1.6.Çoklu kıyaslama testleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEK YÖNLÜ VARYANS ANALİZİ
Advertisements

ÖĞRENCİ GİRİŞİ ÖĞRETMEN GİRİŞİ.
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİMLER
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
MADDEYİ TANIYALIM
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
A KADEMİ K AÇIK ÖĞRETİM & DGS & KPSS DİKEY GEÇİŞ SINAVI.
PARAMETRİK ANALİZ TEKNİKLERİ
TEST HAZIRLAMA SÜRECİ.
Maddeyi Tanıyalım Madde ve Cisim Maddenin Özellikleri Maddenin Haller
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
gıda sanayinde kullanılan asitler
NEDEN YENİ BİR TAHIL GEVREĞİ MARKASI Araştırmalar Gösteriyor Ki… Türk tüketicisi tahıl gevreklerinin daha lezzetli ve daha doyurucu olması gerektiğini.
TRIGONOMETRI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEKLER.
ÖĞRETİMİ TASARLAMA: SIRALAMA
TEST SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Veli ÇAĞLAR Tıp Fak. Anatomi A.D.
T - Testi Bağımsız örneklem t – Testi, bir birinden farklı örneklemlerin ölçülen ortalaması ile tahmin edilen ya da bilinen ortalamasının karşılaştırtırılmasında.
KONYAALTI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PTS NİSAN 2013
Ölçme ve değerlendirme, sınıf içi öğrenme sürecinde öğrencide istenilen davranış değişikliğinin ne derece gerçekleştiğini belirlemede, eğitim sürecinin.
7 - EŞLEŞTİRME TESTLERİ. 7 - EŞLEŞTİRME TESTLERİ.
DAVRANIŞ SORUNU OLAN ÇOCUK VE GENÇLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM
6. DUYUSAL DEĞERLENDİRMEDE KULLANILAN SKALALAR
GRUP ADI LAST SEEN.
5. FARKLILIK TESTLERİ.
Farklılıkları İncelemeye Yönelik Analiz Teknikleri
ÖĞRENME AMAÇLARI Pazar segmentasyon kararları için farkların nasıl kullanıldığını öğrenmek t testinin ve z testinin ne zaman kullanılması gerektiği.
İLÇELER NET VE ORTALAMA KARŞILAŞTIRMALARI
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
İKİ ÖRNEKLEM TESTLERİ Mann_Whitney U
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Ki-kare testi BBY252 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan.
OLASILIK ve İSTATİSTİK
Kötü dokunmalara örnekler Kötü dokunmalara örnekler.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
Parametrik Olmayan İstatistik
Ders 5: ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
İKİDEN FAZLA BAĞIMLI ÖRNEK İÇİN TESTLER
Kalite ile ilgili kavramlar
Konu 5 Gıda Kalite Özelliklerinin Sınıflandırılması
Yeni Test Teknikleri Sabiha Odabaşı Çimer.
TrustRank, Dalgalanmalar, Google Penguin
HÜSEYİN DEMİRBAŞ Fen ve Teknoloji.
t-STUDENT VE Kİ-KARE TESTİ
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
MADDE VE YAPISI SORU BANKASI
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Parametrik Olmayan İstatistik
İlk oturumda, adaylar Temel Yeterlilik Testi’ni alacaklardır
Farklılık Testleri Doç.Dr. Aslı UÇAR.
Silajda fiziksel ve kimyasal yöntemlerle silaj kalitesinin saptanması
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE TESTLER
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Alışkanlık hatası NE YAPILMALI? kalite kontrol analizleri
GIDA KALİTESİ VE DUYUSAL KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İLERİ İSTATİSTİK DOKTORA
Açış Deklareleri (Oyunu açmak)
Üste konuşmalar (Overcall)
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
DUYUSAL DEĞERLENDİRMEDE KULLANILAN SKALALAR
Hazırlayan : Gülsen Ünal
Güvenirlik Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
MADDE VE YAPISI TEST.
LEZZET PROFİLİ ANALİZİ
Gıda kalite kontrolünde mevcut olan pek çok objektif değerlendirme yönteminin yanı sıra duyusal değerlendirme neden önemini sürdürüyor? 
TEST.
Sunum transkripti:

1.6.Çoklu kıyaslama testleri Bu testler 3 veya 3'den fazla örneğin değerlendirilmesi gerektiğinde uygulanmaktadır.

1.6.1.Sıralama testi  Spesifik bir karakteristiğin yoğunluğu bakımından artan veya azalan bir sıra ile 3 veya daha fazla örneği panelin sıralaması

Tercih derecesi Genel kalite, Renk, Hacim, Sertlik, Lezzet şiddetleri, vb.

1.6.2. Puanlama testi  Gıdalar arasındaki kalite farklılıkları ve farklılıkların derecesi saptanabilmektedir.

Bir puanlama testinin etkili olabilmesi için gerekenler;

Kalite ile ilgili bir puanlamada puanların karşılıkları aşağıda gösterilmektedir:  Mükemmel  9  Çok iyi  8  İyi 7  İyinin altı, ortanın üstü  6  Orta  5  Ortanın altı, kötünün üstü  4  Kötü  3  Çok kötü  2  Aşırı kötü  1 

Örnek Bir Tadım Fişi 6 Puan 4 Puan 20 Puan 6 Puan 4 Puan Görünüm: 2. Koku: 3. Tat: 4. Hüküm: 6 Puan 4 Puan 20 Puan 6 Puan 4 Puan

20 puanlık sistemde ; 100 puanlık sistemde;