Ekibimiz YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR ETİK KURULLAR TÜBİTAK BAŞVURULARI FAALİYET SUNUMU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OMÜ PROJE YÖNETİM OFİSİ
Advertisements

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ EN İYİ GENÇ ARAŞTIRICI ÖDÜLÜ-2010.
1) GENEL AMAÇLI PROJELER Doğrudan bir akademik dereceye yönelik olmayan; teknolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmeye katkıda.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Görev ve Sorumluluklar Ö Ğ RET İ M ÜYES İ DI Ş INDAK İ Ö Ğ RET İ M ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK.
1 Proje Adı Proje Yürütücüsü Kuruluş (Başvuru yapan kurum/kuruluşun adı ile bulunduğu şehir yazılır) Örnek: Çiçek Tarım A.Ş. KIRŞEHİR Proje Yürütücüsü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
KALİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE OKUL MÜDÜRÜ KALİTE BİRİM SORUMLUSU MÜNFERİT BİRİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI.
Kur’an ve Tefsir Araştırmacıları Akademik Gelişim Programı
KOSGEB BATUHAN ŞEN
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Birim Yöneticisinin Sunuşu
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
GENEL SEKRETERLİK BİRİMİNE HOŞGELDİNİZ
Bu sorunlar neden çözülmeli?
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
Öğrenci Konseyi Yönetimi
Kaynak Gösterme Teknikleri
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Atanma Yönetmeliği
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜDAM)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemlerindeki Tutarsızlıklar
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Atanma Yönetmeliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
4. HAFTA Geçerlik, Güvenirlik ve Etik Kavramları
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Akademik Kurulu
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Sunum transkripti:

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR ETİK KURULLAR TÜBİTAK BAŞVURULARI FAALİYET SUNUMU

Ekibimiz

Ekibimiz Başak Oğuz TAŞKAN Merve İNCİ Klinik Araştırmalar Etik Kurulu

Ekibimiz Elif Gamze ASLAN Havva Ezgi DAĞ Bilgihan BAŞTUĞ Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulu Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Akademik Yayınları Destekleme Komisyonu Destekleyici ile Yapılacak Klinik Araştırmalar ve Bilimsel Danışmanlık Hizmetleri Değerlendirme Kurulu Akademik Yükseltme ve Atama Değerlendirme Komisyonu

BAP Birimi Güncel Üye Listesi

Yıllara Göre Kabul Edilen Bap Ödenekleri Toplantı Sayısı Başvuru / Kabul Bütçe 2015 22 134 / 106 (%79) 1.300.779,85 TL 2016 28 174 / 128 (%73,6) 1.307.713,18 TL 2017 30 182 / 138 (%75,8) 1.995.156,21 TL 2018 27 139/122 119 (%87) 1.886.143,98 TL

BAP Proje Takibi BAP tarafından desteklenmiş olan projelerin tamamlanmış olabilmesi için aşağıdaki şartlardan birini sağlamış olması gerekmektedir; Herhangi bir bilimsel dergide yayınlanmak üzere gönderilmiş olması Sözlü sunum veya poster olarak sunulmuş olması Tez ise sunumu yapılmış ve onaylanmış olması Sonuç raporunda bu bilgileri içermeyen projelere bu şartların sağlanabilmesi için ek süre verilerek projelerin devam etmesi sağlanır.

BAP Proje Takibi 2018 Yılında başlangıç tarihleri 2015-2018 tarihleri arasında olan toplam 65 proje sonuç raporlarının BAP birimine teslim edilmesiyle tamamlanmıştır. 117 tanesi 2018 yılı başlangıç tarihli olmakla birlikte 2015-2018 yılları projelerinden toplam 240 proje devam ediyor görünmektedir.

Akademik Yayınları Destekleme Komisyonu Redaksiyon-English Editting AJE %20 indirim 50 USD teşvik

Yıllara Göre Ödenen Toplam Teşvik Miktarları Toplantı sayısı Toplam Yayın sayısı Teşvik Miktarı 2015 5 803/1093 584.175,50 TL 2016 7 801/1149 786.074,00 TL 2017 6 421/592 413.991,00 TL 2018 523/697 678.199,57 TL Yayın Sayısı: Tekrarlanan yayınların bir kere sayılması ile oluşan sayı Başvuru sayısı: Tekrarlanan yayınların başvuran her araştırmacı için ayrı ayrı sayılması ile oluşan sayı

AYDK Birimi Güncel Üye Listesi SIRA ADI-SOYADI 1  Prof. Dr. Orhan ÖZTURAN (Başkan) 2  Prof. Dr. Ethem GÜNEREN 3  Doç. Dr. Binnur TEMEL 4  Dr. Öğr. Üyesi Beril GÜLER 5 Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk ÖZER 6 Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak GÜNEŞER

Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulu Üye Listesi SIRA ADI-SOYADI 1 Prof. Dr. İsmail MERAL 2 Prof. Dr. Ömer SOYSAL 3 Prof. Dr. Türkinaz AŞTI 4 Prof. Dr. Nuran YILDIRIM 5 Prof. Dr. Semra ÖZÇELİK 6 Prof. Dr. Teoman AYDIN 7 Doç. Dr. Fahri AKBAŞ 8 Doç. Dr. Binnur TEMEL 9 Doç. Dr. Nazmiye DÖNMEZ 10 Doç. Dr. Nur BÜYÜKPINARBAŞILI 11 Av. Mustafa Fırat ALKAYA 12 Sivil Üye Eda BAYRAKTAR

Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulu Faaliyetler 2018 Kurul Toplantı Sayısı 25 Başvuru Sayısı 315 Onaylanan Başvuru Sayısı (%89,8) 283 Klinik Araştırmalar Etik Kuruluna Yönlendirilen Başvuru Sayısı 2 Geri Çekilen Başvuru Sayısı 4 Revizyonu Yapılmayan Başvuru Sayısı Ret Edilen 1

Klinik Araştırmalar Etik Kurulu SIRA ADI-SOYADI 1 Prof. Dr. Özcan KARAMAN (Etik Kurul Başkanı) 2 Doç. Dr. Selhattin TUĞRUL (Etik Kurul Başkan Yardımcısı) 3 Dr. Ögr. Üyesi Ayşe Arzu ŞAKUL 4 Prof. Dr Akın İŞCAN 5 Prof. Dr. Ali Akçahan GEPDİREMEN 6 Prof. Dr Ümmihan İŞOĞLU 7 Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÜYÜKLÜ 8 Dr. Öğr. Üyesi Meltem BAKKAL 9 Raportör Doç. Dr. Alper YENİGÜN 10 Dr. Öğr. Üyesi Ömer UYSAL 11 Av. Mustafa Fırat ALKAYA 12 Sivil Üye Tülin KUZU

Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başvuru sayısı 96 Toplantı Sayısı 25 Onaylanan başvurular 87 (%90,6) Klinik İlaç Çalışmaları (Firma)-Dosya Sayısı 8 Klinik İlaç Çalışmaları (Hastane)-Dosya Sayısı 5 Akademik İlaç Dışı 83 Kabul Edilen Dosyalar 87 Revizyona Cevap Vermeyenler 6 Revizyon 3

Destekleyici ile Yapılacak Klinik Araştırmalar ve Bilimsel Danışmanlık Hizmetleri Değerlendirme Kurulu Kurul Üyeleri Prof. Dr. Hacı Mehmet TÜRK Prof. Dr. Mehmet AYDIN Doç. Dr. Mehmet BİLGİN Kurul üyeleri üniversitemiz öğretim elemanlarının dahil olduğu destekleyici talebi ile yapılan klinik araştırmalar, ve bilimsel danışmanlık hizmetlerinin usul ve esaslarına göre firma sözleşmelerinin uygunluğunu incelerler. 2016 yılında kurulmuş olan kurul ayda bir toplanır. 112 sözleşme incelendi ve onaylandı. 4 sözleşme için ilave bilgi istendi.

TÜBİTAK Proje Başvuruları TÜBİTAK Başvuru Sayısı Yürütücü Sayısı Araştırmacı Sayısı Kabul Alan Proje Sayısı 89 64 25 9 Projeler Yürütücüsü Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nden olduğu takdirde proje üniversite adına çıkıyor. 4 tane 1003 projesi ilk aşamayı geçti. 1003 Projelerinin ikinci aşama değerlendirme süreci sürmektedir. Birçok projenin de değerlendirme aşaması devam etmektedir.

Kalkınma Bakanlığı Proje Başvuruları Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsü, Proje önerilerini Kalkınma Bakanlığı’na sunmuştur. Proje önerileri değerlendirme aşamasındadır.

TEŞEKKÜRLER