BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
Advertisements

DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
MUSTAFA YEŞİLADA
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU BEYZANUR ATICI.
DEĞERLER EĞİTİMİ: ADALET
EKİP ÇALIŞMASI.
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU BEDRİYE ATICI 7.Sınıf
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
AD: NUR SENA SOYAD: BAZ SINIF:7/A NO:33
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
Olumlu Disiplin Yöntemleri
B İ LG İ GÜVENL İĞİ NDE KULLANICI SORUMLULU Ğ U. Sistemi içeriden yani kullanıcıdan gelebilecek hatalara ve zararlara kar ş ı koruyan bir mekanizma yoktur.
ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:
DEĞERLER EĞTİMİ ADALET SUNUSU
Bil Ki Dürüstlük En Büyük Servettir
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
«BU GENÇLERE DEĞER! PROJESİ» Dr. Ayhan Mirza İNAK
Uzaktan Eğitim Kuramları
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
ÇALI Ş ANLARIN BULU Ş LARI Ay ş e Gül ULUÇAY Mühendis ANKARA.
ADALET.
ANA BABA TUTUMLARI. Tuncay DEMİRTAŞ.
KUL HAKKI BAŞKALARINA ZARAR VERMEK:
İNTERNET GÜVENLİĞİ İÇİN İNTERNET GÜVENLİK SEMİNERİ
** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK
8 DAKİKA (Yazarı bilinmiyor)
ADİL OLMAK.
6-7 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 1.sınıf velilerine tavsiyeler
SORULAR.
DRAMA.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda
HAYATA DAİR.
ÖNYARGI Hazırlayan : F.Büşra ÖZGÜN Değerler Eğitimi Merkezi.
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE ADİL OLMA.
ÇOCUKLARIMIZ VE SINAV. SINAV KAYGISI Daha önce öğrenilen bilgi Başarısızlık korkusu Sınav anı SINAV KAYGISI.
İSLAM DİNİNİN SAKINMAMIZI İSTEDİĞİ DAVRANIŞLAR
Başkalarına Zarar Vermek- Kul Hakkı
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
NE YAPARDIN?. Suçlu sevdiğin biri de olsa suçunu örtbas etme.
ADALETİN DİNİMİZDEKİ YERİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
ADALETLI OLMAK.
HZ. MUHAMMED (S.A.V) HAKKI GÖZETİRDİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Bankacılıkta ETİK 2017 R. Hakan ÖZYILDIZ
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
ZAMANIMIZIN ALTI HASTALIĞI
ADALET NEDİR? Adalet, zulmetmemek, hak sahibine hakkını vermek, haklılık ve hakka uygunluk gibi manalara gelmektedir.
demokrasinin temel ilkeleri
Adalet.
Madde Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı açık bir yargılama sonunda, yasaya göre suçlu olduğu.
ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ 1. Duyguları İfade etme 2
Dürüst, “do ğ ru” kimse anlamına gelir Dürüstlük içtenlik, do ğ ruluk, açıklık, do ğ rudanlık gibi ki ş ilik özelliklerine sahip olmaya i ş aret eder.
ETİK VE GÜVENLİK İnternette ne kadar güvendesin? 1.
Bankacılıkta ETİK 2018 R. Hakan ÖZYILDIZ
Başlangıç Hükümleri-8. Hafta
HUKUK BAŞLANGICI 14.
Sunum transkripti:

BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz. Bu ders ben hiç okumadım. Ama o da yaramazlık yaptı, niye bana ceza veriyorsunuz da ona vermiyorsunuz? Ablama/Abime hep yeni ş eyler alıyorsunuz, ben onun eskilerini giyiyorum; bu haksızlık. Bakkala hep ben gidiyorum.

ADALET Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sa ğ lanır. Adalet her ş eyi olması gereken yere koymak, olması gerekti ğ i gibi kullanmak, hakkı hak sahibine vermek demektir. Herkese ya da her ş eye layık oldu ğ u ş ekilde davranmak adil olmanın gere ğ idir. Gerçek adalette kimseye ayrıcalık tanınmaz. Adalet, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan hükmetmeyi, insanların hakkını korumayı, zulme asla rıza göstermemeyi, zalime kar ş ı mazlumdan yana tavır almayı, ihtiyaç içinde olanlara yardım eli uzatmayı içerir. Adil ki ş i, tüm ki ş isel duygu ve dü ş üncelerini bir tarafa bırakarak, kendisinden yardım talep eden taraflara hakkaniyet ölçüleriyle davranmayı ilke edinir. Kendisine bir zarar gelecek olsa dahi, hak kimden yanaysa, hakkın ve haklılı ğ ın gere ğ ini yerine getirir.

ADALETLİ OLMAK İSTİYORSAN SAKIN YAPMA!... * Suçlu sevdi ğ in biri de olsa suçunu örtbas etme. * Adaletinden dolayı cezalandırmaktan korkma. * Adil oldukları için arkada ş larınla küsme. * Önyargılı olmaktan ve genellemekten kaçın. * Hatalarında ısrarcı olma. * Özür dileyip hatasını anlayanlara kin gütme. *Sinirliyken hüküm verme.

ADALET İLE İLGİLİ SÖZLER * Adaletin kuvvetli, kuvvetlinin de adaletli olması gerekir.(Pascal) *Adaletsizlik yapan, adaletsizli ğ e u ğ rayandan daha acınasıdır. (Platon) * Adalet olmadan düzen olmaz. (Albert Camus) * Adalet topaldır, a ğ ır yürür fakat gidece ğ i yere er geç varır. (Fransız Atasözü) * Ülkeler kılıçla alınır fakat adaletle korunur. (Timur) * İ yi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. (Victor Hugo) * Medeniyetin ilk ş artı adalettir. (Freud) *Adalet zayıfların gücüdür. (Josef Robert) *Ki ş i hakka uygun olanı bulup bulmadı ğ ını her zaman vicdanına sormalıdır. (Marcic)

ADALETİ GELİŞTİREN KAVRAMLAR Merhamet, Dürüstlük, Ho ş görü, Vicdan, Acıma, Hak, E ş itlik, İ nsaf, Objektiflik, Hakkaniyet, Güven…

ADALETİ ENGELLEYEN KAVRAMLAR Zulüm, Önyargı, İ htiras, İ ntikam, Haksızlık, Taraf tutma, Hırs…

OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARA YAPILABİLECEK ADALET İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR *Kendi da ğ ıttı ğ ı odayı veya oyuncakları ba ş kasına de ğ il de kendisine toplatmak *Oyun oynarken ba ş kasını rahatsız etmemeye çalı ş mak *Haksız durumlarda arkada ş ından özür dilemesini sa ğ lamak *Zorla ba ş kasının e ş yasını aldı ğ ında onu uyarmak

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARINA YAPILABİLECEK ADALET İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR *Adil bir oturma düzeni sa ğ lamak *Sınıf nöbetlerinde e ğ er iki nöbetçi varsa e ş it i ş bölümü yapmak *Arkada ş ının sözünü kesenleri uyarmak *Evde ödevini yapanlarla sınıfta yapanlara ayrı puan vermek *Sınıf ve okul kuralları hakkında bilgi vermek *Herkese e ş it söz hakkı vermeye çalı ş mak