TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
Advertisements

Doç. Dr. M. Erkan KOZANOĞLU
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
Eğitim Bilimleri Bölümü

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Kuruluşu Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜKSAM) tarihinde kurulmuştur.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
AKADEMİK KARİYER OLANAKLARI
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
H.Ü. Fen Fakültesi İstatistik Bölümü PERFORMANS GÖSTERGESİ ÖLÇÜM PLANI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
Makine Mühendisliğine Giriş
İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK PERSONEL 1 PROFESÖR 7 YARDIMCI DOÇENT 16 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ (ÖYP) 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 3 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, (1 50 d) (1 DOÇENT,
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti 2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti.
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, eğitim-öğretim yılında 41 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Türk Dili ve Edebiyatı; kültürel mirasımızın geleceğe.
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Faaliyet Raporu 31 Aralık 2014 – 31 Aralık 2015 tarihleri esas alınmıştır.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
Makine Mühendisliğine Giriş Makine Mühendisliği Konuları – Temel Dersleri.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Iğdır Üniversitesi Matematik Bölümü 2017.
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 2017 Yılı Faaliyet Raporu.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2017 HAZİRAN-2018 HAZİRAN ETKİNLİKLER
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ KTÜ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini almış olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, birinci ve ikinci öğretim programları ile lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile de lisansüstü çalışmalarla eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Bu yıl 19. dönem mezunlarını verecek olan Bölümümüzde 5 ana bilim dalında 3 profesör, 1 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 9 araştırma görevlisi, bir sekreter ile eğitim –öğretim çalışmaları devam etmektedir. 2016 - 2017 eğitim öğretim döneminde mevcut öğrenci sayımız 640 İken 1. ve 2. öğretim lisans programlarımızda 123 öğrenci mezuniyet durumundadır.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 2016- 2017 eğitim öğretim döneminde servis dersleri dışında kalan derslerimiz için başta seçmeli derslerde olmak üzere dış destek aldık. Tarih Bölümü (Yrd. Doç.Dr. Miraç Tosun/ Öğr. Gör. Hülya Çakıroğlu), Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü (Yrd. Doç. Dr. Dr. Murat Aşçı) Arkeoloji Bölümü ( Yrd. Doç. Dr. Serkan Demirel) Türk Dili Bölümü ( Okt. Dr. Muzaffer Uzun/ Okt. Yusuf Günaydın) Eğitim Fakültesi (Doç. Dr. Tolga Erdoğan) İlahiyat Fakültesi (Yrd.Doç.Dr. Betül Saylan) Katkıları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 2016- 2017 eğitim öğretim döneminde arkadaşlarımız dış bölümlere katkıda bulundu. Tarih Bölümü (Yrd. Doç. Dr. Cem Bahadır/ Öğr. Gör. Dr. Mustafa Aça) Matematik Bölümü ve TÖMER (Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Usta) Katkıları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 Atama Yükseltme Doç. Dr. Bahadır Güneş Yrd. Doç. Dr. Elif Öksüz Güneş

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 * Bu dönemde SSCI’ye giren dergilerde 3 yayınımız var. ( A. Mevhibe Coşar - Çiğdem Usta- Pelin Seçkin) * Yurt içi ve yurt dışı dergilerde makale/ kitap/kitapta bölüm yayınladık. ( A. Mevhibe Coşar- Ülkü Eliuz- S. Cem Bahadır- Bahadır Güneş- Fırat Caner – Çiğdem Usta - Mustafa Aça - Pelin Seçkin – Esra Polat- Aysun Kanmaz- Ahmet Akdağ) * Yurt içi ve yurt dışı sempozyumlarda bildiri sunduk. (A. Mevhibe Coşar – Ülkü Eliuz – Bahadır Güneş – Fırat Caner- Elif Öksüz Güneş - Gökçehan A. Yılmaz- Aysun Kanmaz)

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 * Panel, Konferans ve Seminerlere katıldık (Kemal Üçüncü - Ülkü Eliuz - Çiğdem Usta - Bahadır Güneş – Esra Polat – Betül Bağcı) *Akademik Teşvik 3’ü araştırma görevlisi 9 öğretim elemanımızın çalışmaları teşvik kapsamında değerlendirmeye alındı. *yöksis bilimsel yayın toplam puanımız 621,6 

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 * Dış Paydaşlarla İşbirliği Valilik- Milli Eğitim Müdürlüğü – Belediye Kitap Fuarlarında İmza Günü ve Söyleşi (Ülkü Eliuz- Fırat Caner) Kozadan Kelebeğe AB Projesi Felsefi YazıYorum MEM Projesi ( A. Mevhibe Coşar) Trabzon Edebiyat Müzesi (A. Mevhibe Coşar -Fırat Caner) KODLAYAP (Valilik- MEB- KTÜ) (A. Mevhibe Coşar- Çiğdem Usta- Gülşen Özçamkan Ayaz)

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 Birimimizde öğrencilerimizle çeşitli faaliyetlerimiz oldu

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 Öğrencilerimiz TUBİTAK projesi yaptı. 2209-A kodlu “Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destekleme Programı”  Buse Asena Kara Kaan Kahraman Türkan Aşık Nihal Çobanoğlu

Eksiklerimiz … Beklentilerimiz… TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 Eksiklerimiz … Beklentilerimiz… Akademik kadromuzun güçlenmesi ihtiyacı sürüyor… *Anabilim dallarımızda en az 3 öğretim üyesi şartı sağlanmalı. (Eski Türk Dili -Türk Halk Edebiyatı- Eski Türk Edebiyatı ABD) *Araştırma görevlilerimiz doktora aşamasında, sayıları giderek azalıyor; yeni ve yüksek lisans aşamasında araştırma görevlisine ihtiyacımız var. (Türk Halk Edebiyatı ve Eski Türk Edebiyatı ABD öncelikli) *Lisansüstü programımızda anabilim dallarını ayırmalı ve öğrenci alımını sistematik hale getirmeliyiz. * Lisans öğrenci sayımızın makul bir seviyeye çekilmesi gerekiyor. * Erasmus programına dahil olmakta güçlük çekiyoruz. * Yeni binamızın nimetlerinden tam anlamıyla yararlanamıyoruz, ihtiyaçlarımızı Dekanlık makamına ilettik, çözüm ve destek bekliyoruz.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ 2016-2017 Katkı ve çabaları için mesai arkadaşlarıma Dinlediğiniz için siz meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.