Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014. TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini,
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
Maaş Hesaplama 2014 Gazi Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Temmuz 2014,Ankara Maaş Hesaplama 2014 Gazi Üniversitesi Strateji Geliştirme.
6. ADIM İşçinin Ücretini Zamanında ve Eksiksiz Öde.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimi
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
BOLOGNA SÜRECİ. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NIN BOLOGNA SÜRECİNE KATKILARI YÖKSİS Projesi geliştirildi. Bu kapsamda Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Protokoller.
1 MAAŞTAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU MAAŞ TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI.
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM MEVZUATI VE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNLARINDA AYRILMA İŞLEMLERİ.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
MAKRO EKONOMİ 3. HAFTA.
Sigorta Denetleme Kurulu
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. 2 GLOBAL EKONOMİK GÖRÜNÜM.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
KAMU ZARARI. Kamu zararı tanımı Türk mali sistemine köklü değişiklikler getiren “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” ve bu çerçevede oluşturulan.
ÖRGÜTSEL ADALET Adaletsizlik Nedir? Örgütlerdeki Adaletsizlikler?
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI PRATİK BİLGİLER
Net Satış Tutarı Planı İskonto Yüzdesi Net Satış Tutarı PROSES Yes Net
İşçilik Maliyetleri İşçilik maliyeti nedir ?
KAMU PERSONELİNİN MALİ VE SOSYAL HAKLARI
Ücret İktisadi anlamda, çalışanların üretimden aldığı paydır.
YIL SONU YEDEK ÖDENEK ÖDENEĞİ E-BÜTÇE UYGULAMASI.
HAFTA 4: TAZMİNAT İLKESİ
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
PARANIN ZAMAN DEĞERİ.
Haydar BEKTAŞ Sosyal Güvenlik Denetmeni
Risk nedir? Risk, genellikle kayıpla sonuçlanabilecek bir belirsizlik durumu olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımda iki unsur öne çıkmaktadır: kayıp ve belirsizlik.
BÖLÜM 3-GELİR VERGİSİ & VERGİ MATRAHININ TESPİTİ
SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ
5510 Sayılı Kanuna Göre Sigortalı Sayılanların Borçlanabilecekleri Süreler Nelerdir ? 5510 Sayılı Kanuna tabi sigortalıların borçlanabilecekleri süreler.
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
Ücret Kavramı ve Ücret Türleri
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 MART AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
ÖZ GELİRLER.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Nakit Bütçesi Uygulaması- 3
Devlet Muhasebe Standartları
12 Ticari Alacaklar 12 Ticari Alacaklar 22 Ticari Alacaklar
Görev ve Sorumluluklar
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ +2 İSTİHDAM HEDEFİ
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinin Sonuçları
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
19. Diğer Dönen Varlıklar 19. Diğer Dönen Varlıklar 190 Devreden KDV
Sunum : Ümit KACAR 13 Aralık 2018, Perşembe
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM – Kurumlar Vergisi
  (2 Ay) 2015 (2 Ay) İhracat
İŞKUR PASİF İSTİHDAM POLİTİKALARI
Yurtiçi Fuar için devlet destekleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İstihdam Seferberliği 2019
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
VERGİNİN YAPISI Devletin kamu hizmetlerini yerine getirmek üzere, vatandaşlarından zora dayanarak aldığı iktisadi değerler olarak tarif edilebilir. Kamu.
. İŞVEREN TEŞVİKLERİ.
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ 2019
Sunum transkripti:

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı KİŞİ BORÇLARI Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Ömer Lütfi ÖZGÜÇÜK Mali Hizmetler Uzmanı

Kişi Borcu Nedenleri İstifa, Ücretsiz İzin, Askerlik,

İSTİFA Tam Maaş İadelerinde; Bordroda kişiye net ödenen miktar kişiden tahsil edilecek olup, diğer unsurlardan olan emekli kesenekleri, kişinin sosyal güvenlik sigorta primlerine karşılık gelen tutarlar kadar aylık kesenek bildirimimden düşülerek Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmeyecektir. Geliştirme ödeneği, çalışılıp alınan bir unsur olduğundan kişi o tutarın tamamını istifa etse bile hak eder.

Kıst Maaş İadelerinde 1- Gelirler: Kişi kaç gün çalışıyorsa, maaşından çalıştığı gün kadar hak eder. Bu bağlamda ay 28,29,30 ya da 31 gün olabilir. Sosyal yardımlar bölünemez, kesilemez, tamamı kişiye ödenmelidir.

2. Kesintiler Ödenen gelir vergisinin içine AGİ tutarı da eklenir. Gelir vergisi ve damga vergisi kaç gün çalışıldıysa, o kadar kesilir.

BES İstifa eden veya ücretsiz izne ayrılanların BES Tutarları Ziraat Emekliliğe gönderildiği ve iadesinin istenemediğinden, ilgili tutarın tamamı kişiden tahsil edilir.

5434’e tabi personel 1 gün çalışsa bile keseneklerin tamamını hak eder. 5510’a tabi personelde istifa ettiği gün ya da ücretsiz izne ayrıldığı gün kesintiler açısından çalışılıyor kabul edilir. 5510’a tabi personelin kesenekleri hesaplanırken ay 30 gün olarak kabul edilir.

ÜCRETSİZ İZİN Tam maaş borçlandırmaları ile kıst maaş borçlandırmalarında kişinin sağlık sigortası primi tam olarak ödenir. Askerlik borçlandırmalarında ise kişinin bakmakla yükümlü olduğu bir kişi varsa, sağlık sigortası primi tam ödenir; yoksa sağlık sigortası primi çalışılan gün kadar ödenir. Diğer emekli keseneği işlemleri ise 5434 ve 5510 sayılı kanunlara göre yapılır. 22

FAİZ Kamu zararında, faiz başlangıç tarihi yersiz ödemenin yapıldığı tarihtir. İstifa ya da ücretsiz izinde ise istifa edilen gün veya ücretsiz izne ayrılma günüdür.

ÖRNEKLER Kişiye Ocak 2018 ve Mayıs 2018 tarihleri arasında her ay fazladan ek ödeme ödenmiştir. . Ocak 2018:1000 TL X 0,75 % X 4 =30 Şubat 2018:1000 TL X 0,75% X 3= 22,50 Mart 2018: 1000 TL X 0,75% X2 =15 Nisan 2018: 1000 TL X 0,75% X1= 7,5 TOPLAM: 75 TL faiz 22

ÖRNEKLER Kişi 15 Mayıs 2018 tarihinde istifa ya da ücretsiz izne ayrıldıysa faiz işlememesi için maaşı aldığı gün parayı iade etmelidir. Kıst maaş borçlandırmalarında ise istifa ya da ücretsiz izne ayrıldığı gün hak etmediği tutarı iade etmelidir. .