Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TrustRank, Dalgalanmalar, Google Penguin

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TrustRank, Dalgalanmalar, Google Penguin"— Sunum transkripti:

1 TrustRank, Dalgalanmalar, Google Penguin
6. hafta

2 Trustrank Nedir ve Nasıl Çalışmaktadır?
TrustRank, Stanford Üniversitesi ve Yahoo tarafından tanımlanan ve spama karşı mücadelede kullanılan bir link analiz tekniğidir. Spam olan web sayfalarının yarı otomatik bir şekilde belirlenmesidir.

3 Spam dediğimiz şey ise webmasterlar tarafından yapılıyor
Spam dediğimiz şey ise webmasterlar tarafından yapılıyor. Bilindiği üzere çoğu webmaster bazı ticari nedenler ile arama motorlarında yüksek sıralarda sonuç çıkarabilmek için spam teknikleri uyguluyor. İşte bu nedenle de Trustrank denilen teknik ortaya çıktı.

4 Trustrank sayesinde editörler ile güvenilir siteler işaretlenir ve bu işaretlenen sitelerede kök site denir. Kök siteden yapılan çıkışlar ile diğer sitelere güvenilirlik puanı verilir. Örnek vermek gerekirse kök dizinden çıkışı olan birincil çıkışın puanı 100 iken, bu 100 puanlık siteden çıkış ise 90 puan değere eşittir.

5 Trustrank’In Puanlama TarzI
1- Trustrank’ta her zaman iyi siteler iyi sitelere link verirken, kötü sitelerde kötü sitelere link verir mantığı uygulanır. Bu mantık çok kötü olsada malesef uygulanmakta. 2- Web sitesinde ki yada sayfadaki linkler ona verilmekte olan linkler ile kesinlikle doğru orantılıdır. 3- Puanlama da ise en önemli olay link bir siteden çıkarken o sitenin almış olduğu puandan daha az bir puan ile kesinlikle çıkış yapar. Yani A sitesinin puanı 10 iken A’nın link vermiş olduğu B sitesinin Trustrank ise 9 puandır. Elbette bu B sitesinin link verdiği C sitesinin de puanı 8 olarak sürer ve gider.

6 GOOGLE DALGALANMASI  Dalgalanma; arama motorunda kararsız web sitelerinin sürekli sıralamada yer değiştirmesi anlamında kullanılmaktadır.Dalgalanmanın ne zaman, nasıl ve hangi siteleri etkileyeceğini kimse tahmin edemez. Google dalgalanmaları bazı anahtar kelimelerde aşırı yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak daha öncede belirttiğimiz gibi sizin web siteniz o anahtar kelimede sıralamada bulunuyorsa dalgalanmadan etkilenip etkilenmeyeceğini kimse tahmin edememektedir.

7 SEO’nuz ne kadar güçlü olursa olsun, web siteniz ne kadar kapsamlı olursa olsun, Domain süreniz ne kadar uzun olursa olsun dalgalanmadan etkilenmeyeceğinizin bir garantisi yoktur. Dalgalanma öncesi Web siteniz için hangi işlemleri yapıyorsanız o işlemlere devam edin. Sakın dalgalanma sonrası sıralamada bir düşüş yaşadım deyip SEO işlemlerinizi hızlandırmayınız. Bunu yaptığınız takdirde dalgalanma sonucu geçici sıra kaybınız kalıcı olabilir.

8 Google Penguen  Google sürekli olarak algoritmasını güncellemekte ve kullanıcılarına daha iyi, daha kaliteli, daha doğru arama sonuçları listelemeye çalışmaktadır.  Aslında adından da anlaşılacağı üzere, yüksek kalitede siteleri ödüllendirmek, arama sonuçlarında daha iyi yerlere getirebilmek, kullanıcılara daha iyi bir Google arama tecrübesi sunabilmek adına bu güncellemeyi yapıyor.

9 Google resmi açıklamasına göre bu güncelleme de sıralama kaybedecek özellikle iki tür webspam bulunuyor. Zaten belirgin olan “keyword stuffing” anahtar kelime doldurma ve çıkış linkleri yazı ile alakasız olan yazılar.

10 Bu Google penguen algoritma güncellemesinden (Penguin update) ne kadarlık bir arama hacmi etkilenecek? Panda güncellemesi olduğunda toplam arama hacminin %12’lik bir kısmı etkilenmişti. Penguen güncellemesi ile birlikte İngilizce aramalarda %3.1’lik bir değişim söz konusu. Bu güncelleme tüm dillerde aynı anda aktifleştirildi ve farklı dillerde farklı yüzdeler ile etkilenme gözlenecek. Bunun sebebi, çok fazla spam olan dillerde doğal olarak daha fazla etki göstermesi. Örneğin; Lehçe (Polonyaca) aramaların %5’lik bir kısmı etkilenecek.


"TrustRank, Dalgalanmalar, Google Penguin" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları