası) müracaat edebilir.

KORUYUCU AİLE AYLIK ÖDEME MİKTARLARI YAŞ OKUL DURUM AYLIK BAKIM ÜCRETİ AYLIK HARÇLIK AYLIK TOPLAM GİYİM YARDIMI (ŞUBAT) GİYİM YARDIMI (AĞUSTOS) EĞİTİM YARDIMI (EYLÜL) TOPLAM 0-3 YAŞ 350,25  - - 4903,50 4-5 YAŞ 525,37 7355,18 6-14 YAŞ (İlköğretim 1-4 ve 5-8 sınıflar) 560,40 44,24 604,64 1120,8 9497,28 66,36 626,76 9762,72 15-18 YAŞ (Lise ve Dengi) 595,42 88,48 683,90 1190,84 10048,48 19+ YAŞ (Yüksek Öğrenim) 630,45 147,47 777,92 1260,9 11856,84

KORUYUCU AİLE AYLIK ÖDEME MİKTARLARI Ayrıca okul servisi kurs ve dershaneler için ibraz edilmesi halinde aşağıda belirlenen tutarlar kadar ödeme yapılmaktadır. SERVİS :       128 TL KURS    :       1.095 TL (Meslek Edinme)                       2.059 TL (S.B.S için)                       3.217 TL (Ünv.Hazırlık) Koruyucu ailelerde, kendine ait sosyal güvencesi olmayan eşlerden birine talep etmeleri halinde SGK prim desteği sağlanmaktadır.

SIKÇA SORULANLAR Kendi Çocuğum Varken Koruyucu Aile Olabilir Miyim? Evet, ancak çocuğunuzun da bu konudaki düşüncesi önemlidir. Çocuk Bende Ne kadar Süre İle Kalacak? Çocuğun korunma altına alınma nedenine bağlı olarak öngörülen hizmet uygulama planı kapsamında değişkenlik gösterecektir. Çocuğun Yaş Grubunu ve Cinsiyetini Seçebilir miyim? Evet, ancak size ve ailenize en iyi uyum sağlayabilecek çocuğun özellikleri hakkında yönlendirme yapılacaktır.

SIKÇA SORULANLAR Koruyucu aile olarak kaç çocuğa bakabilirim? Kardeş çocukların bir arada aynı aileye yerleştirilmesi tercih edilmektedir. Çocuklar ve koruyucu aile arasında birebir ilişki kurulması ve çocukların sağlıklı bireysel gelişimlerinin sağlanacağı uygun şartların bulunması konuları değerlendirilerek karar verilecektir. Evlat edinme ve koruyucu aile arsındaki fark nedir? Evlat edinme çocuğun velayet haklarının evlat edinene mahkeme kararı ile devredilmesidir.

Çocuklarımız sizlerin sevgi dolu kalplerini bekliyor… SIKÇA SORULANLAR Koruyucu aile olarak kaç çocuğa bakabilirim? Kardeş çocukların bir arada aynı aileye yerleştirilmesi tercih edilmektedir. Çocuklar ve koruyucu aile arasında birebir ilişki kurulması ve çocukların sağlıklı bireysel gelişimlerinin sağlanacağı uygun şartların bulunması konuları değerlendirilerek karar verilecektir. Evlat edinme ve koruyucu aile arsındaki fark nedir? Evlat edinme çocuğun velayet haklarının evlat edinene mahkeme kararı ile devredilmesidir. Çocuklarımız sizlerin sevgi dolu kalplerini bekliyor…