AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS OFİSİ.
Advertisements

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
(0288)
Nevşehİr Ünİversİtesİ
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
 Farabi Değişim Ofisi  Giden Öğrenci  Gelen Öğrenci.
Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Yrd. Doç. Dr. Esra ALBAYRAKOĞLU NKÜ Kurumsal Koordinatörü.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. M. Kasım ŞENER Yrd. Doç. Dr. Ömer SAVAŞ Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇAKAR Sevda KAYA Hülya ALIR FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Mayıs 2016 Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Selma GENÇEL Farabi Kurum Koordinatörü.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
FARABİ PROGRAMI BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörü
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
Trakya Üniversitesi Tunca MYO
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
Kurumlararası Yatay Geçiş
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

2019-2020 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI http://farabi.kocaeli.edu.tr/

SUNUM İÇERİĞİ 1 2 3 Farabi Değişim Programı Gerekli Belgeler Akademik Takvim 2 Sık Sorulan Sorular 3

Farabi Değişim Programı Gerekli Belgeler

ÖĞRENİM PROTOKOLÜ 1-) Öğrenim Protokolü, dönem tutarsızlığı yoksa Güz- Bahar ayrı ayrı düzenlenecek, dönem tutarsızlığı varsa Güz+Bahar şeklinde (yıllık) doldurulacaktır. 2-) Derslerin içeriklerinin uyuşması yeterli olacaktır. 3-) AKTS’lerde çok fark yok ise, denk sayılabilir ya da bir derse karşılık iki ders yazılabilir. 4-) Kocaeli Üniversitesi’nde alması gereken en az AKTS kadar, gittiği Üniversitede ders almak zorunludur. 5-) Diğer belgeler gibi, bu belgenin de bilgisayar ortamında doldurulması zorunludur.

ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU VE ÖĞRENCİ YÜKÜMLÜLÜK SÖZLEŞMESİ

BİLGİ FORMU VE EKLE-SİL FORMU

ÖĞRENCİ BEYANNAMESİ, TAAHHÜTNAME VE SGK BELGESİ

KARŞILIKSIZ BURS Öğrenci bursunu; YÖK tarafından belirlenen süre dâhilinde Farabi Öğ- rencisi olarak ilk ayını tamamladıktan sonra düzenli aylıklar halinde kendi kurumundan alır.

KARŞILIKSIZ BURS I Burs Ödemeleri Değişime katılacak tüm öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 600,00 TL olarak belirlenmiş olup; %70’lik bölümü Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 4 eşit taksit halinde; kalan %30’luk bölüm ise Güz Yarıyılı sonunda öğrencinin başarı durumuna göre ödenmektedir. Yıl bazında eğitim alan Tıp, Hukuk fakültesi öğrencileri %30’luk bölümü yıl sonundaki başarı durumlarına göre alacaktır.

Akademik Takvim

01 02 ZAMANDİZİMİ 2019 1-15 Mart 4 Nisan İlan Başvuruların Takibi AKADEMİK TAKVİM 2019 01 Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması İlan 1-15 Mart 02 Başvurulara İlişkin Belgelerin Kurumlar Arası Son Gönderilme Tarihi Başvuruların Takibi 4 Nisan

03 04 05 06 25 Nisan 9 Mayıs 16 Mayıs 28 Haziran Sonuçlar Protokoller Değişime İlişkin Sonuçların Açıklanması Sonuçlar 25 Nisan 04 Öğrenim Protokollerinin Düzenlenmesi ve Oryantasyon Son Tarihi Protokoller 9 Mayıs 05 YÖKSİS üzerinden YÖK'e Başvuru Sayılarının İletilmesi (Son Gün) YÖKSİS 16 Mayıs 06 Halen program kapsamında eğitim gören öğrencilerin asıl Üniversitelerine geri dönmesi Nihai Rapor 28 Haziran

07 08 16-20 Eylül 23-27 Eylül 2019 Yeni Kayıt Ekle-Sil Programdan faydalanan öğrencilerin kayıtlarını yaptırması Yeni Kayıt 16-20 Eylül 08 Ders çakışmaları, değişiklik ya da seçimlik ders tercihleri için öğrenciye ek süre verilmesi Ekle-Sil 23-27 Eylül 2019

Sık Sorulan Sorular

SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Açılmayan ders İkinci Öğretim Mazeretim var? Öğrencinin alması gereken ders bölümünde açılmıyorsa, başka bölüm ya da fakülteden bu dersi alabilir. İkinci Öğretim öğrencileri birinci öğretime kayıt yaptırabilir, ancak harçlarını ödemeye devam ederler. Mazeret halinde öğrenci hakkından feragat edebilir. Mazeret ortadan kalktığında, dilerse programdan tekrar faydalanabilir.

SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Vazgeçme/Devam etme Yatay Geçiş Barınma Güz-Bahar yarıyılları için faydalanan öğrenci Güz yarıyılı sonunda feragat edebileceği gibi, sadece Güz döneminden faydalanan öğrenci dilerse Bahar yarıyılından da faydalanabilir. Farabi programı yatay geçişe engel değildir. Yatay geçişle kabul edilen öğrenci, hakkından feragat edebilir. KYK’da kalan öğrenci, dilerse yurt naklini gideceği şehre taşıyabilir.

SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Bursun kesilmesi Ders geçme Koşullu başarılı Disiplin cezası alınırsa, ceza süresi boyunca, 1 ay ve üzeri sağlık raporu kullanıldığında raporun süresi boyunca; ayrıca staj hariç kamu ve özel teşekküllerde çalışıldığında kesilir. Misafir olunan Üniversitenin ders geçme notu esas alınır. Misafir olunan Üniversitede koşullu başarılı olan dersler, Kocaeli Üniversitesinde de koşullu başarılı sayılır.

SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Bütünleme Başarısız dersler Yeniden yararlanma Bütünleme sınavlarına misafir olunan Üniversitede girilir. Farabi kapsamında Yaz Okulu’ndan faydalanamaz. Öğrenci başarılı olamadığı dersleri, döndükten sonra Kocaeli Üniversitesinde alabilir. Her öğrenci her kademede bir kere faydalanabilir. Yani lisansta iken faydalanan öğrenci, yüksek lisansta tekrar faydalanabilir.

Reklam filmi çekimleri SAYFAMIZ TABANI Farabi Değişim Programı ile ilgili her türlü bilgi ve belgeye internet sayfamızdan erişebilirsiniz. http://farabi.kocaeli.edu.tr/ Kurumsal yapı Reklam filmi çekimleri Etkinlikler

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ Uluslararası İlişkiler Birimi Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler Kat: 1 I İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ 0 (262) 303 38 54 farabi@kocaeli.edu.tr http://farabi.kocaeli.edu.tr/

@farabi TEŞEKKÜR EDERİM Dr. Öğr. Üyesi Sema ORSOY

2019-2010 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI http://farabi.kocaeli.edu.tr/