E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden Audiobooks
Advertisements

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
ELEKTRONİK İMZA (E-İMZA) KURULUMU BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI
Kayıt olun’a tıklayın…
NES-VPN KURULUM KLAVUZU
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
Hakem / İzleyici Değerlendirme ve İzleme Raporlarının Elektronik İmza ile Gönderilmesi
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
İŞLETİM SİSTEMİ.
PROTEUS 8.
AKM WEB SAYFASI ONLINE KİŞİ İŞLEMLERİ YARDIM MENÜSÜ
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
E-posta Sistemi Outlook Ayarları
BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU
Windows 7 Bitlocker ile Sürücü Şifreleme
Elektronik imza dönüşüm işlemi
Gmail(Google Mail) Hesabı Açma
Tools İlk olarak bir tane İnternet Explorer sayfası açarak “Tools” (Araçlar) butonuna tıklıyoruz.
Güvenli Mikro SD Kart Tanıtımı
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
WİNDOWS 7 KURULUM.
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)
BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Windows 8.
Dyned Kurulumu ve Kullanımı
İşlem Merkezi Yönetimi
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
VLC MEDİA PLAYER.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
 DynEd Kurulum CD’sini bilgisayarınıza takınız.  “Bilgisayar(ım)/(My) Computer” üzerine tıklayınız.  “Çıkarılabilir Depolama Birimli Aygıtlar” altında.
Dyned sunusu.
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Temel Bilgisayar Teknolojileri
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
DUYURU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ARASINAVI
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) ÇKYS/TSİM İÇİN JAVA AYARLARI
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
İRİS GTB KULLANIM KLAVUZU
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
Defraggler.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
MSCONFİG AYARLARI VE ÖZELLİKLERİ
::: Soru Numarası Seçin :::
GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
Program Kurulum Seti Hazırlamak
İngilizce Eğitim Sistemi Kurulumu
ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ’NE (ÜTS)
Sunum transkripti:

E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR

**403 hatası alıyorum sorun nerede, ne yapmalıyım?

403 hatası alıyorsanız sertifikalı giriş yaparken kimlik doğrulaması için server’a gitmesi gereken gizli anahtar bilgisi yerine boş paket gidiyor demektir, bu yüzden kimlik doğrulaması başarıyla sonuçlanmamıştır. Bu durumda kontrol etmeniz gereken noktaları aşağıda sıralanmıştır; NOT: Kurulum adımlarını eksiksiz bir şekilde yapmış olduğunuzu farz ederek (USB Token cihazının sürücüleri doğru şekilde yüklenmiş olamlı, Java’nın güncel sürümü yüklü olmalı (şu an için JRE 6 update 21), AKİS’in güncel sürümü yüklü olmalı (şu an için AKİS 1.43), Internet Explorer’ın 7 veya üzerinde bir sürümü yüklü olmalı). 1) Bu durumda Internet Explorer menüsünden Araçlar -> İnternet Seçenekleri -> İçerik -> Sertifikalar sekmesinden Sertifikalı giriş için kullandığımız sertifikanın yüklü olup olmadığını kontrol etmeliyiz.

NOT: 403 hatası aldıysanız bu hatayı aldıktan sonra internet geçmişini temizleyip Internet Explorer’ı yeniden başlatmayı unutmayınız. Sayfada Menü çubuğundan Araçlar-İnternet Seçenekleri tıklanarak alttaki pencere açılır.

AKIS yazılımını çalıştırmak istediğimde javaw akia **AKIS yazılımını çalıştırmak istediğimde javaw akia.jar hatası yada dosya konumu bulunamadı hatası karşıma çıkıyor?

Bunun sebebi işletim sisteminizin “64bit” olmasıdır Bunun sebebi işletim sisteminizin “64bit” olmasıdır. AKIS yazılımını açabilmek için AKIS kısayolun üstüne sağ tıklayıp dosya konumunu aç diyip bu klasördeki AKiA.jar dosyasını çalıştırmalıyız.

**İmzalama butonuna basıp java appleti çalıştırdıktan sonra applet ekranında imzalanacak veri ve sertifika görüntülenemiyor. Dolayısıyla imzala butonuna basınca lütfen imzalama sertifikası seçiniz uyarısı geliyor?

Bu problemin sebebi java’nın esyajni.dll dosyasını görememesi. Esyajni.dll dosyasının C:\\Windows\System32 klasörü altında olup olmadığını kontrol edin, yoksa bu dosyayı system32 klasörünün altına kopyalayın. Hala hata düzelmediyse C:\\Windows klasörünün altınada ayrıca kopyalayın.

** “Java has discovered application components that could indicate a security concern” uyarısı alıyorum ne yapmalıyım Uygulamanın çalışabilmesi için “No” butonu seçilmelidir.

Bir daha bu uyarıyı almamak içinse Denetim Masasında bulunan Java iconuna tıklayarak çıkan menüdeki advanced sekmesinden gerekli ayar yapılabilir. Ekran görüntüsü aşağıdadır.

**Karta giriş yapamıyorum ve aşağıdaki hata mesajını alıyorum? Kart pin kodunuzda rakamlar dışında bir karakter olmamalı. Bu hatayı almanızın nedeni pin kodunuzun rakamlar dışında karakterler (harf veya özel karakterler) içermesi. Düzelttiğiniz takdirde problem ortadan kalkıcaktır.

**Token cihazı takılıyken AKİS yazılımını çalıştırdığımda kartla bağlantı kurulamadı uyarısı alıyorum sonrada kart okuyucu listesi sekmesinde sertifika gözükmüyor?

Bunun nedeni akıllı kartla token cihazı arasında veri iletişimi sağlanamamasıdır. Kartı token cihazından çıkarıp temizleyip tekrar takıp birdaha deneyin problem hala devam ediyorsa akıllı kart arızalıdır. Akıllı kartın Tübitak’a gönderilmesi için gerekli adımları uygulayınız.

**İmzalama butonuna basıp java appleti çalıştıktan sonra applet ekranında imzala butonuna basıp doğru pin kodu girmeme rağmen hatalı pinkod yada akıllı kart takılı değil hatası veriyor? Bunun sebebi java’nın 6.21 sürümünün sistemde yüklü olmamasıdır. java’nın 6.21 sürümünü bilgisayarınıza kurunuz.