Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Açış Deklareleri (Oyunu açmak)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Açış Deklareleri (Oyunu açmak)"— Sunum transkripti:

1 Açış Deklareleri (Oyunu açmak)
Ders 2 Puan Saymak Açış Deklareleri (Oyunu açmak)

2 Ders 2 Puan Saymak Onör Puanları
Puan saymak, bir briç elindeki potansiyel alıcı löveleri belirlemek için kullanılan bir metoddur. Bu basit kuralları öğrendiğinizde her türlü briç elinin kuvvetini belirleme yeteneğine sahip olacaksınız. Onör Puanları Her renkteki en yüksek dört kartın puan değeri olarak nispi sıralaması aşağıdaki tabloda verildiği şekildedir. Elinizi açtığınızda yapmanız gereken ilk iş onör puanlarınızı (HCP) saymak olmalıdır. Onör Puan Değeri As 4 K 3 Q 2 J 1

3 Ders 2 Puan Saymak Dağılım Puanları
Bir briç elinin kuvvetinin belirlenmesinde diğer bir faktör elin dağılımıdır ( her bir rengin uzunluğu). Bunun belirlenmesi için çeşitli metotlar bulunmuştur. Ben size '' kısa renk'' olarak bilinen metodu öneririm çünkü bunun en doğru metot olduğuna inanıyorum. Toplam puanınızı belirlemek için aşağıda verilen dağılım puanlarını onör puanlarınıza ekleyin: Kısa Renk Puan Değeri Void (kart yok) 3 Singleton (1 kart) 2 Doubleton (2 kart) 1

4 Ders 2 Puan Saymak Sakıncalı Onör Pozisyonları
Eğer renk singleton bir K, Q, J veya doubleton K-Q, K-J, Q-J, Q-x veya J-x içeriyorsa onör pozisyonu sakıncalıdır çünkü dışarıdaki As veya K onörünüzü rahatlıkla alabilir. Bu durumda şu kurala uymanızı tavsiye ederim: Eğer bir renkteki onörünüz sakıncalı pozisyon içeriyorsa o renkteki ya onör puanını (HCP) ya da dağılım puanını sayın fakat hiç bir zaman ikisini birden hesaba katmayın. 

5 Ders 2 Açış Deklareleri (Oyunu açmak) Açış Deklaresi yapmanın Şartları
Herkesin pas geçmediği durumlarda (dört oyuncunun da pas demesi durumu)  bir oyuncu ilk deklareyi vermek zorundadır. Bu konuşma açış deklaresi olarak adlandırılır. Çok kullanılan beş tip açış deklaresi vardır: Bir trefl, bir karo, bir kör, bir pik ve bir sanzatu. İki ve daha yüksek seviyelerde açışlarda mümkündür ancak ders 8'e kadar bunlar bir kenara bırakılacaktır. Açış Deklaresi yapmanın Şartları Elinizin açış deklaresi yapacak değere sahip olup olmadığına karar verirken gerekli ilk adım puanlarınızı saymaktır. Açabileceğinizi görebilmek için hem onör puanlarınızı hem de dağılım puanlarınızı sayın:  13 puan ve fazlası ile oyunu açın. Bir Sanzatu Açış deklaresi Bir sonraki adım dengeli olup olmadığını anlamak üzere elinizi gözden geçirmektir. Dengeli bir el singleton veya void içermez ve en fazla bir doubleton bulunabilir. Daha spesifik olarak dağılımınız , veya şeklinde olmalıdır. Sadece onör puanlarınızı sayın ve sonra: 16-18 HCP ve dengeli el ile 1 NT açın.

6 Açış Deklareleri (Oyunu açmak)
Ders 2 Açış Deklareleri (Oyunu açmak) Bir Sanzatu Açış deklaresi Bir sanzatu açışının özel bir puan aralığı gösterdiğine dikkat edin: 16, 17 veya 18 HCP, ne daha fazla nede daha az. Bu sınırlı tanımlama, partnerinizin en iyi final kontratını belirlemesini kolaylaştıracaktır Bir Renkte Açış Deklaresi Yapmak Eğer eliniz bir sanzatu açmak için yeterli şartlara sahip değil fakat 13 veya daha fazla puan içeriyorsa bir renk ile açış yapacaksınız. Bir renk ile açış yaparken onör puanları yanı sıra dağılım puanlarını da saymayı unutmayın. Bu durumda hangi rengi deklare edeceğinize karar vermek zorundasınız. Eğer elinizde 5 veya daha fazla kartlı bir renk varsa en uzun renginizi deklare edin. Eğer iki beş kartlı renginiz (veya iki altı kartlı renginiz) varsa yüksek değerli renginizi deklare edin.

7 Açış Deklareleri (Oyunu açmak) Deklare Etmeniz Gereken Renk
Ders 2 Açış Deklareleri (Oyunu açmak) Bir Renkte Açış Deklaresi Yapmak 5 veya daha fazla kartlı bir renge sahip olmayan eller için doğru açış deklaresi tartışmaya açıktır. Bu noktada ben size '' beşli majör'' olarak bilinen popüler bir sistemi tavsiye edeceğim. Bu sistemde bir kör veya bir pik açışı beş veya daha fazla kartlı renk vaat eder. Böylece beş kartlı renginizin olmaması halinde uzun olan minör renginizi açmak zorundasınızdır (sadece üç kartlı olabilir).  Aşağıdaki tabloda bu kurallar özetlenmiş ve ayrıca minör renklerde eşit uzunluk olduğunda hangisini deklare etmeniz gerektiği de açıklanmıştır: 1 Eliniz Deklare Etmeniz Gereken Renk 5+ kartlı renkler ile (6-5 veya 7-6) En uzun olan 5-5 veya 6-6 iki renk Yüksek değerli renk 5+ kartlı renk yok Uzun olan minör 4-4 minörler 1 3-3 minörler Güçlü olan minör Üç kartlı minör renk ile açılış deklaresi yapmaktan endişe duymayın; nadiren deklare bu kontratta kalır. Bunun sadece deklareye başlamak için uygun bir açılış konuşması olduğunu düşünün.

8 Ders 2 Test 2 Kağıtları dağıtanın siz olduğunu varsayarak aşağıdaki her bir elin değeri kaç puandır ve ne konuşursunuz? Eğer Sanzatu ile açacaksanız dağılım puanlarını hesaba katmayın. 1. A J 10 6 K J 3 9 8 6 A K 2 Puan: Deklare:

9 Ders 2 Test 2 2. A K 4 3 K J 9 2 6 2 Q 9 7 Puan: Deklare: Q 10 3 Q J 8 6 5 A K J 8 2 Puan: Deklare: 3.

10 Ders 2 Test 2 4. 5. Q 10 3 Q J 8 6 5 A K J 8 2 K 2 Puan: . A Q 3
Deklare: 5. K 2 A Q 3 A K J 3 Puan: Deklare:

11 Ders 2 Test 2 6. 7. A J 9 7 5 K J 10 7 A 3 K 2 A K 4 3 Puan: . A K J 2
Deklare: A K 4 3 A K J 2 2 K 9 8 2 Puan: Deklare: 7.

12 Ders 2 Test 2 8. 9. A K 5 4 3 2 A J 9 7 5 4 3 A K 3 Puan: . K J 8
Deklare: 8. 9. A K 3 K J 8 A K 6 J Puan: Deklare:

13 Ders 2 Test 2 10. 11. K 9 8 7 6 A Q J 9 5 10 7 5 ------ A Q 8 Puan: .
Deklare: A Q 8 J A Q K J 6 Puan: Deklare: 11.

14 Ders 2 Test 2 A K 10 2 J 6 4 A Q 8 9 6 4 Puan: Deklare: 12.

15 Bölüm Sonu


"Açış Deklareleri (Oyunu açmak)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları