Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Alışkanlık hatası NE YAPILMALI? kalite kontrol analizleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Alışkanlık hatası NE YAPILMALI? kalite kontrol analizleri"— Sunum transkripti:

1 Alışkanlık hatası NE YAPILMALI? kalite kontrol analizleri
Puanlama testleri NE YAPILMALI?

2 Uyarıcı hatası NE YAPILMALI?
Bu hataya konu ile ilgisi olmayan bir kriter, örneğin kabın şekli veya rengi gibi özellikler neden olmaktadır. NE YAPILMALI?

3 Mantıksal hata (önyargı) 
Esmer bira Koyu renkli mayonez NE YAPILMALI?

4 MASKELEME YAPILAMAZSA
İstenen tadı etkileyen bir başka bileşen kullanımı

5 Halo etkisi Tüm lezzetinin kabul edilebilirliği
Farklı lezzet karakteristiklerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi = FARKLI SONUÇLAR

6 Örneklerin sunuluş düzeni
Zıtlık etkisi: Grup etkisi:

7 Merkezi eğilim hatası: Süreç hatası/pozisyonel ön yargı:

8 Ne Yapılmalı? Dengeli ve rastgele sunuş düzeni kullanılmalı

9 Karşılıklı öneri Ne Yapılmalı?
Bir panelistin tepkisinin diğer panelistin tepkisini etkilemesi Ne Yapılmalı?

10 Motivasyon eksikliği  Atmosfer Konuya ilgi duyma Sonuçların Gösterimi Motivasyon, testin önemini iyi anlama ve en iyi şekilde tanımlama olarak ifade edilmektedir.

11 Kapris ve ürkeklik  Uç değerler Merkezi tercih etme Ne yapılmalı?

12 c.Kötü fiziksel koşullar
Soğuk algınlığı veya ateşli hastalık, Deri veya merkezi sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıklar Renk körlüğü veya diğer görsel bozuklukları olması   Kötü diş hijyeni veya diş eti iltihabı bulunması   Psikolojik durum Baskılı iş yaşamı

13 Panelistlere yapılacak uyarılar


"Alışkanlık hatası NE YAPILMALI? kalite kontrol analizleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları