KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mihribat korusu ve erguvanlar
Advertisements

Haydarpaşa garından bir görünüm
Amorium antik kenti.
Çanakkale
Çelebi Grubu.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Adı:tamer soyadı:marap Sınıfı:6-b No:58.
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ
GEOMETRİK CİSİMLER KONİ.
Hezarfen Ahmet Çelebi, (d ö. 1640) 17. yüzyılda Osmanlı'da yaşamış Türk bilgini. Kendi geliştirdiği takma kanatlarla uçmayı başaran ilk insanlardan.
HAZIRLAYAN: NUR KURTOĞLU 7/D 2174
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
ANADOLU UYGARLIKLARI.
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
ETİENNE ; Fransa’da Paris’ te yaşıyordu. MİHOKO; Japonya’da Tokyo’ da yaşıyordu.
YARİM İSTANBUL.
THALES.
İSKENDER İMPARATORLUĞU
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
GÜZEL TÜRKİYE’M KONU:BOLU.
BİZANS MİMARLIĞI.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
KARANLIK ÇAĞ İLK ÇAĞ ORTA ÇAĞ YENİ ÇAĞ YAKIN ÇAĞ
Karanlık çağ İlk çağ Orta çağ Yakın çağ
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri.
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Bolu Müzesi. Bolu Müzesi; Bolu'da kurulu, [1] eser sergilenen bir müzedir. Şehir merkezinde, Stadyum Caddesi üzerinde bulunur.Bolu [1] Bolu Müzesi;
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
Hititlerrr!.
İSTANBUL’UN FETHİ Recep BOZKURT SLAYTIMIZ SESLİDİR.
,.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI.
RİZE.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Ait Ders çalışma soruları.
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
ÇANAKKALE SAVAŞI.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
^_^ …. Bslangıç  Bizans mimarisi, Bizans İmparatorluğu mimarisidir. İmparatorluk, Büyük Konstantin, Roma İmparatorluğu başkentini Roma'dan Byzantion'uma.
İstanbul’un Fethi.
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
İmge Bağlantılı Semboller:PİKTOGRAMLAR
YARARLANILAN KAYNAK SOSYAL BİLGİLER DEV PAYLAŞIM ORTAMI
KIZ KULESİ.  Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır.
TÜRKİYE.
HAZIRLAYANLAR EBRAR ÇAKIR BEYZA EFE KEVSER ÇAYIR
Osmanlı Siyasi Tarihi (Yıkılış Dönemi)
Yazı Sistemleri.
 Türkiye'nin yanı sıra, Tunus, Fas ve Cezayir de dahil olmak üzere bütün Arap ülkelerinde, İran'da ve Ermenistan'da aynı adla kullanılan iri gövdeli,
EL-HAREZMİ. Hayatı  Ebu Abdullah Muhammed bin El-Harezmi 780 yılında Özbekistan'ın Harezm vilayetinde dünyaya gelmiştir. Horasan bölgesinde bulunan Harezm'de.
1/14 ÜNİTE-1 Psikoloji Bilimini Tanıyalım. 2/14 Psikoloji Nedir? (Etimolojik tanım) Psikoloji kavramı, “psyche” (ruh, nefes, zihin) ve “logos” (bilgi)
Klasik Filolojiye Giriş Edebiyatın Devreleri
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlangıç Hükümleri- 1. Hafta
İstanbul Boğazı. İstanbul Boğazı İSTANBUL BOĞAZI ( BOSPHORUS) İstanbul Boğazı, Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birleştiren su yoluna verilen isimdir.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
15 milyona yaklaşan İstanbul Nüfusu, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli ile komşu olan ve Marmara Bölgesinde Marmara denizi ve Karadeniz arasında bir yarımadadır.
ESKİ ALFABELER Emirhan çolak 8/A 105 Öğretmen:Sevinç Sarı.
Fatih Sultan Mehmet ve İlimseverliği. Osmanlı’da Bilim 1.Bölü Türk tarihinin en büyük dönüm noktası olan, 3 kıtada hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı.
Müze Nedir? Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halkagösterilmek için sergilendiği yer veya yapılara müze denir.Müzeler,
SAYILARIN TARİHİ.
ROMA TARİHİ 2.DERS.
Karşılaştırmalı Hukukun Tarihçesi
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
Sunum transkripti:

KIZ KULESi

 Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır. Antik çağda başlayan geçmişiyle, Eski Yunan`dan Bizans İmparatorluğu’na, Bizans`dan Osmanlıya, tüm tarihi dönemlerde var olarak günümüze kadar gelmiştir....

 Kız kulesi İstanbul boğazı girişindeki kayalık üzerine kurulmuş küçük, şirin bir kuledir. İstanbul’un sembollerinden birisidir. Tarih içinde gözetleme kulesi, deniz feneri olarak kullanılmış, İstanbul boğazı girişini belirten bir mihenk noktasıdır. Üsküdar’ın sembolü haline gelen kule, Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eserdir. M.Ö. 24 yıllarına kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan kule, Karadeniz’in Marmara ile birleştiği yerde küçük bir ada üzerinde kurulmuştur. Bazı Avrupalı tarihçiler buraya Leander Kulesi derler.