Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Advertisements

YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ ŞEMASI
STAJ BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI
EKLER (BAŞVURU EVRAKLARI) EK 1 STAJ YAPILACAK KURUMA GÖTÜRÜLECEK BELGE (STAJ YAPILACAK KURUM OKULDAN BÖYLE BİR YAZI İSTİYORSA!)
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
STAJ ESASLARI Yrd. Doç Dr. Tuba Kıyan.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL / YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ
Staj Bilgilendirme Toplantısı
STAJ İŞLEMLERİ.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
“Staj ile ilgili bilmek istedikleriniz…”
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
Staj.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Staj Bilgilendirme Toplantısı
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
Ekim ayı sonuna (18 Ekim Perşembe, 12.00’a) kadar teslim edilecek belgeler Staj Defteri – Fakülte sekreterliğinden ve staj yapılan kurumdan onaylı Sicil.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
Staj Bilgilendirme Toplantısı
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
INSA300. İnşaat sektöründe ilk elden deneyim kazanmak Teori ve pratiği birleştirmek Teknik rapor yazmayı öğrenmek.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Staj Öncesi ve Sonrası Yapılacaklar
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU
STAJ İŞLEMLERİ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
INSA300 YAZ STAJİ.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
INSA300.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Ψ Psikoloji Bölümü Yaz Stajı Bilgilendirme Eğitimi Staj Koordinatörleri: Yrd. Doç. Dr. Aslı Kılıç Özhan Yrd. Doç. Dr. Yonca Toker Araştırma Görevlileri:
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
ESM Staj Bilgilendirme
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Oryantasyon Eğitimi Prof. Dr. Mete TAYANÇ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Düzenleyen: ATÜ Biyomühendislik Bölümü, Bölüm Staj Komisyonu
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi -STAJ- Hazırlayan: Dr. İlktan Ar

Stajın Amacı ve Staj Tipleri Stajın amacı öğrencinin iş ortamını ve çalışma koşullarını, ilişkilerini tanıması, mühendislik ve teknoloji çalışmalarının nasıl yürütüldüğü hakkında bir fikir sahibi olması ve bu çalışmalara fiilen katılarak kendisini geliştirmesidir. Her öğrencinin, Lisans Diploması alabilmek için en az 40 iş günlük stajını başarı ile tamamlaması gerekir. (zorunlu staj) Öğrenci isterse, staj danışmanının onayladığı bir işyerinde gönüllü staj da yapabilir.

Staj Kuralları (Yönerge) Öğrenci, en az 40 iş günlük stajını en az iki ayrı dönemde ve en az iki farklı iş yerinde yapmalıdır. (Büyük kurumsal firmalar hariç? ) Bir iş yerinde en az 15 iş günü staj yapılabilir. Çift anadal programındaki (ÇAP) öğrenciler, en az 20’şer günü her bir anadal ile ilgili olmak üzere 60 iş günü staj yaparlar. Yandal yapan öğrenciler sadece anadallarının staj yükümlülüğünü taşır. Dikey Geçiş ile gelen öğrencilerin ön lisans öğrenimleri boyunca yapmış oldukları staj, lisans programı zorunlu stajı yerine geçmez.

Staj Kuralları (Yönerge) Stajın yapılacağı işyerinde, stajyerin dalında, kadrolu en az bir diplomalı uzman çalışıyor olmalıdır. Zorunlu ve gönüllü staj, öğrenci 2. Sınıfı tamamladıktan sonra yapılabilir. İlgili bölümün staj komisyonu, gerekli gördüğü durumlarda, bazı öğrencilerden yaptıkları staj konusunda kısa bir seminer vermelerini isteyebilir.

Staj Başlangıcı Staj başvuru ve onayı Kariyer Merkezinin https://kariyer.khas.edu.tr web adresi üzerinden yürütülecektir. Zorunlu stajını yapacak olan öğrenci, staja başlamadan önceki akademik döneminde programındaki zorunlu staj dersine kayıt yaptırmış olmalıdır. Zorunlu stajını yapacak olan öğrenci, Kariyer Merkezi web sayfasından staj başvurusunu yaparken Zorunlu Staj seçeneğini işaretlemelidir.

Staj Başlangıcı Staj başvurunuz, staja başlayacağınız tarihten en az 15 gün önce danışmanınız tarafından onaylanmalıdır, aksi takdirde Mali İşler onayı verilmemektedir. Mali İşler ve Sigorta ödemeleriniz ile ilgili konuları Burcu Canik (burcu.canik@khas.edu.tr) ile görüşebilirsiniz. Staja başvuran öğrenci, staj başvuru sayfasında duyurulan başvuru belgelerini eksiksiz şekilde teslim etmelidir. Gönüllü Staj yapmak ve sigortanızın Üniversite tarafından ödenmesini istiyorsanız ders kodu seçmeden Gönüllü Staj seçerek başvuruda bulunabilirsiniz. Danışmanınızın onaylaması durumunda ödemeniz Üniversite tarafından yapılacaktır.

Staj Bitimi Stajını tamamlayan öğrenci, her staj dönemi sonunda, yaptığı işleri açıklayan ayrıntılı bir Staj Defteri hazırlayarak İşyeri Stajyer Sorumlusu’na onaylatacaktır. Öğrenci, onaylı staj defterini ve İşyeri Stajyer Sorumlusu’nun öğrenci hakkındaki görüşlerini bildiren Staj Değerlendirme Formu’nu, Fakülte Sekreterliği’ne akademik dönemin en geç üçüncü haftası sonuna kadar imza karşılığı teslim etmekle yükümlüdür. Stajını tamamlayan tüm öğrenciler, Firma Değerlendirme Anketi’ni Kariyer Merkezi web sayfası üzerinden dolduracaklardır.

Sorularınız var mı ? ? ?