Laboratuvar Bilgi Sistemleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASTAYA ULAŞANA DEK BİR İLACIN YOLCULUĞU
Advertisements

E-SAĞLIK VERİLERİ VE ADLİ BİLİŞİM
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
HASTA KABUL VE TABURCULUK SÜRECİ
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü
Azrael Online Hasta Takip Programı
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
MODÜL 4 Organizasyon.
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
Daire Başkanı Dr.Ünal HÜLÜR.
SENARYO NEDİR ? PDÖ’nün temel eğitim gereci
ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI
MR GÖRÜNTÜLEME SÜRECİNDE HASTA GÜVENLİĞİ ÜZERİNE FMEA ANALİZİ
20. Sağlık insangücü planlaması
BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
Yard. Doç. Dr. FATİH ESAD TOPAL İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
Uygulama Ekibi:Antibiyotik Kontrol Ekibi
HIMSS NEDİR HIMSS 1961 yılında kurulmuş olan; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak bilinmektedir.
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
23. Klinik bilgi sistemleri
HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI
26 Kullanım yönetimi. Niçin kullanım yönetimi AraştırmacılarTemel Bulgular Van Dyke (1963)Genel hastanelerde uzun süre yatan hastaların % 40’ının hastane.
Sağlık Tesisleri Faturalandırma Birimlerinin Yeniden Yapılandırılması
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
MEDİKAL ENFORMATİK.
BERGAMA 70.YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ
TELETIP Fatih ALAMUR
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
SAĞLIK KURUMLARINDA BİLGİ SİSTEMLERİ Hastane Bilgi Sistemleri
ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
1. Günlük yaşantıda bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? 2. Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Tartışınız.
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
HASTANE BİLGİ SİSTEMLERİ
KILIÇARSLAN ORTAOKULU MESLEK TANITIM GÜNLERİ
Sağlık Bilgi Sistemleri
HIMSS EMRAM ile 2017de Bizi Neler Bekliyor
HBYS’ NİN YENİ VİZYONUNA YÖNETSEL BAKIŞ
Giriş ve Çıkış Birimleri
BİYOKİMYA (Tıbbi ve Klinik Biyokimya) TLT213
Yeni Nesil Laboratuvar
Sağlık Kurumlarında Müşteri Memnuniyeti
DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
ÇOCUK YOĞUN BAKIMIN YAPILANDIRILMASI
HASTA HAKLARI.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
Bütünleşik Bir Hastane Bilgi Sisteminin Fonksiyonları
Hasta Kayıt Kabul, Taburcu Ve Transfer İşlemleri R-ADT
BAKIMIN KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BAŞHEMŞİRE Ayla KARAPINAR
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
Hastane Bilgi Sistemlerinin Geleceği
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
YÖNETİM KURULU GENEL DİREKTÖR
HASTA KİMLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI FATİH KARAYİĞİT EĞİTİM HEMŞİRESİ.
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Klinik Bilgi Sistemleri
Sunum transkripti:

Laboratuvar Bilgi Sistemleri Laboratuvar bilgi sistemi test istemlerinin kayıtları, örneklerin alınma zamanları ve test süreçleri, tamamlanan test sonuçlarının kayıtları, istemi yapan bölümlere test sonuçlarının iletilmesi, hastalara verilen bütün test sonuçlarının periyodik raporlarının alınması, istatistiklerin hazırlanması, laboratuvar işlemlerinin yönetimi ve kalite kontrol süreçleri için kayıtların tutulması işlevlerini içermektedir.

Radyoloji Bilgi Sistemi Radyoloji bölümünde elektronik depolamaya izin veren görüntü arşivleme ve iletişim sistemleri (PACS) gibi tıbbi görüntülerin yansıtılması ve aktarılmasına olanak veren sistemler kullanılmaktadır. PACS sistemleri tıbbi görüntülerin elektronik olarak elde edildiği, ayrıldığı, aktarıldığı, depolandığı ve görüntülendiği elektronik ve ideal olarak filmsiz bilgi sistemidir

Eczane Bilgi Sistemi Eczane bilgi sistemi yatan hastaların ve ayaktan tedavi edilen hastaları tanımlayan yaş, cinsiyet, teşhis, alerjiler, ilaç duyarlılıkları ve en son tedavi edilen hastalığı için aldığı ilaç profili gibi hasta tedavisine ilişkin kayıtları tutar

Eczane Bilgi Sistemi Reçeteleri uygun dozaj, ilaçların birden fazla verilmesi, ilaçların etkileşimleri, hasta alerjileri ve kontraendikasyonlar açısından kontrol etmek, Hekimlere ilaç tedavi profilleri, ilaç formülleri ve ilaçların reçete edilmesi ile ilgili bilgi sağlamak Hemşirelere ilaçların yönetimi ile ilgili bilgi sağlamaktır.

Eczane Bilgi Sistemi İlaçların satın alınması, Stokların tutulması, İlaçların üretimi, bileşimi ve İlaçların hastalara veya bölümlere dağıtımını sağlamaktır

Hemşirelik uygulamaları Bilgisayar programları hastanın tedavisinin planlanmasında, yoğun bakımda hastanın izlenmesinde, hemşirelik bölümünün yönetiminde hemşirelere yardım etmektedir. Protokol tabanlı hemşirelik tedavi sistemleri, hastanın tedavisinin yönetimi ve planlanmasına yardım etmektedir.

Hemşirelik uygulamaları Tek tip bir standart hemşirelik bakımı programlanmakta ve elektronik ortamda saklanmaktadır. Hemşire sisteme tedavinin kodunu girdiğinde, sistem hemşirenin yapması gerekenleri ve karşılaşabileceği durumları hemşireye aktarmaktadır.

İstem Girilmesi istem girişi genellikle hemşireler veya hekimler tarafından gerçekleştirilen ilaçlar, laboratuvar testleri ve prosedürleri için istemlerin on-line girilmesini ifade eder. Sistem içerisinde tanısal testler, malzemeler, tedaviler için istemler genellikle hekimler veya hemşireler tarafından bir hemşirelik ünitesinde başlatılmaktadır.

Sonuçların Rapor Edilmesi Sonuçların raporlanması uygulamaları tanısal test ve tedavi sonuçlarının laboratuvar, radyoloji ve diğer bölümlerden elde edilmesi ve bunları sorgulama için doğrudan bakım veren kişilere sunabilmek amacıyla tasarlanmış sistemlerdir. Özellikle laboratuvar sonuçlarının akış çizelgeleri ve grafiksel görüntüler şeklinde gösterimini gerçekleştirmektedir

Bakım Noktası Sistemleri Bir bakım noktası sistemi verinin bakım hizmetinin sunulduğu yerde tutulduğu bir sistemdir. En yaygın örneklerden birisi hasta verilerinin yatak başında girilerek tutulduğu yatak başı terminal sistemidir. Bu sistemler hastanın yatak başında olabilecekleri gibi, bakım vericilerin taşıyabildikleri elde tutulan cihazlar olabilmektedir.

Diğer Hekimlerle ve Hastalarla İletişim Elektronik posta (e-mail) yoluyla hafta sonunda hastası olan bir hekimin meslektaşı ile iletişim sağlaması mümkündür. Video telekonferans diğer bir iletişim kaynağıdır. Bir radyologun önceden dikte edilmiş bir infiltrasyon (herhangi bir maddenin doku içine sızması, doku yapısında birikimi) hakkındaki fikirlerini onun görüntü üzerinde hareket eden imlecini görerek işitmek teknolojik olarak mümkündür. Böyle bir bilgi kaynağını klinik bilgi sistemine entegre etmek klinisyenin yoğun bakım ünitesindeki bir hastanın röntgen görüntü yorumunu anında elde etmesini sağlayacaktır